BaliVerre reizen

Rondreis Bali #1 Canggu

4 november 2019 zijn we vertrokken voor onze rondreis naar Bali. Lekker aan het eind van het jaar, dan duurt de winter niet zo lang. We vlogen vanaf Amsterdam naar Denpasar en ons eerst verblijf van in Canggu. Hierboven kan je de vlog bekijken die ik van Canggu heb gemaakt. Hieronder kan je alles lezen over Canggu.

Hoe lang moet je vliegen naar Bali?

Ons vliegtuig naar Denpasar
Ons vliegtuig naar Denpasar

De vlucht was prima geregeld maar wel pittig. De totale vliegduur was 16 uur en 20 minuten. Na 13 uur vliegen hebben we een tussenstop gehad in Singapore. De vliegreis is te lang voor KLM om in één keer naar Denpasar te vliegen. In Singapore konden ze bijtanken. We mochten even uit het vliegtuig en hebben een klein uurtje op het vliegveld rondgelopen. Daarna mochten we weer naar binnen en kregen we weer de hele complete douane/koffer en tas check routine.

De vliegreis was vooral lang. Het eten was prima aan boord maar het blijft vliegtuigeten. Wel kreeg ik behoorlijk last van mijn rug van de stoelen. De stoelen zijn alles behalve comfortabel. Na een paar uur vliegen heb je het gevoel dat je op een houten plank zit. Ik kan iedereen aanraden om niet met KLM naar Bali te vliegen, maar met Quatar Airways. Daar heb ik veel betere verhalen over gehoord.

Aangekomen in Bali

Eindelijk na een hele lange reis landden we op de luchthaven in Denpasar. We hebben ongeveer 45 minuten in de rij bij de passpoort controle gestaan voor we door konden lopen. Op het vliegveld hebben we gelijk gepind want we hadden geld nodig voor de taxi. Als je het vliegveld uitloopt kom je door een hele mooie ‘indoor’ tuin. Buiten kregen we gelijk een klap voor ons hoofd van de warmte. Gelukkig was ik voorbereid en had ik heel veel laagjes kleren aan. Mijn vest, legging en schoenen gingen gelijk uit. Jurkje bleef aan en gelijk de flipflops aan.

We wilden even rustig bijkomen en rondkijken voor een taxi maar daar heb je geen kans voor. Er staan diverse balinezen die je maar wat graag naar een accomodatie willen brengen. Taxi? Taxi? Taxi? Dit gaat ongeveeer om de twee seconden zo. Van vrienden hadden we al gehoord dat we de blue bird taxi moesten hebben. Daar zagen we een standje van staan buiten de aankomsthal. Dus daar hebben we een taxi geregeld.

Tip: Reis vanaf het vliegveld met de bluebird taxi of download de Gojek app voor een goedkope taxi naar je accomodatie.

Accomodatie

Wij verbleven bij The CalmTree Bungalows in Canggu, onze eerste stop. De rit vanaf het vliegveld naar onze accomodatie hebben we onze ogen uitgekeken. Zover het kon, want het was al donker. Scooters scheurden ons aan alle kanten voorbij. En ze hadden vanalles achterop die scooters, van wasmachines, tot trappen, tot waszakken. Noem maar op. Lijnen op de weg? Nergens te bekennen. Verkeerslichten? Niet te zien. Verkeersborden? Zijn er niet. Wat een chaos en drukte op de weg! Zoiets hadden we nog nooit gezien. Ik had wel verwacht dat het druk zou zijn maar dit verbaasde ons echt heel erg.

Calmtree Bungalows Canggu
Calmtree Bungalows Canggu
Old Mans Pub
Old Mans Pub

Aangekomen bij de CalmTree Bungalows: Wat gaaf!! Een oase van rust. Wat was dit een mooi plekje. Er stonden diverse hutjes op het terrein. We hadden een leuke veranda, mooie kamer en een badkamer half buiten. En een prachtig zwembad voor de deur. Ik was erg blij verrast. Het is toch altijd maar afwachten waar je terecht komt. We hadden een klein koelkastje op de kamer waar we ons drinken in konden bewaren.

Het centrum van Canggu was erg dichtbij. Vlakbij The Calmtree bungalows loopt een drukke straat die naar het strand gaat. Maar je hoort het verkeer helemaal niet. Wanneer je uit de CalmTree Bungalows rechsaf slaat en dan op de grote straat linksaf gaat loop je naar het strand. Ongeveer 15 minuten lopen aan de linkerkant vind je Old Mans Pub. De eerste avond wilden we graag Bali een beetje verkennen. Wij zijn dus de straat uitgelopen en richting het strand gegaan. Bij Old Mans Pub was het gezellig druk. We hebben hier dus een drankje gedaan om onze vakantie in te luiden.

Het ontbijt bij The Calmtree Bungalows was heel erg goed. Je kon bestellen van een menukaart. Veelal met ei en brood. Maar goed voor elkaar.

Ontbijten in The Calmtree Bungalows
Ontbijten in The Calmtree Bungalows

Canggu

Canggu is helemaal hot en hip in Bali. De verwachtingen van ons waren dan ook hoog. Maar toch viel het een beetje tegen. Canggu was voor ons erg druk bijna te druk. En houdt er rekening mee dat het ook erg warm is. November valt in het regenseizoen maar wij hebben geen enkele keer regen gehad. Het was wel vaak drukkend warm met een hoge luchtvochtigheid. Je zweet vanaf dat je wakker wordt totdat je naar bed gaat. In het begin moesten we hier erg aan wennen. Maar na een weekje had ik er niet zoveel last meer van.

Terug naar Canggu. Dit is zo’n andere wereld vergeleken met wat wij gewend zijn. Je moet goed uitkijken waar je loopt want soms zitten er gaten in de stoepen. Je ruikt overal wierrook. ’s Morgens worden er overal offerschaaltjes neergelegd. Dat brengt geluk. De eerste avond zijn we even bij het strand geweest maar wij vonden het niet bijzonder. Het was een zwart zandstrand en het leek wel of de waterafvoer van de restaurantjes in de buurt zo de zee in liep.

Warung Canggu
Warung Canggu

Eten en drinken

Het eten en drinken in Canggu is prima. Er zijn tal van hippe tentjes waar je lekkere gerechten kan krijgen. Zo zijn er Franse, Mexicaanse en Chinese restaurants te vinden. Voor elk wat wils. Je moet ook zeker een keer bij een Warung gegeten hebben. Dit zijn lokale restaurantjes gerund door een Indonesische Familie. Het eten is hier erg goed en niet duur. Maar dan moet je wel van nasi, rijst, bami en kip houden. Het is wel tipisch Indonesisch eten.

Tip: Eet bij een Warung. Dit zijn lokale tentjes waar het eten over het algemeen goed is en niet duur. Wij hebben een keer geweldig gegeten, een bord vol, voor 4,50 euro per persoon.

Diner bij een Warung
Diner bij een Warung

Opgelicht door taxi chauffeur

Vrienden van ons waren toevallig ook in Bali. Zij waren al een week voor ons aangekomen en zaten een klein stukje van ons af in Kuta. Vanuit Canggu waren wij het dichst bij hen in de buurt dus we hadden al afgesproken om dan een drankje te gaan doen. Overal waar je loopt wordt er om de 5 seconden gevraagd of je een taxi wilt. Dus we dachten, dat komt wel goed. We hebben aan de taxi chauffeur gevraagd wat het zou kosten. Nou 350.000 Roepiah. Dit was al aan de hoge kant maar hee, we hebben vakantie dus prima.

Onderweg was het kneiter druk. We hebben veel in de file gestaan. Uiteindelijk hebben we er zo’n 1,5 uur over gedaan. Maar zet die knakker ons af en ik geef hem gepast die 350.000 Roepiah. Zit die taxichauffeur wat aan het geld te frummelen. Beetje moeilijk te doen. Dus ik vraag: ‘Is het niet goed?’. Zegt ie we hadden 550.000 afgesproken. Wat een mafkees. Patrick had het gelukkig ook gehoord en hij zei ook dat we 350.000 hadden afgesproken. Ik voelde aan de deur van de taxi. Die was open. Dus we zijn gewoon uitgestapt. Gelijk niet zo’n hele fijne ervaring in Bali. Later hebben we twee taxi apps gedownload: GoJek en Grab. Werkt ideaal! Eerlijke prijs en je hoeft niet lang te wachten als je via deze app een reis boekt.

Tip: Download de Gojek en Grab apps voor het boeken van een taxi. Eerlijke prijzen en goed geregeld.

Vrienden opzoeken in Kuta
Vrienden opzoeken in Kuta

Bezienswaardigheden

Tempel Purah Tanah Lot

Vanuit Canggu kan je naar de tempel Purah Tanah Lot. Dit is een prachtige tempel aan de zee. Wij zijn er met een taxi naartoe gegaan. Eerst loop je over een soort braderie en dan naar de tempel toe. Wij waren er met zonsondergang. Echt prachtig om te zien maar wel erg druk. Ik heb hier mijn drone in de lucht gegooid en heb wat mooie plaatjes kunnen schieten.

Purah Tanah Lot
Purah Tanah Lot

Vervoer

In Bali kan je het beste reizen via de taxi. Je kan Gojek of Grab downloaden en dit werkt perfecht. Via deze app kan je achterop een scooter of met een taxi mee. Dat kan je zelf aangeven. Met een scooter is goedkoper dan een taxi. Wij wilden ook graag een scooter huren in Bali maar hier zitten wel haken en ogen aan. Zo moet je een motorrijbewijs hebben anders ben je niet verzekerd. Zonder motorrijbewijs kan je wel een scooter huren. Maar als je dan een ongeluk krijgt heb je wel een probleem. Patrick heeft een motorrijbewijs dus we hadden het wel kunnen doen. Maar het verkeer was rondom Canggu zo’n enorme chaos dat we het niet hebben aangedurfd. Later hebben we op Nusa Lembongan nog wel een scooter gehuurd. Dit eiland is autovrij en dus veel rustiger. Hier durfden we dat wel aan.

Gojek LogoGrab Logo

 

 

 

Mijn ervaring

Wij vonden Canggu erg leuk maar ook enorm druk. We vonden het leuk dat we vlakbij de hoofdstraat zaten en zo ’s avonds een stukje konden lopen. We vonden de accomodatie prachtig mooi. En ons bezoek aan de tempel was ook super. Maar, we moesten die eerste dagen erg wennen aan de drukte. Er zijn veel toeristen en veel Balinezen die aan je willen verdienen. Als je rustig rondloopt en rond wil kijken gaat er om de 2 seconden een auto (meestal taxi) langzaam naast je rijden en vraagt of je een taxi wilt. Reageer je niet gaat het ‘Toet toet’. Dit gaat de hele dag door. Je wordt constant gestoord/lastig gevallen als je gewoon even je ding aan het doen bent. Wij zijn hier drie nachten gebleven maar achteraf was twee nachten ook wel voldoende.

Tips voor als je naar Bali gaat

Ga je binnekort naar Bali en wil je ook tips? Bekijk dan onderstaande video en abonneer je gelijk ook even op mijn YouTube kanaal.

Wat was jouw ervaring?

Ben jij ook al in Bali geweest? Wat was jouw mooiste ervaring van Canggu? Of wil je nog gaan? Scroll naar beneden en laat je reactie achter. Ik ben erg benieuwd om deze te lezen.

Facebook & YouTube

Wil je meer lezen over mijn Bali rondreis? Of andere reisinspiratie op doen? Volg me dan op mijn Facebookpagina Travelcompass.nl
of op mijn YouTube kanaal.

Volgende blog lezen? Ga dan naar >> Rondreis Bali #2 Ubud
Alle Bali blogs lezen? Ga dan naar >> Rondreis Bali

Laat een reactie achter