Vakantie in Oostenrijk

Wolfgangsee: De parel van oostenrijk

Wolfgangsee St Wolfgang OostenrijkWolfgangsee St Wolfgang Oostenrijk

Wolfgangsee Oostenrijk. In augustus 2019 zijn we voor de tweede keer op rij naar Oostenrijk geweest. Nadat we voor de eerste keer in Gerlos zijn geweest, op weg naar Italië, gingen we nu naar Gölling an der Salzach. Vanuit Gölling an der Salzach gingen we weer door naar Kroatië. De weg verliep vlot. Er was weinig file onderweg. In Zuid Duitsland moesten we echter omrijden vanwege een groot ongeluk. We moesten van de snelweg af en werden door de middle of nowhere omgeleid door Google Maps. En dat was nogal spannend want we wilden voor de Oostenrijkse grens een wegenvignet halen aan de benzinepomp. Maar er waren geen benzinepompen in velden of wegen te bekennen.

Tip: Ga zeker naar de Wolfgangsee wanneer je in de buurt van Salzburg bent. Je kijkt je ogen uit.

We reden een prachtige route. We hebben genoten van het uitzicht. In Zuid Duitsland wordt het al weer heuvelachtig en dan begint het al weer te kriebelen. Zo mooi die bergen!

zuid-duitsland
Zuid-Duitsland

Gölling an der Salzach

GastHaus Sunkler - Gölling an der Salzach
GastHaus Sunkler – Gölling an der Salzach

We zijn in Golling an der Salzach terechtgekomen omdat we een tussenovernachting zochten op weg naar Kroatië. Via internet zag ik dat dit dorp vlakbij de snelweg lag. We verbeleven in Gasthaus Sünkler. Toen we aankwamen moesten we bellen met een telefoon die naast de voordeur hing. Vervolgens kregen we een code waarmee we een kluisje bij de deur konden openen voor onze kamersleutel. Erg omslachtig en de telefoon had hele slechte verbinding. Wij vonden dit niet zo gastvrij maar goed we hadden een kamer. Het ontbij was prima maar wij vonden ons verblijf in Gerlos vorig jaar een stuk fijner. In Gölling was er weinig te beleven. Wij vinden het leuk en gezellig om een terrasje te pakken en buiten te eten. In Gölling was dat haast niet mogelijk omdat er bijna nergens een terras was. Door Gölling an der Salzach loopt een hele drukke weg en de huizen en restaurants staan pal aan de straat. De bakkerij in het dorpje zelf had wel een terras, als één van de weinigen. Gölling was te doen maar langer dan 1 nachtje zou ik er niet blijven.

Wolfgangsee – Strobl

Wij vinden het altijd leuk om erop uit te gaan. Op een uurtje rijden van onze accomodatie lag de Wolfgangsee. Op internet had ik thuis al gezien dat het een erg mooi gebied was. We zijn naar Strobl gereden en hebben daar onze auto geparkeerd. Vervolgens zijn we eerst in Strobl rond gaan lopen. Dit is zo’n mooi en typisch idyllisch Oostenrijks plaatsje! Zo mooi hier! We zijn gaan kijken waar de rondvaartboten aanmeerden. En we zagen een informatiebalie vlakbij het water waar we onze tickets hebben gekocht. Via deze website over de Wolfgangsee kan je ook zien wat de route is van de rondvaartboot en wat de tickets kosten. Wij hebben een dagkaartje genomen voor zo’n 22 euro per persoon.

Strobl Schiffahrt
Strobl Schiffahrt

Wolfgangsee – St. Wolfgang Markt

St Wolfgang - Wolfgansee
St Wolfgang – Wolfgangsee

Vervolgens zijn we vanuit Strobl met de boot naar St. Wolfgang am Markt gegaan. We konden heerlijk boven op het dek zitten. En wat heb je een prachtig uitzicht op de bergen vanaf de boot. Het mooie van deze boot is dat je met een dagkaartje op en af kan stappen wanneer je wilt. De boot vaart twee routes. Met de klok mee en tegen de klok in. St. Wolfgang is een prachtige plaats aan de Wolfgangsee. Wij vonden dit het mooiste plaatsje daar. Een gemoedelijk dorpje, prachtige uitzichten, gezellig druk, leuke boetiekjes en restaurantjes. Echt een leuke Oostenrijkse sfeer. Wij hebben hier onze ogen uitgegeken. Je kan hier wel een paar uur toeven. Wil je zien hoe het hier was? Kijk dan het YouTube filmpje dat we hier gemaakt hebben.

St Wolfgang - Wolfgangsee
St Wolfgang – Wolfgangsee
St. Wolfgang - Wolfgangsee
St. Wolfgang – Wolfgangsee
Lunch Wolfgangsee - St. Wolfgang
Lunch Wolfgangsee – St. Wolfgang

Schafbergbahn

Je kan zelfs nog met een trein naar de top van de berg. Je moet dan uitstappen, als je met de rondvaartboot gaat, bij St Wolfgang Schafbergbahn. Wij hebben dit niet gedaan maar ik denk dat het voor gezinnen met kinderen een hele leuke belevenis is.

Wolfgangsee – St. Gilgen

St. Gilgen - Wolfgangsee
St. Gilgen – Wolfgangsee

Na St. Wolfgang Markt zijn we weer met de boot verder gegaan naar St. Gilgen. Dit was ook een hele leuke plaatst maar een stukje kleiner dan St. Wolfgang Markt. We hebben hier gezellig rondgewandeld en een terrasje gepakt.

Weer terug naar Strobl

Rondvaartboot Wolfgangsee Oostenrijk
Rondvaartboot Wolfgangsee Oostenrijk

Na St. Gilgen begonnen we wat trek te krijgen. Omdat de boot tot ongeveer 19.15 uur vaart wilden we niet in St. Gilgen gaan eten want dan kwamen we niet op tijd terug om weer bij onze auto te komen . We zijn dus weer naar Strobl gegaan. Vanaf St. Gilgen, wat helemaal aan de andere kant van de Wolfgangsee ligt, duurde dit ongeveer een uur en 15 minuten. Maar heerlijk op de boot. Je kan er ook eten en drinken krijgen en er is ook een toilet aan boord. Bij terugkomst in Strobl hebben we genoten van een overheerlijke Oostenrijkse maaltijd. De dag werd perfect afgesloten met een mooie zonsondergang over het meer. Genieten met de hoofdletter G.

Zonsondergang Strobl Wolfgangsee
Zonsondergang Strobl Wolfgangsee
Diner in Strobl - Oostenrijk
Diner in Strobl – Oostenrijk

Accomodaties en recreatie

Wolfgangsee Oostenrijk
Wolfgangsee Oostenrijk

Aan de Wolfgangsee liggen diverse hotels, appartementen en campings. Sommige accomodaties hebben zelfs hun eigen privé strandje aan de Wolfgangsee. Je kan er alles vinden op het gebied van watersport en recreatie. Zo kan je er kano’s en sup’s huren. Kan je er zwemmen en bootje varen. En de omgeving daar is prachtig. Elke keer als je je omdraait zie je weer een nieuwe ansichtkaart. Achteraf hadden we het fijner gevonden om hier een paar dagen te blijven, maar we hadden al geboekt bij Gölling an der Salzach.

Salzburg

De volgende dag zijn we van ons hotel lopend naar het treinstation aan Gölling an der Salzach gegaan. Via internet had ik thuis al treinkaartjes gekocht. We liepen van ons hotel ongeveer in een kwartiertje naar het treinstation. Met een half uurtje waren we in Salzburg aangekomen. Eigenlijk was dit niet de beste dag om naar Salzburg te gaan. Het was 34 graden en daardoor was het in een stad eigenlijk te warm. In plaats van veel bekijken hebben we vooral terrasjes gepakt. We zijn wel in de Mirabell tuinen geweest die schitterend mooi zijn. Wij vonden Salzburg wel een leuke stad maar niet bijzonder. We zouden er niet nog een keer naartoe gaan.

Mirabell Tuinen in Salzburg
Mirabell Tuinen in Salzburg

Bekijk hier de YouTube Video:

En abonneer je op mijn YouTube kanaal.

Laat een reactie achter