Zwitserland

Wat is er te doen in Lauterbrunnen

Dorpsgezicht in LauterbrunnenDorpsgezicht in Lauterbrunnen

20 September 2020 – Tijdens ons verblijf in Zwitserland bij het Alprenrose and Gardens Hotel, zijn we nog een dagje naar Lauterbrunnen geweest. We konden hier met de trein naartoe. De tickets kostten ongeveer 21 CHF (20 euro) voor twee personen. En de treinreis duurde ongeveer 15 minuten.

Wat is er te doen in Lauterbrunnen

Lauterbrunnen ligt in een vallei en is een klein dorp in het Berner-Oberland. Lauterbrunnen staat er om bekend dat er maar liefst 72 watervallen zijn. De Staubachwaterval en de Trümmelbachwaterval zijn de bekendste. Als je deze watervallen wilt bezoeken dan kan je hier lopend naartoe. In het centrum staan overal bordjes die je de weg wijzen naar de watervallen.

Staubachwaterval

De Staubachwaterval is ongeveer 20 minuten lopen vanaf het treinstation. Een prachtig spektakel om te zien. Het water komt van bovaf de berg en stort maar liefst 300 meter naar beneden. Je kan gratis een pad oplopen om de waterval van dichtbij te bekijken. Maar vanaf de straat ziet het er net zo mooi uit.

Staubachwaterval in Lauterbrunnen

Trümmelbachwaterval

Een ander mooi schouwspel is de Trümmelbachwaterval. Je loopt hier in ongeveer een uur naartoe. Per seconde komt er 20.000 liter smeltwater naar beneden. Je kan ook achter de waterval komen als je dat wilt. Je kan hier alleen in de zomer met een lift naartoe.

Prachtige alpenweiden

Als het alpengevoel ergens naar bovenkomt dan is het wel in Lauterbrunnen. Het is een heel leuk landelijk dorp met prachtige alpenweiden. Je kan vanuit het centrum richting de watervallen lopen. Je hebt hier de mooiste weidse uitzichten. Deze regio wordt ook veel bezocht door paragliders. Soms ging de landing maar net goed! We hebben hier onze ogen uitgekeken. Zo mooi is de natuur hier!

Prachtige alpenweiden om doorheen te wandelen

Met de kabelbaan naar Mürren

Vanuit Lauterbrunnen is het mogelijk om met de kabelbaan naar een hoger gelegen dorp te gaan, genaamd Mürren. Mürren is autovrij dus je kan er alleen met de kabelbaan of met de trein komen. Vanuit Lauterbrunnen, neem je de kabelbaan naar Grütschalp en dan stap je over naar het smalspoortrein naar Mürren. Het dorp ligt op 1650 meter hoogte en bij mooi weer heb je overal een prachtig uitzicht. En retour vanuit het dal naar Mürren komt neer op 86 CHF per persoon (78 euro). Je kunt ter plekke kaartjes kopen of online via deze website.

Mürren kabelbaan (bron foto: myswitserland.com)

Gezellig centrum

Het centrum is klein en gezellig. Je hebt hier diverse restaurants, hotels en winkels. Je vind hier knusse dorpsstraten met leuke gebouwen en kerkjes. In het centrum is een grote parkeerplaats waar je eventueel je auto kan parkeren.

Centrum van Lauterbrunnen
Centrum van Lauterbrunnen

We vonden Lauterbrunnen een hoogtepunt van onze vakantie. De natuur is werkelijk prachtig en het dorpje heel erg knus. Een aanrader als je in de Jungfrau-regio verblijft!

Laat een reactie achter