CampingsKamperenNederland

RCN De Roggeberg in Appelscha

IMGM2873Safaritent RCN Camping de Roggeberg Appelscha

Disclaimer: De foto’s op deze website zijn door mij zelf gemaakt. Deze mogen niet zonder toestemming worden gebruikt voor andere doeleinden.

Op vrijdag 21 april 2023 heb ik een bezoek gebracht aan RCN Camping de Roggeberg in Appelscha. Deze camping ligt heel mooi aan het natuurgebied het Nationaal Park het Drents Friese Wold. Op deze camping zijn er vele faciliteiten te vinden voor zowel kampeerders als mensen die in een huisje willen verblijven. In dit blog een review van deze camping.

Punt van aandacht: Ik was er op het moment dat de camping net weer geopend was, aan het begin van het kampeerseizoen. Veel faciliteiten waren op het moment van mijn bezoek nog niet geopend, waardoor de camping een beetje stil en verlaten oogde. Ik ga ervan uit dat in het hoogseizoen, de camping veel gezelliger oogt en er meer te doen is. Dan is er tegen die tijd natuurlijk ook weer volop blad aan de bomen en is alles prachtig groen.

Plattegrond RCN Camping de Roggeberg

Plattegrond RCN camping de Roggeberg
Plattegrond van RCN Camping de Roggeberg. © Fotograaf: Travelcompass.nl
Plattegrond van RCN Camping de Roggeberg. © Fotograaf: Travelcompass.nl

Kampeerplekken

Op De Roggeberg kun je op verschillende manieren kamperen. Er zijn plekken voor toercaravans en er zijn seizoensplekken. Op het moment dat ik er was stonden er al vele caravans op de seizoensplekken. De toervelden waren nog uitgestorven.

  • Seizoensplekken

Bij de Roggeberg is het mogelijk om het hele seizoen te kamperen. Je kunt een seizoensplek kiezen voor het gehele jaar, het voorjaar, het najaar of de winter. Verschillende combinaties zijn hierin mogelijk. Maar het is het best om daarvoor even rechtstreeks contact op te nemen met de camping.

  • Kampeerplaats

Er zijn ‘gewone’ kampeerplaatsen voorzien van 10 ampère stroom. Op sommige plekken is er ook een antenneaansluiting. Er is geen watertappunt bij elke plek, maar er is wel een watertappunt in de buurt. Vaak aan het begin van het veldje. Honden zijn welkom op bepaalde veldjes. Je auto kan je niet naast je kampeermiddel zetten, maar er zijn parkeerplekken in de buurt van de velden waar je de auto kwijt kan.

Kampeerveld 1 t/m 11 met gewone kampeerplekken
Kampeerveld met plekken 1 t/m 11 naast Sanitairgebouw 1. © Fotograaf: Travelcompass.nl
  • Comfortplaatsen

Op de comfort kampeerplekken is er 10 ampère stroom, antenneaansluiting en een water aan- en afvoerpunt bij de eigen plek aanwezig. De plekken zijn ruim en de veldjes klein, knus en overzichtelijk. Enkele velden zijn huisdiervrij, op andere velden zijn huisdieren wel toegestaan. De meeste comfortplaatsen hebben een speeltuintje in het midden van het veld waar de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken.

  • Kampeerplaats met privé sanitair

Ook op deze camping zijn er kampeerplaatsen met privé sanitair. Deze plekken zijn, net als de andere kampeerplekken, voorzien van 10 ampère stroom, een antenneaansluiting, en een wastafel met een douche en toilet. Ook hier kunnen auto’s worden geparkeerd op de aangewezen parkeerplekken. Plekken met privé sanitair zijn te vinden op de velden: Uilennest, Reeënveld, Geitewei en de Honingbij.

  • Camperplaatsen

De camperplaatsen zijn ongeveer 100m2 en voorzien van een gedeeltelijk verharde ondergrond. Ook hier heb je 10 ampère stroom en is er een watertapppunt aan het begin van het veldje. In elk sanitairgebouw is eer een chemisch toilet waar de toiletten vanuit de camper geleegd kunnen worden. Er is een servicepunt waar vers water getapt kan worden en waar vuil water afgevoerd kan worden.

Accommodaties

Op de Roggenberg zijn er diverse accommodaties te huur, zoals bungalows, chalets, tentvilla’s, safaritenten en boshutten.

Faciliteiten

De camping is vrij groot en er zijn voldoende faciliteiten te vinden. Wat horeca betreft was in het voorseizoen alleen de brasserie geopend. Maar hier kon je ook pizza’s bestellen en afhalen.

Horeca

  1. Brasserie de Roggeberg

De brasserie is centraal gelegen op de camping naast de receptie. Hier kun je verschillende gerechten bestellen. De brasserie heeft een gezellig terras waar je met mooi weer heerlijk buiten kunt zitten. Er is een speeltuin en een springkussen vlakbij de brasserie waardoor je vanuit het terras de kinderen in de gaten kunt houden.

Restaurant Brasserie De Roggeberg
Brasserie Restaurant De Roggeberg. © Fotograaf: Travelcompass.nl
  • Snackbar

Naast de brasserie bevind zich een snackbar waar je snacks, friet en ijs kunt kopen.

  • Pizzeria La Piazza

Op het plein bevind zich ook een pizzeria. Hier kun je pizza’s bestellen en afhalen. Helaas was dit tijdens mijn bezoek gesloten.

Pizzeria La Piazza de Roggeberg
Pizzeria La Piazza, helaas gesloten. Op de voorgrond de air trampoline. © Fotograaf: Travelcompass.nl

Verhuur

Op de camping kun je fietsen huren. Vanaf de camping zijn er namelijk hele mooie fietsroutes te vinden. Bij de receptie kunnen ze je hier meer over vertellen. Daarnaast zijn er skelters, mountainbikes en e-choppers te huur.

Minishop

Op de camping bij de receptie is er een klein campingwinkeltje waar je de hoognodige boodschappen kunt krijgen. Daarnaast kan je van een boodschappenservice gebruiken. Via de app van de camping kan je boodschappen bestellen en deze bij je accommodatie, tent of caravan laten bezorgen.

Wegbewijzeringgcamping de Roggeberg
Wegbewijzering op de camping. © Fotograaf: Travelcompass.nl

Sport en Spel

Op de Roggenberg hoef je je geen moment te vervelen. Er is een minigolf baan, een paintball parcours, een kabelbaan, een multifunctioneel sportveld waar je kan basketballen en voetballen en er is een binnen speelruimte genaamd ‘Et Stoefzaand’. Daarnaast is er een recreatiezaal en in de vakanties is er een uitgebreid animatieprogramma. Buiten de vakanties om is er in de weekenden ook animatie op de camping Als je met water wilt spellen is er een spetterparadijs en aan de rand van de camping ligt een zwembad waar je als campinggast gebruik van kunt maken. Er is een jeu de boules baan en je kunt er tennissen of tafeltennissen. Ook is er een ai trampoline, een pannakooi en een beachvolleybalveld.

Grote speeltuin vlakbij het centrale plein op de Roggeberg
Grote speeltuin bij het centrale plein. © Fotograaf: Travelcompass.nl
Avontuur Klimtoren met kabelbaan op de Roggeberg
Avonturen klimtoren met kabelbaan. © Fotograaf: Travelcompass.nl
Multifunctioneel sportveld op de Roggeberg
Multifunctioneel sportveld, basketbal, voetbal en tennis. © Fotograaf: Travelcompass.nl
Spetterparadijs de Roggeberg
Alex en Sammy Spetterparadijs. © Fotograaf: Travelcompass.nl

Wasserette

Op het centrale plein bevind zich een wasserette met wasmachines en drogers. Het kost ongeveer 5 euro om een wasmachine te laten draaien en 3 euro voor een droogbeurt.

Wasserette met wasmachines en drogers
Wasserette met wasmachines en drogers. © Fotograaf: Travelcompass.nl

Sanitair

Over de camping verspreid zijn er 6 sanitairgebouwen waar je gebruik van kan maken. Ze zijn voorzien van toiletten, douches, chemisch toilet, kindersanitair, babybadjes en invalidensanitair. Ik heb twee sanairgebouwen bekeken en deze zagen er netjes en schoon uit. Wel vond ik ze iets verouderd. De WC’s zitten aan de buitenrand van het gebouw, ten minste bij sanitargebouw 1, waardoor er veel zand onder de deur door naar binnen waait. In het laagseizoen lijkt het mij niet zo prettig om van deze wc’s gebruik te maken, het lijkt me dan vrij koud. Wat een voordeel is dat je in principe onbeperkt kunt douchen. Je hebt geen gedoe met sept sleutels of muntjes die je moet gebruiken voor warm water.

Sanitairgebouw 1 op camping De Roggeberg
Sanairgebouw 1. © Fotograaf: Travelcompass.nl
Wastafels in het sanitairgebouw
Wastafels in het sanitairgebouw. © Fotograaf: Travelcompass.nl
Douches in het sanitairgebouw
Douches in het sanitairgebouw. © Fotograaf: Travelcompass.nl

Mijn ervaringen

De camping is prachtig mooi aangelegd. Het is een grote camping. Er zijn vele faciliteiten maar helaas was er tijdens mijn bezoek nog veel gesloten. Ook waren er weinig kampeerders waardoor de camping niet echt een levendige indruk maakte. Ik kan me voorstellen dat dit tijdens het hoogseizoen en de schoolvakanties anders is. Hierdoor mistte ik een beetje de gezelligheid. Ik vind het fijn dat er zoveel horecafaciliteiten zijn op de camping, zo kan je afwisselend buiten de deur eten en toch op de camping blijven.

Het zwembad ligt een stukje lopen aan de rand van de camping waardoor een step of een fiets toch wel handig is. Er zijn voldoende sanitairgebouwen waar alles aanwezig is. Ze zijn schoon maar wel een beetje verouderd. Het zou mooi zijn als deze in de toekomst gemoderniseerd worden. De dames bij de receptie waren erg vriendelijk en ik voelde me gelijk meteen welkom.  Jij ook al eens op deze camping geweest? Dan hoor ik graag jouw ervaringen. Scroll helemaal naar beneden en laat je reactie of ervaring achter onderaan deze pagina. Verder heb ik op Zoover nog gelezen dat het park in de avond slecht is verlicht. Sommige kampeerders hadden daar wat negatieve ervaringen mee gehad. Dit heb ik zelf niet ervaren omdat ik er alleen overdag ben geweest.

Dronefoto sportvelden RCN De Roggeberg
Dronefoto Sportvelden RCN De Roggeberg. © Fotograaf: Travelcompass.nl

YouTube video RCN De Roggeberg

Facebook & YouTube & Instagram

Hieronder vind je binnenkort een video met een rondleiding over deze camping. Abonneer je alvast gratis op mijn youtubekanaal en blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe video’s online komen. Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina Travelcompass.nl, Instagram of abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en beleef onze avonturen met ons mee in onze vlogs!

Andere leuke campings

Leuke campings in Nederland
Leuke campings in Duitsland
Leuke campings in Oostenrijk
Leuke campings in Kroatië

Laat een reactie achter