KampeertipsKamperen

Mijn 5 favoriete campingspelletjes 2022

Kaartspel Schotten Totten

Zonder (bord)spelletjes is mijn vakantie niet compleet. Elk jaar gaan er oude favorieten maar ook nieuwe spellen mee op vakantie. Ik houd ervan. Vooral van bordspellen waarbij je strategisch moet nadenken. Om bijvoorbeeld de snelste route te nemen. En de meeste punten te scoren. Ook kaartspellen vind ik helemaal geweldig. En elkaar een beetje dwars zitten en pesten maakt het helemaal af. De zomervakantie van 2022 is aangebroken. En zoals elk jaar is het weer de vraag… welke spelletjes nemen we mee? Hieronder geef ik een overzicht van mijn favoriete spellen voor de komende vakantie.

1. Kaartspel Port Royal – 2 t/m 5 spelers

Port Royal is een nieuwe favoriet van ons. Hier zitten leuke tatieken in. Door boten te draaien kun je geld verdienen. Met dit geld kan je tijdens je beurt kaarten kopen. Maar pas op, draai je twee keer achter elkaar dezelfde kleur van de stapel dan ben je af. Er zitten kaarten in waarmee je permanente voordelen hebt. Daarnaast bevatten deze kaarten overwinningspunten. De speler die het eerst 12 punten heeft is de winnaar. Daarnaast zitten er ook pestkaarten in het spel zoals de belasting. Heb je meer dan 12 geld en trek je een belastingkaart? Dan moet je de helft van je geld inleveren. Een leuk  spelletje met leuke taktieken. Vooral de karakterkaarten bieden leuke voordelen. Een aanrader, ook voor twee spelers.

Uitgever: 999 games
Aanbevolen leeftijd: Vanaf 8 jaar
Prijs: 10,99
Hier te koop: bol.com, klik hier

2. Kaartspel Schotten Totten – 2 spelers

Een absolute topper vinden wij het kaartspel Schotten Totten. Het lijkt wel een beetje op patience en yathzee. Je moet rijen met kaarten maken die of van dezelfde nummers zijn of opvolgende nummers. Je kan elkaar hier behoorlijk mee dwars zitten en je  raakt makkelijk verslaafd aan dit spel. Soms ga je voor een strategie. Je tegenstander ziet dit en gaat misschien voor dezelfde strategie. Dan moet je kijken wie dit het snelst voor elkaar krijgt. Wie het eerst 3 grensstenen die naast elkaar liggen veroverd, of 5 grensstenen die verspreid liggen wint het spel. Je onvangt een basisspel en daarnaast wat extra speelkaarten voor gevorderden. Deze extra speelkaarten geven het spel wat meer uitdaging wanneer je het basisspel wat meer onder de knie hebt. Echt een aanrader! Je wordt bloedfanatiek en probeert steeds een betere taktiek te bedenken.

Uitgever: Iello
Aanbevolen leeftijd: Vanaf 8 jaar
Prijs: 14,99
Hier te koop: bol.com, klik hier

3. Regenwormen + uitbreiding – 2 t/m 7 spelers

Regenwormen is ook zo’n leuk spelletje. Het werkt met stenen waar nummers en wormen op staan. Deze stenen lijken op Rummikub stenen. Je hebt 5 dobbelstenen en je moet zo hoog mogelijk gooien. Je moet tijdens je beurt zowiezo dobbelstenen gooien met een regenworm erop anders ben je af. De punten die op de dobbelstenen staan tel je bij elkaar op. Vervolgens mag je een steen pakken met dit nummer erop. Gooi je precies het cijfer dat op een steen van een tegenstander staat mag je deze afpakken. Op de stenen staan ook regenwormen. Wie aan het eind van het spel de meeste regenwormen telt op zijn of haar stenen wint. Wij hebben dit spelletje in Kroatië erg veel gespeeld met zijn tweeën en super leuk om te doen. Op een gegeven moment deden wij wie het eerste 10 keer had gewonnen. Dit spel is dus ook super leuk om met zijn tweeën te spelen. Omdat we dit spelletje zo vaak hebben gespeeld dan is op een gegeven moment de uitdaging een beetje weg. Regenwormen heeft een uitbreiding waarmee je weer wat meer uitdaging in het spel terug krijgt. De uitbreiding bevat twee extra tegels, 7 regenwormfiches en 5 specialisten. Ik vind de uitbreiding in verhouding met het basisspel wel prijzig, maar zeker leuk om erbij te hebben.

Uitgever: 999 games
Aanbevolen leeftijd: Vanaf 8 jaar
Prijs basisspel: 14,49
Prijs uitbreiding: 15,99
Prijs combinatie basisspel en uitbreiding: 35,50
Hier te koop: bol.com, klik hier

4. Kaartspel Saboteur Het Duel – 1 of 2 spelers

In dit leuke kaartspel kruip je in de huid van een dwerg en ben je een goudzoeker of een saboteur. Je kan alleen of met zijn tween naar goud zoeken. Met sabotagekaarten en trollen kan je elkaar heerlijk dwars zitten door zijn gereedschap kapot te maken, de weg te blokkeren en het eerst bij het goud te komen. Het doel is om zoveel mogelijk goudstukken te verzamelen. Deze vind je door gangenkaarten te spelen en zo snel mogelijk bij de doelkaarten proberen te komen. Dit spel is speciaal voor 1 of 2 spelers. Maar de orignele variant is er voor 3-10 spelers.

Uitgever: 999 games
Prijs: 9,99 euro
Aanbevolen leeftijd: Vanaf 8 jaar
Hier te koop: bol.com, klik hier

5. Kaartspel Splendor – 2 t/m 4 spelers

Splendor is de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2015 en het is een heel leuk spel, ook voor 2 spelers. Je kruipt in de huid van een handelaar en je moet edelstenen en andere waardevolle schatten verzamen. Met je waardevolle schatten kun je mijnen en transportmiddleen kopen en kunstenaars aannemen om prachtige juwelen te maken. Het is een tactisch en vlot spelletje en zeer verslavend.

Uitgever: Space Cowboys
Aanbevolen leeftijd: Vanaf 8 jaar
Prijs: 27,99
Hier te koop: bol.com, klik hier

Uiteraard ben ik heel benieuwd naar wat jouw favoriete (bord)spellen zijn voor op vakantie. Of misschien ken je al spellen die ik hierboven genoemd heb. Ik lees graag jouw reactie! Scroll naar beneden en laat je reactie achter.

Facebook & YouTube

Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina Travelcompass.nl, Instagram of abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en beleef onze avonturen met ons mee in onze vlogs!

Laat een reactie achter