Onlangs heb ik een nieuwe bijzettentje, de Coleman Tasman 3, aangeschaft. We zijn er inmiddels een weekendje mee naar de camping geweest, naar De Wilsumer Berge in Duitsland. Dus hierbij mijn ervaringen!
Inhoudsopgave
Waarom een kleine bijzettent
We hebben al een grote tent, de Linden 420 van de Vrijbuiter. Maar voor een weekendje weg is het ons te veel werk om deze tent op te zetten en af te breken. Ik had nog een klein koepeltentje van de Vrijbuiter. Maar deze is ook al weer 15 jaar oud. En tegenwoordig heb je kleine tentjes die weinig wegen en ook nog eens compact verpakt zijn. We zijn van plan om volgend jaar rond te gaan reizen in Schotland. En deze tent leek mij daarvoor ideaal.
Opzetten
Het opzetten van de Coleman Tasman 3 hoort niet ingewikkeld te zijn, volgens de beschrijving. Dat was het in principe ook niet. Alleen konden wij met zijn tweeën (Patrick en ik) haast de pennetjes niet in de tentstokken krijgen. Dit ging zo moeilijk! Het leek wel of er te veel te veel spanning op de stokken stond. Op een gegeven moment kregen we het door. Patrick trok de tentstok aan en ik kon het pennetje onder in de tentstok doen. Dit was me in mijn eentje nooit gelukt en dit zie je ook niet in de instructiefilmpjes. Maar toen we dat een keer voor elkaar hadden stond de tent zo. Je hoort de tent normaal gesproken in 10 minuten op te zetten. Wij hebben er een keer zo lang over gedaan omdat we het met de stokken eerst niet voor elkaar konden krijgen.
Vervolgens kon ik de binnentent erin knopen. De binnentent en het grondzeil haakje vast door een pennetje in de daarvoor bestende oogjes te doen. Erg eenvoudig. En hierdoor komt het grondzeil iets omhoog te staan waardoor er bij regen geen water in je tent kan komen. Dat is echt een voordeel.
Voordelen
- Deze tent is handig verpakt en klein en compact. Nu is dat bij de meeste polyester tenten het geval. Als je een keer door hebt hoe je de pennetjes in de stokken kan krijgen dan staat de tent vrij snel.
- Ik vind de groene kleur erg mooi en je kan door het donkere doek langer uitslapen.
- Het is handig dat je de binnentent en het grondzeil in de tent kan haken. Dit is zo gepiept.
- De prijs.
Nadelen
- De tent is laag, maar 1.20 meter op zijn hoogste punt. Ik ben 1.85 m lang dus het is wel een beetje behelpen. Voor een weekend is dit prima maar ga je langer dan kan je beter een grotere tent meenemen.
- Ik vond de tent wat benauwd. Het is op papier een 3-persoons tent maar ik had ons luchtbed erin en de tent was vol. In praktijk kan je er met niet meer dan 2 personen in liggen. De tent is laag dus je hebt weinig ruimte tussen je neus en het plafond.
- Het is een polyester tent. Voordeel is dat het weinig weegt. Maar nadeel is dat het ontzettend warm is in de tent overdag. Gelukkig ben je met mooi weer meestal buiten.
- Het muggengaas in de rits van de binnentent kan maar half open. Je hebt dus maar een klein stukje gaas waar frisse lucht doorheen komt.
Kopen
Deze tent is onder andere te koop bij Obelink voor € 108,00 euro via deze link.
Mijn ervaring met de Coleman Tasman 3 Tunneltent
Eerlijk gezegd is deze tent mij een beetje tegengevallen. Ik had er meer van verwacht. Ik vond het erg prettig dat je door het donkere doek langer kon uitslapen. Maar het opzetten viel me tegen. Het was warm in de tent en ik vond het erg benauwd. De kwaliteit viel mij daarnaast ook tegen. Mijn 15 jaar oude katoenen koepeltent van de Vrijbuiter heeft een betere kwaliteit. Ik vermoed dat het grondzeil van de Coleman Tasman 3 vrij snel kapot gaat, het voelt erg dun en broos aan. Het tentdoek was wel van stevig materiaal.
Kortom, ik denk dat ik deze tent op Marktplaats ga zetten en dat ik in het vervolg mijn koepeltentje van de Vrijbuiter weer meeneem. Ik heb toch liever een katoenen tent dan een polyester tent. Ze zijn duurzamer, blijven koeler en ademt beter. Daarnaast kan je met 2 personen beter voor een 4-persoons tent gaan. Dan heb je net even de extra ruimte die je anders echt mist.
Wat is jouw ervaring met een polyester tent? Scroll naar beneden en laat het weten in de reacties onder dit artikel.