KampeerspullenKampeertipsKamperenOpbergen

Mijn 5 Favoriete Campingspelletjes 2021

KeezenKeezen

Ik ben GEK op bordspelletjes. Vooral op bordspellen waarbij je strategisch moet nadenken. Om bijvoorbeeld de snelste route te nemen. En de meeste punten te scoren. Ook kaartspellen vind ik helemaal geweldig. En elkaar een beetje dwars zitten en pesten maakt het helemaal af. Nu komt de zomervakantie van 2021 er weer aan en elk jaar is het weer de vraag… welke spelletjes nemen we mee? Hieronder geef ik een overzicht van mijn favoriete spellen voor op vakantie.

1. Keezen – 4 t/m 6 spelers

Keezen staat sinds kort voor ons met stip op nummer 1. Dit is een gezellig bordspel dat niet te ingewikkeld is. Het lijkt op mens erger je niet maar dan met kaarten in plaats van dobbelstenen. Er zitten een paar leuke spelregels in waarmee je anderen heerlijk dwars kan zitten. Iedereen waar we het mee hebben gespeeld is fanatiek en enthousiast over dit spel. Het is het leukst om dit spel met 4 of 6 spelers te spelen. Met 2 spelers is het niet zo leuk omdat je dan te veel ruimte hebt op het bord en je elkaar minder goed kan dwarsbomen. Het bord dat wij hebben heeft twee zijden. De ene zijde kan je voor 4 spelers gebruiken en de andere zijde met 6 spelers. Perfect! Het spel is hier te koop voor 24 euro. Dit spel is ook leuk voor kinderen.

2. Regenwormen – 2 t/m 7 spelers

Regenwormen is ook zo’n leuk spelletje. Het werkt met stenen waar nummers op staan, lijkt op Rummikub stenen. Je hebt 5 dobbelstenen en je moet zo hoog mogelijk gooien. Je moet tijdens je beurt zowiezo dobbelstenen gooien met een regenworm erop anders ben je af. De punten die op de dobbelstenen staan tel je bij elkaar op. Vervolgens mag je een steen pakken met dit nummer erop. Gooi je precies het cijfer dat op een steen van een tegenstander staat mag je deze afpakken. Op de stenen staan ook regenwormen. Wie aan het eind van het spel de meeste regenwormen telt op zijn of haar stenen wint. Wij hebben dit spelletje in Kroatië erg veel gespeeld met zijn tweeën en super leuk om te doen. Op een gegeven moment deden wij wie het eerste 10 keer had gewonnen. Dit spel is dus ook look om met zijn tweeën te spelen. Je kan het spelen met 2-7 spelers. Hier kan je het spel kopen voor 13 euro. Dit spel is ook leuk voor kinderen vanaf 8 á 9 jaar.

3. Beverbende – 2 t/m 6 spelers

Nog een leuk en simpel kaartspelletje dat we vorig jaar hebben aangeschaft. Beverbende zit in een klein doosje waardoor het erg handig is om mee te nemen. Iedereen krijgt vier kaarten en aan het begin mag je allen de buitenste twee bekijken. De binnenste twee kaarten weet je dus niet wat er ligt. Maar door speciale actiekaarten te trekken en met je medespelers te ruilen kom je hier gaandeweg achter. Het is de bedoeling om zo WEINIG mogelijk punten te krijgen. De speler die aan het eind de MINSTE punten heeft, wint. Erg leuk spelletje dat eenvoudig is te spelen en uit te leggen. Dit spel is ook erg leuk met twee personen. Je kan het met 2-6 spelers spelen. Het spelletje is hier te koop voor 10 euro. Dit spel is ook leuk voor kinderen vanaf 6 á 7 jaar.

4. Clever – 1 t/m 4 spelers

Clever is een heel leuk dobbelspelletje. Je hebt verschillende kleuren dobbelstenen. Tijdens je beurt mag je steeds dobbelstenen van dezelfde kleur wegleggen. De ogen op de dobbelstenen tel je bij elkaar op en vervolgens kan je kruisjes zetten. Door slim en tactisch kruisjes te zetten op je speelvel kun je extra punten en voordelen halen. Dit is erg verslavend want gaandeweg kom je tot betere inzichten en tactieken. Je kan jezelf uitdagen om elke ronde steeds meer punten te gaan halen. Wie aan het eind de meeste punten heeft wint. Dit spel is minder geschikt voor kinderen.

Dit is één van de weinige spellen die je ook alleen kan spelen. Maar met zijn tweeën is dit spel het leukst vind ik. Als je het met meer dan 2 spelers doet moet je tussendoor veel op elkaar wachten wat minder leuk is. Aanrader! Je kan Clever  hier kopen voor 13 euro. Dit spel is minder geschikt voor kinderen.

5. Piraten Bridge – 2 t/m 6 spelers

Piraten Bridge is nog steeds één van onze favorieten.  Per ronde krijg je kaarten. De eerste ronde krijgt iedereen 1 kaart, de tweede ronde 2 kaarten enz. Het gaat t/m ronde 10. Er zijn kaarten met verschillende waarden. Een kleurenkaart is het laagst en de piratenkaart Skull King het hoogst. De hoogste waarde wint de slag. Van te voren moet je gokken hoeveel slagen jij weet te halen. Dit levert soms leuke situaties op omdat je elkaar lekker dwars kan zitten met escapes en piraten. Het spelletje is helaas niet meer te koop in Nederland. Wel heb ik pas onlangs via Amazon het spel op de kop weten te tikken en weggeven als cadeautje. Via deze link kan je het kopen voor 14 euro. De Franstalige en Nederlandse handleiding kan je hier downloaden: http://spelarch.vives.be/PDFspelregels/15505.pdf.  Echt een aanrader!

Uiteraard ben ik heel benieuwd naar wat jouw favoriete (bord)spellen zijn voor op vakantie. Of misschien ken je al spellen die ik hierboven genoemd heb. Ik lees graag jouw reactie! Scroll naar beneden en laat je reactie achter.

Wil je op de hoogte blijven van meer kampeernieuws? Reviews van Campings? Leuke kampeertips en trics? Volg dan Travelcompass.nl op Facebook via: https://www.facebook.com/travelcompass.nl

Laat een reactie achter