KampeerspullenKampeertipsKamperenOpbergen

De 5 leukste spellen voor op de camping

Kaartspel love lettersKaartspel love letters

Ik ben GEK op bordspelletjes. Vooral op bordspellen waarbij je strategisch moet nadenken. Om bijvoorbeeld de snelste route te nemen. En de meeste punten te scoren. Ook kaartspellen vind ik helemaal geweldig. En elkaar een beetje dwars zitten en pesten maakt het helemaal af. Nu komt de zomervakantie van 2020 er weer aan en elk jaar is het weer de vraag… welke spelletjes nemen we mee? Wij gaan met de auto op vakantie dus de speldoos moet zo compact mogelijk zijn. Hieronder geef ik een overzicht van mijn favoriete spellen voor op vakantie.

Heerlijk voor onze tent gezellig spelletjes spelen

1. Piraten Bridge – 2 t/m 6 spelers

Met stip op 1 staat Piraten Bridge. Dit is momenteel mijn favoriete spel. Per ronde krijg je kaarten. De eerste ronde krijgt iedereen 1 kaart, de tweede ronde 2 kaarten enz. Het gaat t/m ronde 10. Er zijn kaarten met verschillende waarden. Een kleurenkaart is het laagst en de piratenkaart Skull King het hoogst. De hoogste waarde wint de slag. Van te voren moet je gokken hoeveel slagen jij weet te halen. Dit levert soms leuke situaties op omdat je elkaar lekker dwars kan zitten. Het spelletje is helaas niet meer te koop.

2. Love Letters – 2 t/m 6 spelers

Love Letters is ook zo’n leuk kaartspelletje. Het gaat erom dat je zo snel mogelijk een (liefdes) brief bij de prinses krijgt. Er zijn 16 kaarten met karakters. Elk karakter heeft bepaalde eigenschappen / voordelen. Die kan je gebruiken om je brief zo snel mogelijk bij de prinses te krijgen. Maar, met deze eigenschappen kan je ook iemand anders dwarszitten! Aan het einde houd iedereen 1 kaart over. Degene die de kaart heeft met de hoogste waarde wint! Verslavend en tactisch spelletje. Hier kan je het spelletje voor 11 euro kopen.

3. Rummikub – 2 t/m 4 spelers

Rummikub blijft bij ons ook favoriet! Wij nemen altijd de reiseditie mee. Je begint met 14 stenen. Vervolgens moet je die zo snel mogelijk weg zien te leggen. Dit kan door de nummers op volgorde te leggen of drie stenen van verschillende kleuren met hetzelfde cijfer op tafel te leggen. Wie het eerst alle cijfers op tafel legt wint. Je kan hier de reiseditie voor 15 euro kopen.

4. Istanbul – 2 t/m 5 spelers

Istanbul is ook zeer verslavend! Je kan het speelbord telkens op een andere manier neerleggen. Het speelbord bestaat uit verschillende locaties/winkels. Je moet zo snel mogelijk alle robijnen zien te verzamelen in deze locaties. Istanbul is een erg tactisch denkspelletje. Hier kan je Istanbul voor 30 euro kopen.

5. Saboteur – Het Duel – 2 spelers

Saboteur Het Duel kan je met twee spelers. Hierbij heb je kaarten met een stukje van een gangenstelsel. Je moet het stelsel aan elkaar leggen. Je moet zoveel mogelijk goudstukken verzamelen. Daarbij kan je van jouw eigen gangenstelselkaarten gebruikmaken maar ook die van je tegenstander. Er zijn ook sabotagekaarten waarmee je de ander lekker dwars kan zitten. Leuk spel! Hier kan je Saboteur het Duel voor 11 euro kopen.

Uiteraard ben ik heel benieuwd naar wat jouw favoriete (bord)spellen zijn voor op vakantie. Of misschien ken je al spellen die ik hierboven genoemd heb. Ik lees graag jouw reactie! Scroll naar beneden en laat je reactie achter.

Wil je op de hoogte blijven van meer kampeernieuws? Reviews van Campings? Leuke kampeertips en trics? Volg dan Travelcompass.nl op Facebook via: https://www.facebook.com/travelcompass.nl

Laat een reactie achter