CubaVerre reizen

Cuba – Rondreis #4 Trinidad

Klokkentoren van TrinidadKlokkentoren van Trinidad

Na Cienfuegos werd het weer tijd om verder te gaan nar Trinidad. Zoals jullie in het vorige blog hebben kunnen lezen, ben ik met Sarah, Bas, Martijn en Dave eerst nog naar El Nicho geweest. Na een leuke middag daar reden we door met de auto naar Trinidad. Omdat ik nu met een groepje optrok en er geen internet was, moesten we weer op de ouderswetse manier afspreken. Vanavond om 20.00 uur bij de Spaanse trappen? Ja, is goed, tot dan. Echt leuk weer. 

Trinidad in Cuba, wat een plaatje

Straatbeeld Trinidad
Straatbeeld Trinidad
Paard en wagen Trinidad
Paard en wagen Trinidad

Trinidad is zo anders dan de rest van Cuba. Ik had al een paar dagen het gevoel dat ik terug ging in de tijd. Maar in Trinidad werd dat nog eens 20x versterkt. De straten bestaan uit kinderkopjes, neem dus wel goede schoenen mee. En alles in Trinidad is mooi. Alle gebouwen. De straten. De pleinen. En de bekende klokkentoren. Je ziet er meer paard-met-wagens dan auto’s. Naast dat alles er mooi uit ziet, is hier ook voldoende te beleven. Zo is er een leuk uitgaansleven in de casa de la musica bovenaan de trappen. Als je de trappen af gaat is er een stukje rechtdoor en dan aan de linkerkant ook een leuk bar. En we zijn in een disco grot Ayala geweest. Ook het strand is vrij dichtbij, Playa Ancón. Hier heb ik nog een paar keer gezwommen. Heerlijk.

Straatmuziekanten Trinidad Cuba
2 weken Cuba – Beste route en tips

Accomodatie in Trinidad

Hostel Trinidad
Hostel Trinidad

De casa particular, Hostal Barcelo, die ik hier had gehuurd was echt fantastisch. Heel netjes. Mooie kamer en nette badkamer. In het centrum. En goed ontbijt. Ik zou eerst na Trinidad doorreizen naar Santa Clara. Dat heb ik omgegooid. Ik ben totaal 5 nachten gebleven. Voor de eerste drie nachten heb ik 79 euro betaald, dus zeg maar zo’n 26 euro per nacht. En wat een uizicht bij het ontbijt. Voor mijn kamer kon ik buiten ontbijten en je had hier een prachtig uitzicht over de daken van de huizen in Trinidad. Enige nadeel, auto parkeren vlakbij is haast niet mogelijk. Maar omdat ik geen auto had was dit voor mij geen probleem. Dit hostel was echt een aanrader. Heel fijn verblijf.

Uitzicht over de daken in Trinidad
Uitzicht over de daken in Trinidad

Bezienswaardigheden

1. El Nicho Waterval

Mocht je niet naar Cienfuegos gaan dan kan je ook vanuit Trinidad naar El Nicho gaan. Dit ligt ongeveer een uurtje van Trinidad af. In mijn vorige blog heb ik meer over deze waterval geschreven.

El Nicho waterval
El Nicho waterval
2. Playa Ancón

Het strand Playa Ancón ligt op ongeveer 20 minuten rijden van Trinidad. Een erg mooi strand en heel rustig. Strandtentjes zijn er bijna niet dus neem zelf genoeg eten en drinken mee.

Playa Ancón Trinidad
Playa Ancón Trinidad
3. Club Ayala

Vijf minuutjes lopen vanuit het centrum van Trinidad kom je bij een club die in een grot is ingebouwd. Heel apart. Je moet een paar trappen naar beneden. Er is een grote bar en er wordt leuke muziek gedraaid. Maar het is er nogal benauwd warm. Maar wel heel gaaf om mee te maken. Ik ben er twee keer geweest tijdens mijn verblijf in Trinidad.

Club Ayala Trinidad
Club Ayala Trinidad
4. Casa de la Musica

Ook hier in Trinidad bevind zich een Casa de la Musica. Elke avond is er bovenaan de Spaanse Trappen in het centrum muziek waar je de salsa, bachata en de merengue kan dansen. Echt zo leuk om hier naartoe te gaan. Soms betaal je entree aan het begin van de trappen. Soms is het gratis.

5. Salsa les

Bij een bar aan de Spaanse trappen hebben we gevraagd of het mogelijk was om een Salsa lesje te volgen. Dit ziet er makkelijker uit dan het is! Gelukkig had ik thuis al wat lessen gehad. Maar het was wel erg leuk om te doen.

Salsa dansen in Trinidad
Salsa dansen in Trinidad

Eten en Drinken in Trinidad

Tapas eten in La Botija Trinidad
Tapas eten in La Botija Trinidad

Voor het eerst sinds mijn verblijf in Cuba heb ik heerlijk gegeten. Namelijk in Taberna La Botija. Dit had ik van te voren al via Tripadvisor gevonden. Dit is een heel goed tapasrestaurant. Elke avond staat er dan ook een enorme rij voor de deur. De eerste avond dat we hier waren hebben we bijna een uur in de rij gestaan. Je kan hier heerlijke tapas eten. En gezellig zitten. Er is live muziek. Echt een aanrader maar bereid je er op voor dat het altijd druk is. Omdat het eten hier zo goed was heb ik er, tijdens mijn verblijf in Trinidad, wel 3 keer gegeten!! Toen we in de rij stonden te wachten zagen we een paar meter verderop dat er vanuit een een raam van een huis Mojito werd verkocht (Ook dit zie je vaker in Cuba). Daar zijn we om en om dus een paar keer naartoe gelopen waardoor het wachten niet meer zo erg was :-).

La Boutija Trinidad
La Boutija Trinidad

WiFi in Trinidad Cuba

Een kraskaartje kan je halen bij het kantoor van ETECSA in Parque Céspedes. De WiFi spots kan je vinden op de Spaanse trappen in Trinidad, helemaal bovenaan. Maar ook in de straat achter de Spaanse trappen. Hier zie je veel Cubanen bellen en internetten. Tegen de tijd dat ik in Trinidad was miste ik het internet al helemaal niet meer. Dus ik heb hier maar één of twee keer op WiFi ingelogd. Meer over WiFi in Cuba vind je in dit blog.

Spaanse Trappen in Trinidad
Spaanse Trappen in Trinidad

Mijn ervaring

Yvonne in Trinidad
Yvonne in Trinidad

Ik vond Trinidad prachtig. Echt zo geweldig. Wat een mooi dorp is dit. Samen met Viñales zijn dit de mooiste plekken die ik in Cuba heb bezocht. Compact, gemoedelijk. Heel fijn.

Wat was jouw ervaring?

Ben jij ook al in Cuba geweest? Wat was jouw mooiste ervaring van Trinidad? Of wil je nog gaan? Scroll naar beneden en laat je reactie achter. Ik ben erg benieuwd om deze te lezen. Er wordt om je e-mailadres gevraagd maar deze wordt niet weergegeven.

Facebook en YouTube

Wil je meer Cuba reisverslagen lezen? Of andere reisinspiratie op doen? Volg me dan op mijn Facebookpagina Travelcompass.nl. En op mijn YouTube kanaal ben ik begonnen met vlogs. Ik zou het super leuk vinden als je je op mijn kanaal wilt abonneren.

Volgende blog lezen? Klik hier >> Cuba Rondreis #5 Varadero
Alle blogs over Cuba lezen? Klik hier >> Alle Cuba Blogs

Auto in Trinidad
Auto in Trinidad
Plein in Trinidad
Plein in Trinidad