BaliVerre reizen

Rondreis Bali #5 DenPasar

Zwembad DenpasarZwembad Denpasar
Zwembad hotel Canggu
Zwembad hotel Canggu

Dit is alweer het laatste blog van onze rondreis in Bali. Na Uluwatu zijn we weer terug gegaan naar Canggu. Ik wilde voor onze laatste twee nachten een luxer verblijf als leuke afsluiter, dus die had ik geboekt bij Udara Bali Yoga Detox & Spa. Ik had gelukkig maar één nacht vooraf geboekt via booking.com. Op de foto’s zag het er heel mooi uit maar in het echt viel het allemaal behoorlijk tegen. Het personeel was wel heel vriendelijk. De kamer was een keer zo duur dan waar we tot nu toe hadden geslapen maar dat kon je er absoluut niet aan af zien.

Sigaretje roken op de wc omdat je verder niet buiten kon zitten.
Sigaretje roken op de wc omdat je verder niet buiten kon zitten.
W.C. op je balkon

 En de w.c. en de douche waren buiten op het balkon! Geen privacy en je kon dus niet voor je kamer buiten zitten. Als Patrick een sigaretje wilde roken moest dat buiten op de w.c. omdat er geen stoelen buiten waren. Daarnaast ben ik vrij lang: 1.85 cm. De rand van het balkon kwam tot halverwege mijn middel. Probeer dan maar eens fijn te douchen in de open lucht zonder gordijn o.i.d. Onze kamer daar was net een glazen aquarium. Er konden wel gordijnen dicht en die moest je ook wel dicht houden anders konden mensen op de gang zo je kamer inkijken. Dit was ook de eerste accomodatie zonder WiFi op de kamer.

Het zwembad was mooi maar lag aan de lobby. Wanneer je in de lobby stond of daar zat te ontbijten kon je zo het zwembad in kijken en kan iedereen je zien zwemmen. Op de foto’s leek het zwembad veel groter. Buiten het hotel was er ook niks te beleven. En we werden om een uur of 6 in de ochtend wakker gemaakt door een luidspreker waar een of andere vrouw door zat te bléren. Een of andere ceremonie blijkbaar. We zijn met een noodgang vertrokken naar een nieuwe plek. Deze plek was echt niets voor ons. Dus GA NIET naar Udara Bali Yoga Detox & Spa.

Ik heb via booking.com nog een hele mooie accomodatie kunnen vinden in Denpasar. Daar zouden we een dag later ook naartoe moeten om het vliegtuig weer te pakken naar Nederland. Via de GRAB app hebben we een chauffeur gevonden die ons naar Denpasar kon brengen. Hele leuke man. Hij sprak ook vrij goed Engels. Toevallig had hij net iemand naar Canggu gebracht en kon hij ons zo weer mee terug nemen. Via GRAB en GOJEK kun je taxis regelen die door particulieren worden bestuurd. Zij zijn dan ook super blij wanneer je fooi geeft. 

Lobby in Canggu
Lobby in Canggu

Accomodatie

Wat een verademing toen we bij onze nieuwe accomodatie Alam Puri Art Museum Villa aankwamen. Weer een heel mooi en rustig complex. Heel groen. Mooie kamer en een fijn balkon waar we gewoon weer lekker buiten konden zitten. Konden we onze Bali rondreis toch nog mooi afsluiten. We konden hier weer heerlijk relaxen. Het zwembad was heel mooi. Daar zijn we vooral de eerste dag geweest. De volgende dag zijn we nog even met een gratis shuttle service naar Ubud gebracht voor de laatste souveniertjes en even rond te kijken. We werden ook weer gratis opgehaald. Top service. Wil je meer van deze accomodatie zien? Scroll dan helemaal naar beneden en klik op de video ‘Bali Tips’. Deze vlog is grotendeels in Denpasar bij deze accomodatie opgenomen.

Zwembad Denpasar
Zwembad Denpasar

Denpasar

Denpasar was weer heel anders dan de rest. We hebben de eerste dag nog een stukje gelopen om de omgeving te bekijken. Mensen waren hier vriendelijk! En zelfs vriendelijk zonder iets van je te willen. We wisten niet wat ons overkwam. Voor ons gevoel was het hier een stuk minder toeristisch. Balinezen spraken ons aan op straat. Een vrouwtje in een supermarkt keek verbaasd naar ons omdat we allebei zo groot waren. Toen we terugliepen stopte er een auto naast ons. We dachten gelijk oh nee hee daar heb je weer zo’n Toet Toet Taxi (zie blog Canggu en Ubud) maar nee hoor hij wou ons wel even gratis wegbrengen want hij moest toch die kan op. HUH. Dat we dit op onze laatste stop mee mochten maken. Tijdens onze wandeling hebben we wel met 5 Balinezen een heel leuk praatje gemaakt. Denpasar was echt fijn. Voor mijn gevoel had je hier nog een stukje van ‘het echte Bali’. Als je het aan mij vraagt gaat Bali ten onder aan zijn eigen succes. Er is teveel toerisme. En dat werkt het profiteren van toeristen in de hand. Maar in Denpasar was hier geen sprake van. We hebben hier een heel fijn en kort verblijf gehad.

Terug in het groen in Denpasar
Terug in het groen in Denpasar

Eten en drinken

Er zaten geen restaurantjes in de buurt. Vandaar dat we in het hotel hebben gegeten. We hebben hier ontbijt, lunch en diner gehad. Was goed voor elkaar. En aangezien we toch de volgende dag naar het vliegveld moesten was dit allemaal prima voor een nachtje. Je zou hier ook wel twee nachten kunnen verblijven.

Mijn complete Bali ervaring

Wij waren heel verbaasd toen we in Denpasar kwamen, dat het zo ook nog kon. Als we hier gelijk naartoe waren gegaan i.p.v. Canggu was onze vakantie heel anders begonnen denk ik.

Dan nu mijn eindoordeel over Bali. Ik liet het al een beetje doorschemeren. Bali is mooi maar gaat tenonder aan zijn eigen succes. Het is overtoeristisch daar. Super druk. Mensen willen constant wat aan je verdienen en als je niet oplet wordt je opgelicht waar je bijstaat. Het personeel in de hotels is over het algemeen super vriendelijk. Wij werden vooral in het begin een beetje gek van de drukte, van het verkeer. Maar houdt je van drukte, van uitgaan, van bars, van veel toeristen, zeg maar een drukke playa aan de Spaanse costa del sol dan zit je hier wel goed. Voor ons was het acheraf beter geweest om naar het Noorden van Bali te gaan want hier was het veel rustiger. Of naar Lombok. Dit is veel minder toeristisch en heb je nog het Bali gevoel van 20 jaar geleden. Ik heb ergens gelezen dat Bali voor extroverts is en Lombok voor introverts. Dat klopt denk ik wel. Doe er je voordeel mee 🙂

Terug naar huis
Terug naar huis

Wat was jouw ervaring?

Ben jij ook al in Bali geweest? Wat was jouw Bali ervaring? Scroll naar beneden en laat je reactie achter. Ik ben erg benieuwd om deze te lezen.

Tips voor als je naar Bali gaat

Ga je binnenkort naar Bali en wil je ook tips? Bekijk dan onderstaande video en abonneer je gelijk ook even op mijn YouTube kanaal.

Wat was jouw ervaring?

Ben jij ook al in Bali geweest? Wat was jouw mooiste ervaring van Nusa Lembongan? Of wil je nog gaan? Scroll naar beneden en laat je reactie achter. Ik ben erg benieuwd om deze te lezen.

Facebook en YouTube

Wil je meer lezen over mijn Bali rondreis? Of andere reisinspiratie op doen? Volg me dan op mijn Facebookpagina Travelcompass.nl. of abonneer je op mijn YouTube kanaal en krijg automatisch een melding wanneer er weer een nieuwe vlog online staat.

Vorige blog lezen? Ga dan naar >> Blog 4: Uluwatu
Alle Bali blogs lezen? Ga dan naar >> Rondreis Bali

Laat een reactie achter