SpanjeVakanties

Uitgaan in Playa del Inglés

20211114_183248

Wanneer je op vakantie ben op zo’n mooie plek als Gran Canaria wil je er ’s avonds natuurlijk op uit om leuke dingen te doen. Of het nu een restaurantje pakken is of lekker op stap gaan, in Playa del Inglés kan het.

In november 2021 zijn Patrick en ik, tien dagen naar Gran Canaria geweest. We verbleven in een appartement van Sunny Village. Een perfecte locatie want vanaf hier is alles in Playa del Inglés op loopafstand.

In Playa del Inglés zijn er diverse ‘Centro Commerciales’. Dit zijn winkelcentra waar er allerlei soorten winkels, cafés en restaurants bij elkaar zitten. Hier kun je dus overdag terecht om te gaan winkelen of ’s avonds om te gaan eten of stappen.

1. YUMBO CENTRE

Vanaf ons appartement was het Yumbo Centre het meest dichtbij. Vanaf het appartement ga je links, bij de rotonde weer rechts en je bent er al. Ik schat zo’n 300 meter lopen. Het Yumbo Centre staat bekend om de gay scene. Je zult hier veel mannen hand en hand zien lopen. Toen wij er waren was er ook de gay-pride van maspalomas. Die is elk jaar in november en uiteraard was het hierdoor extra druk. Wij zijn vaak bij het Yumbo centre geweest omdat deze het meest dichtbij en het meest druk was. Hier heb je vele restaurantjes, winkeltjes, bakkertjes, supermarkten en een leuke karaoke bar. Er zijn vele barretjes waar je heerlijke cocktails kan krijgen. En heb je zin in tapas, italiaans, chinees of mexicaans. Je kan het hier allemaal krijgen. Ondanks dat dit centrum vooral voor de gay scene is heb ik me geweldig vermaakt en de ogen uitgekeken.

Blue Bar Yumbo Centre Playa del Inglés
Cocktail drinken bij de Blue Bar in het Yumbo Centre
Yumbo Centre

2. Gran Chaperal 

In dit winkelcentrum vind je veel Nederlandse winkels, cafés en restaurants. Dit is dan ook het gedeelte waar je de meeste Nederlandes vind. Zo heb je de Kaasmarkt, Het Heineken Café en een restaurant genaamd Broodje Amsterdam. Wij zijn hier een paar keer geweest maar toen wij er waren was het hier erg rustig. Vanwege corona was het zowieso nog rustig in Gran Canaria en hierdoor waren er diverse zaken gesloten. Wij hebben hier wel op zondagmiddag/avond Formule 1 gekeken en dat was erg gezellig met een drankje en een schaal bitterballen erbij, tussen de Nederlanders. Vanaf ons appartement was dit zo’n 15 á 20 minuten lopen.

Het Heineken Eetcafé in Gran Chaperal, Playa del Ingles
Op zondagmiddag/avond formule 1 kijken bij het Heineken Café in Gran Chaperal
Menukaart Het Heineken Eetcafé

3. Cita

Een andere Centro Commercial is Cita. Dit was ongeveer 15 minuten lopen vanaf ons appartement. Ook hier weer allerlei winkeltjes, supermarkten, barretjes en cafés. Toen we hier rond de middag binnen kwamen op 11 november kwam ons de muziek al tegemoet. Natuurlijk trok dit onze aandacht zo vroeg op de dag. We hadden er niet zo bij stil gestaan, maar het was de elfde van de elfde, dus de start van het carnavalsseizoen. De stemming zat er al goed in en veel mensen waren verkleed. Hier heb je allerlei soorten kroegjes, voor Nederlanders, Engelsen en Duitsers maar wij merkten dat er vooral veel Duitsers waren. Een erg leuk winkelcentrum met een iets oudere doelgroep, 30-60 jaar.

Centro Commercial Cita, ingang

4. Kasbah en Plaza

Bij de Kasbah zijn we ook een paar keer geweest. Hier was een Engelstalig Karaokebar met een hele gezellige sfeer. Daarnaast was tegenover het Kasbah een heel goed mexicaans restaurant genaamd El Rancho waar we een paar keer hebben gegeten. Centro Commercial Plaza ligt tegenover het Kasbah maar dit was compleet gesloten omdat er zo weinig toeristen waren. Nederlandse en Belgische jeugd kunnen normaal gesproken terecht in Feestcafé Shooters en de Vliegende Hollander, die beide in het Plaza centre liggen. Maar helaas was dit dus gesloten. Dit uitgaanscentrum is vooral geschikt voor wat jonger publiek, jeugd.

Restaurant El Rancho aan tussen het Kasbah en Plaza centre in. Heerlijk mexicaans eten.

5. Boulevard Playa del Inglés

De boulevard van Playa del Inglés is ook een leuke plek om wat te gaan drinken. Hier is altijd bedrijvigheid, zelfs toen het over het algemeen rustig was in Gran Canaria. Er is dagelijks live muziek en je kan er genieten bij de vele terrassen en restaurants. De sfeer is hier echt gemoedelijk. Wel waaide het heel erg had toen wij er waren. Gelukkig hebben vele terrasjes windschermen waardoor je hier niet zoveel last van heb. Dit is echt een aanrader om hier wat te gaan drinken.

Wij hebben het erg naar onze zin gehad in Gran Canaria in Playa del Inglés. Ik denk alleen dat we ‘pech’ hebben gehad dat we hier in de coronatijd zijn geweest. Het was vooral in de centra erg rustig en dat hadden we niet verwacht. Normaal gesproken is het uitgaansleven heel druk in Playa del Inglés. In het Yumbo centre was het wel druk maar dat kwam ook omdat de gay pride hier deze week was. Uiteindelijk zijn we dus wel het vaakst in het Yumbo Centre geweest omdat hier gewoon het meest te beleven was.

Benieuwd naar onze vlogs over Playa del Inglés?

Bekijk hier onze vakantie vlogs in de playlist op YouTube.

Ben jij ook al eens in Playa del Inglés geweest? Wat zijn jouw ervaringen? Scroll naar beneden en laat je ervaring achter in de comments, ik ben erg benieuws om ze te lezen!

Facebook & YouTube

Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina Travelcompass.nl of abonneer je GRATIS op mijn YouTube kanaal. Op mijn YouTube kanaal komen binnenkort nog meer Gran Canaria videos te staan. Als je je abonneert en even op het notificatiebelletje drukt dan krijg je vanzelf een melding als er weer een nieuwe video online staat. Zie ik je daar?

Laat een reactie achter