Zwitserland

Wat is er te doen in Interlaken?

Blauwe rivieren in InterlakenBlauwe rivieren in InterlakenBlauwe rivieren in Interlaken

Zaterdag 19 September 2020 zijn we een dagje naar Interlaken geweest. We verbeven in het hotel Alpenrose and Gardens in Wilderswil. Echt een aanrader als je de omgeving van het Berner-Oberland wilt verkennen.

Ons hotel lag erg dicht bij het treistation in Wilderswil. Van het hotelpersoneel hebben we gratis treinkaartjes gekregen om naar Interlaken te gaan. Hier hebben we dan ook dankbaar gebruik van gemaakt.

De treinrit was kort en duurde maar 5 minuten. We stopten op Interlaken-Ost. Van daaruit is het ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum. Wat ons als eerst opviel was dat de rivier die door Interlaken loopt zo enorm blauw was. Prachtig om te zien. We hebben een wandeling door de stad gemaakt.

Wat is er te doen in Interlaken

1. Wandel door het centrum

Het centrum van Interlaken is echt heel mooi om te bezoeken. Kleine knusse steegjes, een prachtig blauwe rivier en een gezellige Altstadt. Er zijn voldoende winkels en restaurants te vinden. Je kan je hier gemakkelijk een halve dag vermaken. Toen wij er waren was er net een foodtruckfestival aan de gang. Zo gezellig! Leuke muziek en heerlijk eten.

Foodtruckfestival in Interlaken
Foodtruckfestival in Interlaken
Centrum Interlaken
Altstadt Interlaken

2. Met de kabelbaan naar de Harder Kulm

Er is een kabelbaan waarmee je naar de Harder Kulm kunt gaan op 1322 meter hoogte. Op het hoogste punt heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je bent ongeveer 10 minuten onderweg voordat je bij de top bent. Kosten hiervoor zijn 17 CHF (15 euro) p.p.

Met de kabelbaan naar de Harder Kulm

3. Paragliden boven Interlaken

Interlaken is echt een stad voor paragliders. Als je richting de altstadt loopt dan zie je er soms wel 30 tegelijk in de lucht. Als je ook wilt paragliden dan is een excursieboeken bij SkyWings misschien iets voor jou. Het is wel prijzig, namelijk afhankelijk van het seizoen, 170 CHF (153 euro).

Paragliden boven Interlaken

4. Met de trein naar Brienz

Brienz ligt aan de Brienzersee, op 15 minuten met de trein vanuit Interlaken. We hadden pech dat het rond de middag begon te regenen. We zijn daarom met de trein naar Brienz gegaan. Tickets kosten ongeveer 15 CHF per persoon. Onderweg konden we lekker droog zitten en we hoopten dat het zou stoppen met regenen als we eenmaal in Brienz waren. In Brienz kan je met een boot over de Brienzersee varen. Aanrader! Een dagkaart kost 65 euro en kan je ter plekke kopen. Je krijgt zelfs nog korting als je je treinpas kan laten zien. Tickets kan je ook online kopen.

Treinsation en boot bij Brienz
Treinstation en boot bij Brienz

Wij hebben het ontzettend naar onze zin gehad in Interlaken. Een leuk dorpje met voldoende reuring. Helaas hadden we een beetje pech met het weer maar het food truck festival maakte veel goed. Er was ook nog een sprintwedstrijd in het centrum vlakbij het reuzenrad. Dit zorgde ervoor dat er een gezellige drukte in het centrum was. Vooral de Altstad was erg mooi en de riveren waren zo blauw, echt een plaatje! Interlaken is zeker een aanrader om te bezoeken als je in de buurt bent.

Video bekijken?

Bekijk hieronder de video over ons verblijf in het Alpenrose and Gardens Hotel in Zwitersland en ons bezoek aan Interlaken. Wil je meer reisvideo’s zien? Abbonneer je dan gratis op mijn Youtubekanaal.

Yvonne in Interlaken

Laat een reactie achter