EtenKampeerspullenKamperen

Review Bo-Camp Pannenset Explorer

Bo-Camp Pannenset ExplorerBo-Camp Pannenset Explorer
Bo-Camp Pannenset Explorer
Bo-Camp Pannenset Explorer

Onlangs heb ik de Bo-Camp Pannenset Explorer gekocht bij de Vrijbuiter. Voorheen zaten we altijd met losse pannen te hannessen. Naast het gerammel en lawaai in de auto namen deze losse pannen ook nogal wat ruimte in beslag. Dus tijd voor een pannenset.

De set bestaat uit:
1x kookpan – 1,1 liter – Ø 13,5 x 7,5 cm
1x kookpan – 1,4 liter – Ø 15,5 x 8,5 cm
1x kookpan- 2,2 liter – Ø 17,5 x 10 cm
1x koekenpan – Ø 18 x 4,5 cm
1x afgietdeksel

Wat mij opviel toen ik deze set ontving

De set werd opgestuurd in een kleine compacte doos. Alles zat zeer netjes en apart in plastic verpakt. De pannen zien er stevig en degelijk uit. Om de pannetjes zit een netje heen waardoor alles mooi bij elkaar blijft.

Netje om de pannenset
Netje om de pannenset

Wel vond ik het kleinste pannetje iets te klein. Op dit pannetje zit een afgietdeksel maar het pannetje is haast te klein om er aardappelen of pasta in te koken. In praktijk zal ik dit pannetje niet vaak gebruiken, wellicht alleen om theewater of twee eieren te koken. De andere kookpannen zijn prima van formaat. De koekenpan vind ik ook iets aan de kleine kant, maar voor twee personen moet het voldoende zijn. Je kan er twee eieren of twee stukjes vlees in bakken. De hendels zijn stevig en je kan ze opzij klappen.

Voordelen

Het voordeel is dat deze set erg compact is. Het stapelt erg goed in elkaar. De pannen zijn van stevig hard geanodiseerd aluminium. Dit ziet er kwalitatief goed uit. Daarnaast vind ik de set ook erg mooi en praktisch. Je kan deze pannenset gebruiken voor gas, keramisch, electrisch en benzine warmtebronnen. Ideaal.

Nadelen

Het enige nadeel vind ik dat ze toch iets te klein zijn als je bijvoorbeeld een eenpans gerecht (bijvoorbeeld macaroni) zou willen maken. Dus ik neem onze wok van thuis nog apart mee of de skottelbraai. En dan zijn wij met 2 personen. Ik denk wanneer je voor een gezin moet koken dat deze set wel te klein is. Voor 2 personen wil het prima.

Eindoordeel Bocamp Pannenset Explorer

Ik ben erg blij met deze set. De set ziet er mooi uit en neemt weinig ruimte in. Daarnaast is hij kwalitatief goed. Onze eigen wok van thuis in combinatie met deze pannenset: Helemaal goed.

Kopen

De Bo-Camp Pannenset Explorer is te koop bij de Vrijbuiter voor 39,99 euro, via deze link.

Eitje bakken met het BoCamp bakpannetje
Koken met de BoCamp pannenset Explorer

Checklist: Kamperen, wat neem je mee?

Ga je voor het eerst kamperen en weet je niet zeker wat je allemaal mee moet nemen? Lees dan hier de uitgebreide checklist.

Facebook

Wil je op de hoogte blijven van meer kampeernieuws? Reviews van Campings? Leuke kampeertips en trics? Volg dan Travelcompass.nl op Facebook via: https://www.facebook.com/travelcompass.nl

Laat een reactie achter