KampeermiddelenKamperen

Review: Linden 420 tent van de Vrijbuiter

Linden 420 Vrijbuiter Tent bij Gardameer ItaliëLinden 420 Vrijbuiter Tent bij Gardameer Italië

In de zomer van 2011 heb ik mijn eerste grote tent gekocht. Als we gingen kamperen dan gingen we vroeger altijd naar de Vrijbuiter. Dus geen wonder dat ik voor deze tent ook naar de Vrijbuiter in Roden ging. Inmiddels zijn we al een keer of 4 met deze tent op vakantie geweest en we vinden het heerlijk om met deze tent op pad te gaan. Hoog tijd voor een review.

5-persoons tent

De Linden 420 is een 5-persoonstent. Je hebt veel leefruimte en een aparte keuken. In praktijk zetten wij vaak in deze ‘keukenuitbouw’ onze shoppers met douche- en of zwemspullen neer. Mooi uit het zicht. Er zijn 3 slaapcabines. Een één-persoons slaapcabine en 2 x een twee-persoons slaapcabine. Tussen de twee persoons kan je het scheidingsdoek oprollen zodat je een grotere slaapruimte krijgt.  De tent is er in twee kleuren. In grijs-blauw die wij hebben. Maar ook in het oranje/creme-blauw.

Afmetingen Linden 420
Afmetingen Linden 420

Afritsbaar grondzeil

Er is een grondzeil bij die je in de tent kan ritsen. Heel eenvoudig want met kleurtjes wordt aangegeven hoe je hem erin moet ritsen. Wij vinden dit heel handig. Zo is er een opstaande rand waardoor er geen regenwater de tent in kan lopen. Ook is dit makkelijk met schoonmaken. Je ritst hem er zo uit. Als we thuis zijn maken we het grondzeil nog even weer apart schoon en bergen alles netjes op voor de winter. Wil je zien welke kampeerspullen wij altijd meenemen? Bekijk dan de handige kampeerchecklist die ik heb gemaakt. In dit artikel vind je ook verkooplinks naar de diverse spullen die wij hebben aangeschaft.

Onze tent bij camping Lanterna in Kroatië

Indeling

Vooraan heb je de luifel van 1,5 meter diep. Er zit een deur aan de voorkant en er is nog een deur aan de linkerzijkant. Aan de rechterkant zit een kleine uitbouw waar een keuken in kan. Achterin heb je de slaapcabines. In onderstaand filmpje kun je de indeling van onze Linden 420 Tent zien. Even snel een filmpje gemaakt tijdens het eten koken 😉

Hoe zet je een tunneltent op?

Wanneer je de tent wilt opzetten is deze volgorde het gemakkelijkst:
1. Buitentent uitvouwen
2. Haring achterin slaan zodat de buitentent op één plek vast staat.
3. Alle stokken erin
4. Pennetjes onderin de stokken zetten
5. Tent omhoog trekken aan de voorste scheerlijn
6. Voorste scheerlijn vastzetten
7. Rondom alle haringen vastzetten
8. Grondzeil erin ritsen
9. Slaapcabines erin klikken
10. Tenstokken in keukenuitbouw plaatsen
11. Luifel eraan ritsen.

Hieronder een instructiefilmpje voor het opzetten van een tunneltent. Dit is niet dezelfde tent als de Linden 420 maar de meeste grote tunneltenten met tentstokken zet je op deze manier op.

Voordelen

 • Mooie grote tent
 • Goede kwaliteit
 • Van katoen dus wordt niet te heet en ademt goed
 • Veel leefruimte
 • Veel slaapruimte
 • Inritsbaar grondzeil die apart is schoon te maken.

Nadelen

 • Tent is zwaar en bestaat uit 3 grote tassen. Neemt dus veel ruimte in de auto in.
 • Je doet ongeveer een uur over het opzetten en vooral als je naar het zuiden op vakantie gaat is dat met 35+ graden afzien. De tent is erg zwaar. Met om en nabij de 25 graden is het minder zwaar om de tent op te zetten.
 • Het is lastig om hem alleen op te zetten, beter met zijn tweeën.
 • Stokken zijn soms lastig uit elkaar te halen wanneer je de tent weer op wilt bergen. Ben er al eens mee terug geweest naar de Vrijbuiter. Dit werd netjes opgelost.
 • De luifel is 1,5 meter diep. Dit is eigenlijk net niet diep genoeg. Als het regent is er genoeg ruimte om naast elkaar eronder te zitten. Maar met zijn vieren wordt dit al erg krap. Een luifel van 2 meter diep (die we nu hebben van de Miami Easy Air) is perfect.

Waar kan je deze tent kopen?

Deze tent wordt niet meer verkocht door de Vrijbuiter. Je kan de Linden 420 tenten nog wel vinden op marktplaats (2e hands) tussen de 350 en 500 euro. Zoek je een vergelijkbare tent maar dan spiksplinternieuw? Dan is de Amazonas 600 Tunneltent van Obelink misschien iets voor je.

Linden 420 by night op Camping Orsera in Vrsar, Kroatië

Update 2021

Sinds dit jaar hebben we een nieuw tent gekocht. We zijn deze keer voor een opblaasvariant gegaan. Dit gaat sneller met opzetten. We hebben nu de Obelink Miami 6 Easy Air. Wil je de review hiervan lezen? Klik hier voor de review van de Miami 6 Easy Air en lees onze ervaringen met deze tent.

Facebook & YouTube

Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina Travelcompass.nl of abonneer je GRATIS op mijn YouTube kanaal. Op mijn YouTube kanaal staan leuke vlogs met kampeertips, uitstapjes en camping reviews. Zie ik je daar?

Laat een reactie achter