Vakantie in Oostenrijk

Gerlos in de zomer? Yes please!

1

Gerlos in Oostenrijk. Wie aan Oostenrijk denkt, denkt al gauw aan sneeuw, bergen, pistes en après ski. In de zomer is er niet veel te beleven, toch? Dit was wat ik een aantal jaren geleden dacht als ik aan Oostenrijk dacht. Oostenrijk trok mij niet voor een zomervakantie. Maar toen ik daar een keer was…. tjonge wat had ik een spijt dat ik er niet eerder in de zomer ben geweest. Oostenrijk is prachtig, juist in de zomer!

Tip: Gerlos is een super mooie plek om een paar dagen door te brengen. Wij zijn hier geweest op doorreis naar Italië. Geweldig!

Gerlos

Gerloser Hof Gerlos
Gerloser Hof Gerlos
Uitzicht over Gerlos
Uitzicht over Gerlos

In de zomer van 2018 zijn wij een drietal dagen naar Gerlos geweest in het Zillertal. Wat hebben wij hier genoten van de prachtige natuur. Het was eind augustus. De temperatuur was super, lekker warm maar niet té. En wat was het schoon en netjes. Geen afval op de grond. Alle huizen en hotels tot in de puntjes verzorgt. De mooiste schilderingen op de hotels. Prachtig. Gerlos is een klein dorp. Er is een hoofdstraat met daaraan allemaal hotels en restaurants. Het is een gemoedelijk dorpje waar een gezellige sfeer hangt. Bij restaurant Sonnenhof hebben wij het fijnst gegeten.

Heerlijk eten bij restaurant Sonnenhof Gerlos
Heerlijk eten bij restaurant Sonnenhof Gerlos

Overnachten in het Gerlos – Zillertal

Landhaus Staudacher Gerlos
Landhaus Staudacher Gerlos

In Gerlos hebben wij overnacht in Landhaus Staudacher. Een hotel gerund door een ouder echtpaar. We zaten een klein stukje buiten het centrum, dat was zo’n tien minuten lopen. We werden elke ochtend wakker met een prachtig uitzicht. Het ontbijt was goed. Alles was schoon en de prijs was zeer gunstig. Echt een aanrader. Als we weer naar Gerlos gaan dan verblijven we hier weer.

Krimmler Wasserfälle

Krimmler Wasserfälle
Krimmler Wasserfälle

Natuurlijk wilden we in die paar dagen ook van alles zien. In de buurt was de Krimmler Wasserfälle, op een half uurtje rijden van ons hotel. Vlakbij kan je parkeren en naar de waterval lopen . Wij waren er mooi op tijd dus het was er nog erg rustig. De waterval is prachtig en indrukwekkend. Naar boven loopt er een pad waardoor je helemaal aan de top van de waterval kan komen. Wij zijn tot ongeveer halverwege gekomen want het was toch best wel intensief om zo stijl naar boven te lopen. Volwassenen betalen 4 euro per persoon aan toegang. Kinderen moeten 1 euro betalen. De uitzichten zijn zo ontzettend mooi daar echt een must see!

Durlassboden Stausee

Durlassboden Stausee
Durlassboden Stausee

In de buurt was er ook een stuwmeer de Durlassbodensee. Prachtig. We moesten behoorlijk wat trappen naar boven klimmen. Dat viel nog niet mee. Bij dit meer kan je zwemmen, wandelen, surfen en waterfietsen of surfen. Aan de rand van het meer is een grote speeltuin en mogelijheid om te barbecuen. Wij hebben dat niet gedaan. Wij hebben daar alleen rondgewandeld en genoten van de mooie omgeving.

Na deze paar dagen Oostenrijk zijn we doorgereden naar Camping Bella Italia aan het Gardameer. Wat voor cultuurshock dat was lees je in dit blog.

Wat zijn jouw favouriete plekjes in het Zillertal? Ben je meer van de winter of de zomer in Oostenrijk? Scroll naar beneden en laat je reactie achter.

YouTube

Wil je op de hoogte blijven van meer city trips, leuke plekjes in Oostenrijk, kampeertips en leuke campings? Abonneer je dan op mijn YouTube kanaal en krijg automatisch een melding wanneer er weer een nieuwe video online staat.

Laat een reactie achter