BaliVerre reizen

Rondreis Bali #3 Nusa Lembongan

Na vier heerlijke dagen in Ubud gingen we weer op pad, benieuwd naar het volgende avontuur. Onze volgende stop werd Nusa Lembongan, een eilandje naast Bali. De eilanden rondom Bali zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. De foto’s in dit blog zijn prachtig maar doen geen reacht aan al het moois dat we daar hebben gezien. Ik raad je daarom aan om onze vlog te bekijken, zie de video helemaal bovenaan deze pagina. Je hoeft alleen maar even op de afbeelding te klikken.

Met de boot naar Nusa Lembongan 

Tickets kopen

Maar je leest het al, Nusa Lembongan is een eiland. Je moet daar dus met de boot naartoe. Thuis had ik van te voren al tickets geboekt voor de boot en voor het vervoer naar de boot toe. De boottocht hebben wij vanaf Sanur gedaan. Tickets heb ik via instagram geboekt  Via instagram vind je een telefoonnummer (Tel: +6281390217541) waar je naartoe kunt whatsappen. Je moet wel duidelijk aangeven dat je van Sanur naar Nusa Lembongan wilt want er gaan ook boten vanaf Sanur naar de Gili eilanden toe. Wij waren 350K (zeg maar 23 euro) kwijt per persoon, inclusief pick up van hotel, bootreis, transfer van haven naar hotel op Nusa Lembongan, transfer terug naar de haven toe en drop off bij het volgende hotel. Prima prijs.

Met de taxi naar Sanur

We werden vroeg opgehaald bij het hotel met een busje. Toen redem we nog rustig. Een stukje verderop in Ubud, hebben we twee meiden opgepikt die ook naar Nusa Lembongan gingen. Toevallig ook Nederlanders. Volgens mij wilde de chauffeur indruk op ze maken want toen begon hij ineens te scheuren met die auto. En constant optrekken remmen, optrekken remmen. Niet best. Het meisje dat voorin zat heeft hem er wat van gezegd. Hij mocht wel wat rustiger rijden. Versierpoging mislukt. Na een uurtje werden we in Sanur, vlakbij de boot, afgezet.

Op de boot

Op het strand in Sanur
Op het strand in Sanur

We zaten in Sanur op het strand op onze boot te wachten. Toen de boot voor anker lag kwamen er allemaal Balineze mannen aan die onze bagage op de nek namen en vervolgens de bagage aan boord weer afgaven. Aanlegstijgers hebben ze hier niet hoor. Het is de normaalste zaak van de wereld om even een stukje door het water te lopen. Vervolgens bracht een snelle boot ons naar Nusa Lembongan. Een hele comfortabele boot met uitzicht over de zee. Prachtig.

Accomodatie

Uitzicht Waterblow Huts
Uitzicht Waterblow Huts
Waterblow Huts
Waterblow Huts

Op Nusa Lembongan aangekomen stond een chauffeur al op ons te wachten. Nusa Lembongan is een autovrij eiland. Maar er zijn wel een soort kleine mini vrachtwagentjes die de toeristen van de boot naar hun accomodatie brengen. Deze vrachtwagentjes scheuren 2 keer per dag het eiland over, wanneer de boten vanuit Bali aankomen en vertrekken. Voor de rest zie je alleen maar scooters.

Wij verbleven bij de Waterblow Huts en wat is dit een aanrader. Wat een mooie accomodatie!! Aan zee met een geweldig uitzicht op Devils Tear, een van de trekpleisters van Nusa Lembongan. Hier kan je zien hoe de ruige zee tegen de rotsen aan beukt. Elke avond hebben we bij onze accomodatie een prachtige zonsondergang gehad. En elke keer ook super goed gegeten. Deze accomodatie heeft een hele goede keuken en super vriendelijk personeel. Het personeel gaat onderling ook erg goed met elkaar om en dat is ook heel leuk om te zien. We hoorden van de barman dat ze veel verantwoordelijk krijgen. Maar als er klachten zijn, er een bedrag van hun loon wordt ingehouden. Denk als toerist goed na voordat je een klacht in dient en klaag niet over onbenullige dingen.

Slaapkamer Waterblow Huts
Slaapkamer Waterblow Huts

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan is weer heel anders dan Canggu en Ubud. Dit is meer Scheveningen in de tropen. Denk ik. Heerlijk aan zee, fijne strandtentjes, eiland leven. Nusa Lembongan is niet groot. Wij hebben er een dag een scooter gehuurd en zijn daarmee het hele eiland overgecrosst. Als je met de scooter rond rijdt zie je ook wel het verschil in arm en rijk. Mensen die een hotel hebben zijn binnen. Maar ga je verder het eiland op dan zie je ook veel armoedige huisjes met een gele waterton op het dak. Waterleiding hebben ze niet. Wil je naar de wc? Dan moet je er even een emmer water achter je boodschap aan gooien. Ook afval is hier wel een dingetje. Vooral plastic. Op sommige plekken zie je enorme plastic afval bergen. Dat kan natuurlijk nergens heen. Als het te erg wordt steken ze het afval in de fik. Dat geeft een hele vervelende penetrante lucht. Maar de mensen zijn erg vriendelijk op dit eiland en je hebt hier de mooiste uitzichten.

Tip: Er zijn niet veel pinautomaten op Nusa Lembongan. Ga je ernaartoe? Neem dan genoeg cash geld mee.

Bezienswaardigheden in Nusa Lembongan

1. Yellow Bridge

Met de scooter zijn we op pad gegaan en kwamen we uit bij de Yellow Bridge. Dit is de brug die Nusa Lembongan en Nusa Cenigan verbind. Het is nogal stijl en wij hadden niet de boefte om naar Nusa Cenigan te gaan. Maar dit was wel gaaf om te zien. Je kan er trouwens alleen met de scooter overheen of lopend. Niet met de auto.

Yellow Bridge Nusa Lembongan
Yellow Bridge Nusa Lembongan
2. Mangrove bossen

Helemaal aan het einde van het eiland, in het laatste puntje, waren de mangrove bossen. Onderweg kwamen we met de scooter de mooiste uitzichten tegen. Zulk helderblauw water. Prachtig. We hebben bij de mangrovebossen wat gedronken want hier waren voldoende strandtentjes. Je kan een boot huren en dan een route door de mangrovebossen varen. Dit hebben wij niet gedaan maar het was wel gaaf om te zien.

Mangrove bossen Nusa Lembongan
Mangrove bossen Nusa Lembongan
3. Duiken

Je kan ook duiken op Nusa Lembongan. Maar boek geen duiktour via de accomotie Water Blow Huts. Wij kregen een kennis mee die even snel geld wilde verdienen denk ik. Wij wilden graag de manta rays zien dus we gingen eerst een stuk varen. De kerel die ons erheen bracht was alleen maar met zijn telefoon bezig. Vervolgens konden we het water in. Steenkoud, geen manta ray te zien, geen uitleg, niks. Dit was dus niet veel aan. We zijn dan ook snel weer terug gegaan. Van onze vrienden heb ik gehoord dat ze via Tripadvisor wel een hele leuke duikexcursie hebben geboekt in Nusa Lembongan.

4. Scooter huren

Op Nusa Lembongan kan je prima een scooter huren. Kost 5 euro per dag, geen geld. Tanken gaat onderweg als je stopt bij een soort kraampje. Benzine zit in grote flessen die langs de weg staan. Voor 1,50 euro heb je de tank weer vol. Echt leuk om te doen. Maar je moet wel eerder scooter hebben gereden. Als je dit nog nooit hebt gedaan kan je het beter niet doen. Bij ons hotel verbleef een Belgisch stel die mal onderuit zijn gegaan en het vel van armen en benen af hadden. Zij wilden het ook even proberen maar dat is niet goed uitgepakt. Patrick heeft gelukkig een motorrijbewijs dus voor ons was het geen probleem. Echt leuk om zo het eiland te verkennen. Je moet wel goed opletten want ze rijden links in Bali. Links heeft dus ook voorang. Dat is wel even wennen.

Met de scooter kom je op de mooiste plekjes
Met de scooter kom je op de mooiste plekjes
5. Devils Tear

Vlakbij ons hotel lag Devils Tear. Dit is een trekpleister. Hier zijn altijd veel toeristen. Het water van de zee knalt hier met geweld op de rotsen wat een heel mooi waterspektakel geeft. Onderstaande foto doet de ervaring geen recht. Kijk daarvoor de vlog die ik heb gemaakt door op de foto helemaal bovenaan te klikken.

Devils Tear
Devils Tear
6. Mushroom Beach

Bij Mushroom Beach is het heerlijk om wat te drinken. Je hebt hier een geweldig uitzicht op de zee. Ik heb mijn ogen uitgekeken hier. Heerlijk plekje.

Mushroom Beach
Mushroom Beach

Eten en drinken

Het eten en drinken op Nusa Lembongan was super. We hebben elke keer bij ons hotel gegeten omdat het elke keer zo goed was. Pizza, pasta, lekker brood. Alles aanwezig.

Lunchtime
Lunchtime

Op stap in Nusa Lembongan

Echt op stap in Nusa Lembongan kun je niet. Alles gaat redelijk vroeg dicht. De meeste barretjes zijn na 22.00 uur gesloten. Wij vonden dit helemaal niet erg. Maar als je op stap wilt dan kan je beter naar de Gili Islands gaan of in Bali zelf.

Mijn ervaring

Wij hebben hier enorm genoten. Wat vonden wij dit mooi!! Dit was echt onze ultieme vakantieplek. We zijn maar twee nachten in Nusa Lembongan geweest maar achteraf hadden we hier wel langer kunnen blijven. Nog twee extra dagen ofzo. Het eiland was geweldig. Overal prachtige stranden en een helder blauwe zee. Het scooter rijden was hier ook fantastisch. Dit stond op de bucketlist maar op Bali zelf was het gewoon niet verstandig om met een scooter te gaan rijden.

Mushroom Beach
Mushroom Beach

Tips voor als je naar Bali gaat

Ga je binnenkort naar Bali en wil je ook tips? Bekijk dan onderstaande video en abonneer je gelijk ook even op mijn YouTube kanaal.

Wat was jouw ervaring?

Ben jij ook al in Bali geweest? Wat was jouw mooiste ervaring van Nusa Lembongan? Of wil je nog gaan? Scroll naar beneden en laat je reactie achter. Ik ben erg benieuwd om deze te lezen.

Facebook

Wil je meer lezen over mijn Bali rondreis? Of andere reisinspiratie op doen? Volg me dan op mijn Facebookpagina Travelcompass.nl.

Vorige blog lezen? Ga dan naar >> Blog 2: Ubud
Volgende blog lezen? Ga dan naar >> Blog 4: Uluwatu
Alle Bali blogs lezen? Ga dan naar >> Rondreis Bali

Laat een reactie achter