Vakantie in Oostenrijk

Tips voor Uitstapjes in salzburgerland

Krimmler WasserfälleKrimmler Wasserfälle

Wat is er te doen in het Salzburgerland en Salzkammergut? Wanneer je in de omgeving van Salzburg verblijft is er voldoende te doen en te zien in de omgeving. Wij zijn er nu twee keer geweest en hieronder geef ik je mijn tips voor leuke uitstapjes in het Salzburgerland

1. De Wolfgangsee

De Wolfgangsee is een heel mooi meer met gezellige dorpjes rondom het meer. Vooral St. Wolfgang is leuk om te bezoeken. Wij hebben een rondvaart over de Wolfgangsee gedaan en konden bij de diverse plaatsjes op- en afstappen. Echt heel leuk om te doen. Tip: Parkeer je auto in Strobl. Op de boot kan je een kaartje kopen voor de rondvaart. Hier kan je je wel een volledige dag vermaken. Meer inspiratie voor de Wolfgangsee? Bekijk dan mijn blog + video over de Wolfgangsee.

wolfgangsee-st-wolfgang
St. Wolfgang aan de Wolfgangsee

2. Hallstatt + Zoutmijn

Hallstatt is een mooi dorp in het Salzkammergut en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je er bent geweest dan snap je wel waarom. Zo mooi is alles daar. Het is wel een enorme toeristische trekpleister dus het is er erg druk met toeristen. Als je Hallstatt wilt bezoeken kom dan vroeg en buiten het weekend. Je kan in Hallstatt ook een zoutmijn bezoeken. Als je alleen Hallstatt wilt bezoeken dan heb je aan 3 uurtjes genoeg. Wil je ook de zoutmijn bezoeken dan ben je daar ongeveer twee uur extra zoet mee. Wil je meer tips? Lees dan het blog: Een dagje Hallstatt in Oostenrijk.

Hallstatt aan de Hallstattersee
Hallstatt aan de Hallstattersee

3. Königssee en het Adelaarsnest

Als je in het Salzburgerland verblijft mag een bezoekje aan de Köningssee niet ontbreken. Dit meer ligt in het natuurpark Berchtesgaden in Bayern, Zuid-Duitsland. Echt werkelijk prachtig. Wij verbleven in Fuschl am See en van daaruit was de Königssee een klein uurtje rijden. Wij zijn door gaan varen naar het eindpunt Salet. Vanuit daar is het nog 20 minuten lopen naar de Obersee. Echt een prachtige wandeling, zeker een aanrader. Maar ook hier geldt: kom vroeg of koop je tickets online want ook hier is het erg druk met toeristen. Als je naar de Königssee gaat dan moet je hier de hele dag wel voor inplannen. Meer lezen? Lees dan het blog: Een dagje naar de Königssee.

Adelaarsnest

Als je in de buurt van de Königssee bent is een bezoekje aan het Adelaarsnest van Hitler ook eigenlijk een must. Het Adelaarsnest is heel hoog gelegen en het gerucht gaat dat Hitler dit gebouw voor zijn 50e verjaardag heeft gekregen. Je ziet er weinig van hoe het was tijdens de tweede wereldoorlog. Het is nu een restaurant met een prachtig uitzicht over het natuurgebied Berchtesgaden. In heel 2020 is het Adelaarsnest helaas gesloten, anders hadden wij zeker een bezoekje gebracht.

De Königssee in Berchtesgaden
De Königssee in Berchtesgaden

4. Erlebnis Burg Hohenwerfen

Als je een mooie en grote Middeleeuwse burcht wilt bezoeken dan is Burg Hohenwerfen echt een aanrader. Dit ligt ongeveer op een uurtje rijden van Fuschl am See. Je kan hier een rondleiding doen en voor de kinderen wordt er drie keer per dag een roofvolgelshow georganiseerd. Én voor de kinderen zijn er op de binnenplaats spelletjes die je kan doen. Tip: Koop je tickets online. Vooral in de maanden juli en augustus kan het erg druk zijn. Online tickets kan je hier kopen: https://www.salzburg-burgen.at/de/burg-hohenwerfen/

Je kan je hier prima een halve dag vermaken. Wil je er een hele dag uit van maken? Bezoek dan ook het natuurgebied Berchtesgaden of een leuk dorp in de buurt: Ramsau.

5. Krimmler Wassefälle

Vind je het geen probleem om voor een uitstapje iets verder te rijden, dan is een bezoek aan de Krimmler Wasserfälle een aanrader. Vanuit Fuschl am See rijd je hier ongeveer in 2,5 uur naartoe. Een prachtige waterval om te zien. En je kan helemaal naar boven wandelen om de waterval van boven te zien. Echt een prachtig natuurspektakel. Als je de reistijd meerekent bent je hier ook een dagje mee zoet. Maar zeker de moeite waard. Ook hier geldt; Kom op tijd ’s morgens want vanaf de middag wordt het echt druk.

De Krimmler Wasserfälle in Tirol
De Krimmler Wasserfälle in Tirol

Dit waren mijn tips voor een verblijf in het Salzburgerland. Graag hoor ik wat jij er van vindt of dat je misschien nog extra aanvullingen hebt.

Laat een reactie achter