EtenKampeerspullenKamperen

Review: Welke Cadac Safari Chef 2 kies je?

20220821_174140


Review Cadac Safari Chef 2 – In het begin had ik een 4-pits gastoestel mee naar de camping met hierbij een gasdrukregelaar en een kleine gasfles. Koken ging hierop prima, maar dit nam wel veel ruimte in beslag. En aangezien we ook vaak uit eten gaan op vakantie, is een kleiner kooktoestel dan wel een uitkomst. Wij waren op zoek naar een klein en compact kooktoestel dat gemakkelijk mee te nemen is, weinig ruimte inneemt en makkelijk is schoon te maken. Het is daarom de Cadac Safari Chef 2 geworden. Maar deze is er in verschillende varianten. Wij hebben gekozen voor de HP lite variant en gebruiken de gascartriges. Ideaal.

Waarom de Cadac Safari Chef 2?

Mijn oog is gevallen op de Cadac Safari Chef 2. Een handig en compacte barbeque met de kwaliteit van Cadac en gemakkelijk om mee te nemen. Onze reden om voor een Cadac Safari Chef 2 te gaan, in plaats van de grote Cadac Carri Chef, is de kleine pakmaat. We kamperen met een tent en we willen graag dat alles in de auto past. Heb je een caravan dan kan je gemakkelijk een Cadac Carri Chef meenemen.

Enfin, het moest dus een Safari Chef 2 worden. Maar toen kwam de keuzestress. Blijkbaar zijn er 4 types Safari Chef. En dan zie je ook nog de LP en de HP variant. Help! Welke variant moet je kiezen?

Kies je voor de LP of HP variant?

Als eerst moet je weten of je voor een LP of een HP versie wilt gaan. Maar wat is het verschil?
LP = Low Pressure, deze kan je aansluiten met een slang en drukregelaar op een gasfles en/of een gascartridge.
HP = High Pressure, je kan een gascartridge onder de safari chef schroeven, geen slang en drukregelaar nodig. Er is een aparte adapter verkrijgbaar om ook deze bbq op een gasfles aan te sluiten.

Wij hebben voor de HP variant gekozen zodat je een cartridge makkelijk onder de Safari Chef 2 kan schroeven. Ik vind het ideaal. Geen aparte slangen die je nodig hebt (en kan vergeten). Aansluiten op een gasfles is bij ons niet nodig. Echter deze optie is er wel, je kan ook hier een adapterset voor kopen om op een gasfles aan te sluiten. De gascartridges zijn er in 450 en 500 gram per flesje. Het enige verschil is de inhoud. De aansluiting is precies hetzelfde. Ze passen dus allebei op de Safari Chef 2.

Wraps met kipfilet, tomaat, paprika en courgette

Varianten Safari Chef 2

De Cadac Safari Chef 2 is verkrijgbaar in 4 varianten. Hieronder kan je het verschil zien. De Lite versie heeft geen bakplaat.

Variant 1: Safari Chef 2 – 30 HP – Pandrager, BBQ Rooster, Bakplaat en Deksel, 128 euro (prijzen 2022)
Variant 2: Safari Chef 2 – 30 LP – Pandrager, BBQ Rooster, Bakplaat en Deksel, 128 euro (prijzen 2022)
Variant 3: Safari Chef 2 – 30 HP Lite – Pandrager, BBQ Rooster, Deksel, 108 euro (prijzen 2022)
Variant 4: Safari Chef 2 – 30 LP Lite – Pandrager, BBQ Rooster, Deksel, 108 euro (prijzen 2022)

Wij hebben voor variant 3 gekozen. Een aparte bakplaat hebben we niet nodig. Wij hebben in plaats van de bakplaat een paella pan aangeschaft. Perfecte accessoire. Deze pan gebruiken we het meest samen met het BBQ rooster.

Accessoires

Paella Pan – diameter 28 cm – 39,90 euro (prijzen 2022), koop hier
Pizza Steen – diameter 25 cm – 20,95 euro (prijzen 2022), koop hier
BBQ /Plancha – diameter 28 cm – 41,95 euro (prijzen 2022), koop hier
Bakplaat – diameter 30 cm – 41,95 euro (prijzen 2022), koop hier
BBQ rooster – diameter 30cm – 41,95 euro (prijzen 2022), koop hier

Keuzehulp Safari Chef 2

Type Variant Accessoires + verkooplink
Cadac Safari Chef 2 LPGasslang en gasdrukregelaar nodig voor:

1. Gascartridge of
2. Gasfles
Optie 1 A: Gasslang en gasdrukregelaar voor gascartridge
Prijs: 20,95 euro

Optie 1 B: Gascartrigde
Prijs: 6,95 euro

Optie 2: Gasslang en universele gasdrukregelaar voor gasfles
Prijs: 15,95 euro
     
Cadac Safari Chef 2 HP


Gascartridge onder Safari Chef schroeven


Optie 1: Gascartridge
Prijs: 6,95 euro

Optie 2: Adapterset voor gasfles
Prijs: 31,95 euro

 

Ervaringen Safari Chef 2

Wij zijn helemaal fan van deze compacte BBQ. We hoeven veel minder mee te nemen. Het BBQ rooster werkt goed en is gemakkelijk schoon te maken. We gebruiken de Bo-camp pannenset van Explorer voor de bijgerechten. Deze pannen kan je op de pannendrager zetten van de Safari Chef. Alleen de koekenpan past niet fijn op de pannendrager. Het handvat van deze pan komt op de rand van de safari chef waardoor de koekenpan scheef komt te staan. De andere pannen zijn wel goed te gebruiken. Zo heb ik hier soep in gemaakt en pasta gekookt. Vloeistof en water in deze pannen koken snel.

Safari Chef 2 is een handige harrie

Je kan namelijk de deksel ook als wok gebruiken. Dit scheelt weer een extra pan meenemen. Daarnaast hebben we de paella pan, perfecte pan voor éénpansgerechten.

Hoeveel gas verbruik je?

Ik lees regelmatig de vraag hoe lang je met een gascartridge kan doen. Het ligt er een beetje aan hoe vaak en hoe veel je kookt. Maar wij kunnen gemiddeld twee weken doen met 1 gascartridge en bakken of koken dagelijks een ei, koken water voor thee en bereiden er af en toe een maaltijd op. We hebben voor de zekerheid wel twee cartridges bij ons voor het geval dat.

Tip van Flip
Leg het onderstel van de Safari chef 2 op zijn kop als je de gascartridge eronder wilt schroeven. Dit gaat het gemakkelijkst.

Gemakkelijk schoon te maken?

De BBQ is gemakkelijk schoon te maken. Alleen de pannendrager vergt wat meer werk. Ik heb hier een schuursponsje met cif voor gebruikt om deze weer goed schoon te krijgen.

Kortom, in onze ervaring is deze Safari Chef 2 is een echte aanrader. Heb jij ook een Safari Chef 2 aangeschaft? Waar is jouw keuze op gevallen? En waarom heb je voor de LP of HP variant gekozen? Scroll naar beneden en ik lees heel graag je reactie!

Facebook & YouTube

Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina Travelcompass.nl of abonneer je GRATIS op mijn YouTube kanaal. Op mijn YouTube kanaal staan leuke vlogs met kampeertips, uitstapjes en camping reviews. Zie ik je daar?

Leuke campings

Leuke campings in Nederland
Leuke campings in Duitsland
Leuke campings in Oostenrijk
Leuke campings in Kroatië

Laat een reactie achter