Vakantie in Oostenrijk

Fuschl Am See in Oostenrijk

De kerk in het centrum van Fuschl am SeeDe kerk in het centrum van Fuschl am See

2-5 September zijn we in Fuschl am See geweest. Een fijne uitvalsbasis om de regio Salzburgerland en het Salzkammergut te bezoeken.

We zijn ’s ochtends rond 8.00 uur vanuit huis vertrokken. Al na een paar uren rijden wordt het landschap steeds heuvelachtiger en in Zuid-Duitsland zit je al midden in de bergen. Vlak voor de grens moesten we nog even een wegenvignet halen. Dat kan bij alle grote tankstations in Duitsland, ongeveer vanaf 100 km voor de grens van Oostenrijk. Rond 18.30 uur waren we in Fuschl am See. Prima op tijd en volledig volgens planning van Google Maps.

Verblijf bij het Rupertihof

Rupertihof Fuschl am See

We verbleven bij het Rupertihof. Dit is een pension gerund door een ouder echtpaar. Ik schat dat deze mensen rond de 80 jaar zijn. We kregen een warm welkom en de oude baas begon gelijk honderduit tegen ons te kletsen. Onze kamer lag op de eerste verdieping. Er is geen lift in het hotel dus je moet met de trap naar boven. Maar prima te doen.

Onze kamer was klein en eenvoudig. We hadden een eigen balkon en een badkamer met een bad en een toilet. Het bad was erg klein maar heerlijk na een lange dag de omgeving verkennen. Het balkon keek uit op de bergen en het Fuschlbad met de parkeerplaats.

Het ontbijt was goed. Elke dag warme gekookte eieren en diverse soorten brood. Ook was er vruchtensap, kreeg je koffie of thee en was er yoghurt met muesli. Een uitstekend ontbijt om de dag mee te beginnen. Van onze hoteleigenaren kregen we gratis kaartjes om van het Fuschlbad gebruik te maken.

Ontbijt in het Rupertihof

Fuschl am See

Fuschl am See is een klein dorp. Vanuit ons hotel kon je lopend naar het centrum toe. In het dorp zelf is er weinig te doen. Maar in de omgeving des te meer. Vanuit Fuschl am See kan je leuke uitstapjes maken. We zijn naar de volgend plekken geweest:

  1. Wolfgangsee, hier zijn we vorig jaar ook geweest
  2. Hallstatt met de zoutmijn
  3. Köningsee in Bayern

Café Flora

In het centrum van Fuschl am See is er een gezellig plein met een mooie kerk. Aan dit plein zit een gezellig restaurant / eetcafé, genaamd café Flora. Hier hebben ze een goede kaart met vanalles en nog wat. Daarnaast wordt je getrakteerd op een prachtige ondergaande zon wanneer je hier met zonsondergang bent. We hebben hier twee keer gegeten en een zwiebelröstbraten en een käsespätzle. Een aanrader.

Zonsondergang bij Café Flora

We hebben genoten van ons verblijf in Fuschl am See. We hadden wat pech met het weer. Overdag was het gelukkig wel droog maar tegen de avond koelde het snel af richting de 12 á 13 graden. Je kon dus ’s avonds niet echt meer buiten zitten. Verder is het ons uitstekend bevallen en vooral de uitstapjes die we hebben gemaakt vonden we echt prachtig!

Wat is jouw favoriete verblijf in Zwitserland? Ga je elk jaar naar dezelfde plek of wissel je af? Scroll naar beneden en laat je reactie achter onder dit blog.

Laat een reactie achter