CampingsKamperenNederland

Camping de Berenkuil in Grolloo

20240531_134514Entree poort bij De Berenkuil


Vrijdag 31 mei 2024 – Camping de Berenkuil is een zeer bekende 5-sterrencamping in het Drentse dorp Grolloo. De Berenkuil is een 5-sterrencamping, wat betekent dat alle faciliteiten aanwezig zijn. De camping is groot. En groot is 55 hectare waarvan 30 hectare voor recreatie wordt gebruikt. Er zijn 460 kampeerplekken en 35 verhuuraccomodaties. Als de Berenkuil vol staat, dan zijn er gemiddeld 2000 gasten op het terrein. Inmiddels is de derde generatie van de familie Veenstra/Zingstra aan het roer.

Mooi aan de Berenkuil is dat het nog een echte kampeercamping is. Steeds meer campings worden volgebouwd met chalets en huisjes. Maar daar is bij de Berenkuil geen sprake van. Zij blijven hun focus houden op kampeerders.

De receptie van de Berenkuil

Tegenover de slagboom is de receptie. Bij de receptie werd ik erg vriendelijk ontvangen. Hier krijg je ook de nodige informatie over wat er allemaal te doen is op de camping en in de omgeving. Vanaf 13.00 kun je de camping op en voor 11.00 moet je weer vertrekken. De prijs die je voor je vakantie betaald is inclusief wifi, douchen en elektra. Erg fijn, want zo zijn er geen verborgen bijkomende kosten. Extra informatie: Het is NIET mogelijk om een koelkast te huren op de camping. Daarnaast zijn partytenten (en shelters) niet toegestaan.

Receptie en 't Bommelhoes op de Berenkuil
Receptie en ’t Bommelhoes op de Berenkuil

Kampeerplekken

Bij de Berenkuil zijn er twee soorten kampeerplekken die je kunt boeken. Namelijk een gewone kampeerplek of een kampeerplek met privé sanitair.

Gewone kampeerplekken

De kampeerplekken op de Berenkuil zijn verspreid over de camping. Alle kampeerplekken zijn voorzien van 10 ampère elektra, een eigen watertappunt en waterafvoer. Extra ampères kunnen NIET worden bijgeboekt maar vaak is 10 ampère meer dan genoeg. Je kunt kiezen voor een zonnige of schaduwrijke plek. De camping is autovrij en betekent dat je niet je auto bij je kampeermiddel neerzet maar op algemene parkeerplaatsen voor aan de camping.

Kampeervelden op De Berenkuil
Kampeervelden op De Berenkuil

Kampeerplek met privé sanitair

Op het veldje achterop de camping ‘Bartelshof’ zijn er 8 plekken met privé sanitair. Dit veldje heeft een speeltuintje midden op het veld staan. In de sanitair unit vind je een toilet, een wastafel en een douche. Heerlijk fijn bij je eigen campingplek.

Plekken met privé sanitair
Plekken met privé sanitair

Sanitairgebouwen

Verspreid over de camping zijn er vier sanitairgebouwen die van alle gemakken zijn voorzien. Er zijn douches en wastafels aanwezig. Twee sanitairgebouwen zijn onlangs gerenoveerd. Dit zijn de sanitarigebouwen aan ‘Veldje de Bosrand’ en aan ‘De Boshoek’ Ze zijn voorzien van vloerverwarming en kindersanitair. Ook zijn er gezinsdouches en sanitair voor mindervaliden. Bij de sanitairgebouwen vind je ondergrondse afvalcontainers. Je hoeft dus niet met je vuilniszak helemaal naar 1 punt te lopen maar er zijn meerdere punten verspreid over de camping. Erg prettig.

Sanitairgebouw aan veldje 'De Boshoek'
Sanitairgebouw aan veldje ‘De Boshoek’
Kindersanitair
Kindersanitair
Wastafels voor volwassenen
Wastafels voor volwassenen

Wasserette

Rechts van de receptie en in toiletgebouwen de Bosrand en Bessenhoek is er mogelijkheid om kleding te wassen en te drogen. De betaling gaat via contactloos pinnen. 

Accomodaties

Accomodaties op de Berenkuil
Accomodaties op de Berenkuil

Heb je geen eigen kampeermidel? Geen probleem. Verspreid over de Berenkuil kun je diverse accomodaties huren.

2 personen – Podge

Deze kleine trekkershutjes liggen dicht bij alle voorzieningen. Je hebt hierin borden en bestek, glazen, een bed en een eethoek met stoelen. Daarnaast is er verwarming aanwezig. Er is geen keukentje aanwezig.

4 personen – Woody, Blokhut, Berenhut, Hans en Grietje Huisje

Voor vier personen kan je kiezen uit de Woody, de Blokhut, de berenhut of Hans en grietje huisje. Deze staan verspreid over het park. Ze hebben allemaal een veranda, terras en uitzicht op een speeltuintje.

5 personen – Woody Plus en Bommellodge

Voor 5 personen kan je kiezen uit de Woody Plus en de Bommellodge. Deze staan dichtbij de hoofdvoorzieningen op de camping en hebben beide ook een terras met een veranda.

6 personen – Regenbooglodge

De regenbooglodge is een glampingtent. Hierin heb je toch het kampeergevoel maar dan wel met alle faciliteiten zoals een vaatwasser, douche, toilet en cv. Er is een volledig ingerichte keuken en er zijn drie slaapvertrekken. Daarnaast heb je vanuit je loungeset perfecht zicht op een speeltuintje waar de kinderen zich in vermaken.

Faciliteiten op de Berenkuil

Op de Berenkuil hoef je je geen moment te vervelen. Er zijn genoeg faciliteiten voor een hele leuke vakantie. Hieronder noemen we de belangrijkste.

Waterpret

Op de Berenkuil vind je een verwarmd openlucht zwembad met een constante temperatuur van 28 graden. Voor de kleine kinderen is er een apart peuterbad en om het zwembad heen ligt een ruime ligweide. Naast een openlucht zwembad is er een speelvijver. Deze vijver staat voor eindeloos speelplezier. Er liggen een vlot en diverse speeltoestellen in het water. De Berenburcht is een hele grote klimtoren die je kunt beklimmen via de watertrap of klimnetten. Tot slot is er nog een waterspeeltuin/spraypark. De sproeiers sproeien alle kanten op. Hier kunnen de kinderen spelen, rennen en dansen door het water om lekker af te koelen. Helaas is er geen binnenzwembad.

Het buitenzwembad op De Berenkuil
Het buitenzwembad op De Berenkuil

Buitenbad de Berenkuil

Zwemvijver
Zwemvijver

Horeca

Op de Berenkuil kun je het restaurant ‘Het Bommelhoes’ vinden. Hier kan je eten drinken afhalen of bestellen. Er is een lunchkaart, een borrelkaart en een á la carte menukaart. Het afhaalbuffet is aan de buitenkant tussen de receptie en de wasserette in. Naast snacks kan je ook pizza bestellen. Het Bommelhoes heeft een mooi en gezellig terras met uitzicht op de speeltuin en het Bolkebeerveld.

Restaurant, terras en Tippedokie

Binnenkant kantine 't Bommelhoes'
Binnenkant kantine ’t Bommelhoes’

Bolkebeerveld

Tegenover het terras bij ’t Bommelhoes ligt speeltuin het Bolkebeerveld. Dit is echt een megaspeeltuin met veel speeltoestellen en een springkussen. Achter de speeltoestellen light nog een multifunctioneel sportveld en een pannakooi. Deze speeltuin is perfect gelegen. Als je wat wilt gaan eten/drinken op het terras, vermaken de kinderen zich opperbest in deze speeltuin.

Grote speeltuin
Grote speeltuin

Recreatie

Op de Berenkuil is een enthousiast animatieteam dat zich vooral richt op kinderen in de basisschoolleeftijd. Deze camping is daarom ook in mindere mate geschikt voor oudere kinderen. Elke avond om 19.00 begint het Berenpret theater. Dit is heel populair onder de kinderen en zeker de moeite waard om naartoe te gaan. Berenpret is met Pasen, in de meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren en dan elk weekend tot aan de schoolvakantie. De laatste Berenpret is op de laatste dag van de zomervakantie.

Recreatieruimte het Berenhol

Het Berenhol is een grote recreatieruimte waar ook diverse activiteiten worden gehouden. Het is een ideale plek om activiteiten te doen als het weer wat slechter is.

Openluchttheater

Als je op de Berenkuil staat kom je vast en zeker bij het openluchttheater. Hier wordt namelijk Berenpret gehouden. Ook worden hier andere activiteiten gehouden zoals een speurtocht, bonte avond of kinderkermis.

Sport en Spel

Ook op sport en spelgebied is er genoeg te doen op de Berenkuil. Op bijna elke veldje is een speeltoestel te vinden. Daarnaast is er aan het begin van de camping nog een hele grote speeltuin. Deze speeltuin ligt vlakbij het Bommelhoes. Ook voor slechte dagen is er een binnenspeeltuin, genaamd Tippedoki, waar kinderen zich geweldig kunnen vermaken. De binnenspeeltuin is in twee gedeelten verdeeld. Voor de leeftijd 0 t/m 5 jaar en een gedeelte voor 6 t/m 10 jaar. Op de Berenkuil is er tevens een multifunctioneel sportveld met een naastgelegen pannaveld. Hier kan je onder andere basketballen, volleyballen, tennissen, badmintonnen, korfballen en voetballen.

Binnenspeeltuin 'Tippedokie'
Binnenspeeltuin ‘Tippedokie’

Campingwinkel Super de Beer

Verse broodjes kan je halen bij de campingwinkel Super de Beer. Ze hebben hier een klein assortiment maar je kan er alles vinden wat je nodig hebt zoals, zuivel, fruit, groene en vers vlees. Tijdens het hoogseizoen is de winkel 7 dagen per week geopend.

Camping winkel 'Super de Beer'
Camping winkel ‘Super de Beer’

Mijn ervaring met de Berenkuil

Ik heb hier slechts een bezoek gebracht, ik heb hier dus niet zelf gekampeerd. Maar de Berenkuil is een prachtige camping gelegen in de bossen. Dit geeft de camping een hele fijne sfeer. Ik vond het prettig dat er in verhouding weinig accommodaties staan. Op deze manier blijft het campinggevoel behouden. Het is wel een grote camping. Als je achterop de camping staat is het best wel een stukje lopen naar de winkel om broodjes te halen of om naar de andere faciliteiten te gaan, zeg zo’n 10-15 minuten. Dan denk je, ik neem een elektrische step mee. Maar die zijn helaas niet toegestaan. Een (elektrische) fiets mag weer wel. Het sanitair is erg mooi en netjes en zijn van alle gemakken voorzien. Dit is goed voor elkaar. Ook zijn er gezinsdouches en kindersanitair beschikbaar. De camping is erg gericht op jonge kinderen tot 10 jaar. Het enige jammere is dat er geen binnenzwembad is. Wij kamperen met onze vriendengroep vaak in het voorseizoen rond Hemelvaart. Het is dan eigenlijk nog vaak te koud om buiten te zwemmen, ondanks het verwarmde zwembad.

Voordelen

 • Prachtige camping, geweldig gelegen in de bossen
 • Alle faciliteiten aanwezig
 • BERENPRET!
 • Voordeel dat alles bij de prijs in zit. Dus geen onverwachte kosten aan het eind
 • 10 ampère per kampeerplek 
 • Eten bestellen via de Berenkuil app. Werkt perfect en scheelt wachten. Als de camping vol staat kun je wel het best voor 15.00 bestellen.
 • Gratis WIFI over de hele camping beschikbaar

Nadelen

 • Alle faciliteiten zijn gecentreerd voor op de camping. Als je achteraan staat moet je dus best ver lopen. Alleen de speelvijver is dan dichtbij.
 • Een echte kindercamping. Voor volwassenen is er weinig te doen en ’s avonds is ook de horeca dicht. Na 20.00 is het overal vrij rustig.
 • Autovrije camping. Je mag alleen met de auto op je plek komen bij aankomst en vertrek. Dus ook niet even tussendoor met je auto boodschappen naar je plek brengen.

Overig

 • Rookvrije camping. Er mag alleen gerookt worden op je eigen kampeerplek of buiten de poort
 • Elektrische steps zijn niet toegestaan, (elektrische) fietsen wel.
 • Honden zijn welkom op de camping, mits aangelijnd

YouTube video De Berenkuil

Facebook & YouTube & Instagram

Hieronder vind je binnenkort een video met een rondleiding over deze camping. Abonneer je alvast gratis op mijn YouTubekanaal en blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe video’s online komen. Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina Travelcompass.nl, Instagram of abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en beleef onze avonturen met ons mee in onze vlogs!

Andere leuke campings

Leuke campings in Nederland
Leuke campings in Duitsland
Leuke campings in Oostenrijk
Leuke campings in Kroatië

Laat een reactie achter