CampingsKamperenNederland

Review Vakantiepark Het Lierderholt

winkeltje-liederholt

Op vrijdag 3 juni 2022 heb ik een bezoek gebracht aan het Vakantiepark Het Lierderholt in Beekbergen. Wij zochten een nieuwe camping voor onze vriendenweekend, Hemelvaart 2023. Dit jaar was Marveld Recreatie in Groenlo ons super goed bevallen maar een aantal van onze vrienden leek het leuk om ook eens ergens anders te kijken. Deze camping is mij opgevallen door de goede reviews op internet en doordat er een leuk animatieprogramma is voor zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast is de ligging in een heel mooi gebied, de Veluwe. Je hebt vanaf de camping een leuke uitvalsbasis naar bijvoorbeeld Koningin Julianatoren en de Beekse Bergen.

Hoog tijd om dus een kijkje te nemen op Het Lierderholt! In deze blog schrijf ik mijn beleving. Uiteraard ben ik hier maar eventjes geweest dus ik kan alleen mijn eerste indruk delen. Wellicht is het anders wanneer je hier een weekend of wellicht week(en) verblijft.

Hoofdgebouw

Op het park aangekomen kon ik parkeren voor het hoofdgebouw. In dit gebouw bevindt zich onder andere de receptie, het grand café, het á la carte restaurant en de friterie. Alles compact onder één dak. Het personeel is ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Ik voelde me gelijk welkom. Van de receptioniste heb ik een plattegrond van de camping gekregen en ze vinkte voor mij de plekken aan die nog vrij waren voor volgend jaar Hemelvaart. En dit was maar goed ook. Ik verwachtte dat er nog voldoende keuze zou zijn, aangezien je al een jaar van te voren aan het kijken bent. Maar in praktijk bleek dat er al vele plekken bezet waren.

De kampeervelden

Met behulp van de plattegrond ben ik over de camping gaan lopen. Ik kwam eerst langs het winkeltje en vervolgens moest ik via de hoofdweg afslaan naar de Berkenlaan. Deze weg leidde mij naar de velden 501 t/m 518, 601 t/m 608 en 610 t/m 623. Vooral het eerste veldje zag er heel leuk en gezellig uit en mooi gelegen in de bossen. In de reviews op Zoover heb ik wel gelezen dat de velden wat zanderig zijn.

Het merendeel van de camping bestaat uit chalets voor vaste gasten en jaarplaatsen. Er zijn 4 kleine veldjes met kampeerplaatsen en daarnaast nog een paar laantjes. De wegen bestaan uit grind wat op sommige plekken best zwaar is om te lopen. Maar de camping ziet er verder netjes, mooi en keurig onderhouden uit.

Aan de andere kant van het park bevindt zich nog een kampeerveld met plekken K23 t/m 38 en K39 t/m K54. Daarnaast nog laantjes en de wildplekken W1 t/m W12. Laantjes zijn niet zo ons ding, wij vinden het leuker om op een veldje te staan.

Het sanitair

Ik ben alleen in het sanitairgebouw geweest die naast kampeerplek 609 ligt. Dit is een heel net toiletgebouw 4 douches voor de heren en 4 douches voor de dames. Alles was keurig schoon. Daarnaast zijn er wastafels voor het afwassen. In de damestoiletten hangt een commode om kinderen te verschonen. In dit sanitairgebouw bevinden zich geen wasmachines en drogers, deze zijn te vinden in de andere twee sanitairgebouwen op het park. In het sanitairgebouw aan de Heideweg is er tevens toegang voor invaliden.

Faciliteiten

1. Het winkeltje
Het winkeltje was helaas gesloten toen ik er was. Het winkeltje heeft beperkte openingstijden, namelijk in de ochtend van 8.00 tot 11.30 en van 15.00 tot 18.00 uur. Het is een leuk winkeltje waar je de nodige producten wel kan krijgen maar het is niet erg groot. Omdat het winkeltje gesloten was heb ik een afbeelding van de website van Het Liederholt toegevoegd.

2. Zwembad
Het zwembad zag er erg mooi en verzorgd uit. Het is een verwarmd buitenzwembad dat geopend is tussen mei en september, mits het mooi weer is. Het zwembad is voorzien van glijbanen en ik denk een paradijs voor kinderen. Helaas is er geen binnenzwembad. Voor de kleintjes is er nog wel een heel mooi spray park waar ze zich kunnen vermaken.

3. Midgetgolfbaan
Naast de receptie ligt een midgetgolfbaan. Dit ziet er erg mooi uit. Stokken en balletjes kan je krijgen bij de receptie.

4. Air trampoline en speeltuin
Tegenover de receptie en het restaurant vind je een airtrampoline en een speeltuin. Hier is goed over nagedacht. Als je als ouders namelijk even op het terras wilt zitten of een hapje wilt eten vermaken de kinderen zich wel in de speeltuin. Over de camping verspreid zijn er trouwens nog diverse speeltuinen te vinden.

5. Eten en drinken
Je komt qua eten en drinken niets te kort op Vakantiepark Het Lierderholt

 • Restaurant ‘De Lierderhoeve’
  In het hoofdgebouw bevind zich een a la carte restaurant. De recensies op internet zijn erg goed net als de prijzen.
 • Friterie
  Heb je zin in een patatje of lekkere snack? Ook hiervoor kan je bij Het Lierderholt terecht. De Friterie bevind zich in het hoofgebouw.
 • Pizza time!
  Zelfs lekkere pizza’s zijn er te krijgen op het park. Vlakbij het zwembad bevind zich een blokhut waar je pizza’s kan bestellen. Dit heet de Pizza Foresta.
 • Grand Café no. 49
  Bij het restaurant bevind zich en grand café met een hele mooie bar. Deze bar en zaal zien er zeer uitnodigend uit om wat te eten of te drinken. Voor de jeugd worden hier dansavonden georganiseerd.
 • Jeu de boules baan
  Helemaal achterop het park bevind zich een jeu de boulebaan. Leuk als je zin hebt om een balletje te gooien.
 • Overig
  Daarnaast bevinden zich op het park nog andere faciliteiten zoals een kindertheater, tafeltennistafels, sportveld, pannakooi en kan je er fietsen huren.

Overige accomodaties

Op het park zijn er diverse accomodaties te huren. Zo zijn er cottages, chalets, bos lodges, wellness chalets en een hotelkamer te huur. Daarnaast is er nog een groepsaccomodatie voor 16 personen te huur.

Plattegrond Het Lierderholt

Download hier de plattegrond van het Lierderholt

Mijn eerste indruk

Zoals al gezegd ben ik maar eventjes op Vakantiepark Het Lierderholt geweest. Mijn indruk is dat het een nette en verzorgde camping is. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. De kampeervelden zagen er heel mooi uit, net als de laantjes. Maar de laantjes zijn niet zo ons ding, we staan liever op een veldje. Het sanitairgebouw waar ik ben geweest, zag er heel schoon uit maar was niet erg groot. Ik vond het jammer dat de laantjes en weggetjes niet verhard waren maar uit grind bestaan. Dit is op sommige plekken zwaar stappen. De camping is erg netjes en verzorgd.

Het grand café ziet er prachtig uit en nodigt erg uit om een borrel te drinken of te eten in het a la carte restaurant. Het zwembad is erg mooi en het is fijn dat het verwarmd is. Daarnaast biedt Vakantiepark Het Lierderholt een heel tof animatieprogramma. Voor volwassenen worden er mooie avonden met live muziek georganiseer, boswandelingen en klaverjassen. Voor kinderen is er ook voldoend te beleven zoals minidisco’s, zwemspelletjes, kinderbingo en ze kunnen met het treintje. Daarnaast is natuurlijk de omgeving prachtig. Je kan vanaf de camping zo het bos in wandelen. Of het ook een camping is waar wij naartoe zullen gaan in de toekomst weet ik nog niet, dat zal de tijd leren!

Video: Wandel je mee over het Lierderholt?

Ik heb een video gemaakt tijdens mijn bezoek aan het Lierderholt. Zo krijg je nog een betere indruk van dit Vakantiepark. Hieronder kan je de video bekijken.

Wil je de overige video’s zien van de campings waar ik ben geweest? Kijk dan op deze playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLek4diL5EIPpf2oxIgSVRlY1cLavtnJ5f

Facebook & YouTube

Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina Travelcompass.nl, Instagram of abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en beleef onze avonturen met ons mee in onze vlogs!

Ben jij al eens bij Het Lierderholt geweest? Wat zijn jouw ervaringen? Scroll naar beneden en laat je reactie achter in de comments.

Andere leuke campings

Leuke campings in Nederland
Leuke campings in Duitsland
Leuke campings in Oostenrijk
Leuke campings in Kroatië

5 Reacties

Laat een reactie achter