CampingsKamperenNederland

Review Capfun Het Stoetenslagh

Entree Het StoetenslaghEntree Het Stoetenslagh


Vrijdag 17 juni 2022 heb ik een bezoekje gebracht aan Capfun Het Stoetenslagh in Hardenberg. Een familiecamping die zich richt op families met jonge kinderen én tieners. Deze camping heeft een beachthema dat overal is doorgevoerd. Ik heb een rondje over de camping gelopen om te kijken of deze camping iets voor ons kan zijn in de toekomst.

Receptie

De receptie zit in het hoofdgebouw en is dagelijks vanaf 9.00 uur geopend.

Het gebouw met de receptie

Faciliteiten

Happy Fun Beach
Uniek aan deze camping is de Happy Fun Beach. Dit is een overdekt strand met 2 beachvolleybalvelden, een restaurant waar je pizza’s en panini’s kan krijgen, waar je kan poolen, palmboomklimmen en zijn er luchtkussens voor kinderen t/m 10 jaar. In de zomer is de Happy Fun Beach door de week open tot 18.00 uur en in het weekend tot 21.00 uur.

Happy fun beach volleybalvelden
Happy Fun Beach

Campingwinkel
De campingwinkel bevindt zich in een hoekje bij de receptie. Er is een beperkt assortiment waar je de hoognodige dingen kan krijgen. Wel zijn er elke dag verse broodjes. Het is mogelijk om via de Jumbo bezorgservice boodschappen te laten bezorgen.

Campingwinkel

Bowlingbaan en handboogschieten
In het hoofdgebouw kun je ook bowlen en handboogschieten. Er zijn voor beide activiteiten 2 banen beschikbaar. De bowlingbaan is Glow in the Dark. Voor het bowlen kan je maximaal voor 10 personen reserveren bij de receptie of het restaurant. Het bowlen kost 20 euro per baan.

Zwemmen
Er is een overdekt binnenbad die 28,5 graden is. De omgevingstemperatuur van dit binnenbad is 29,5 graden. Vanaf 9 juli 2022 is er een nieuw overdekt buitenbad en peuterbad met spraypark.

Recreatieplas
Naast de Happy Fun Beach ligt een recreatieplas. Er zijn drie glijbanen inclusief een space bowl. Voor toegang tot de glijbanen moet je minimaal 1.20m lang zijn en in het bezit zijn van Zwemdiploma A+B. Er is ook een Tubby Splash, een glijbaan waarmee je met een band eraf kan. In juli en augustus is er ook een opblaasbaar aquapark die in de recreatieplas ligt.

Recreatieplas met glijbanen

Visvijver
Op het veld VIS is er een visvijver waar je zonder vergunning mag vissen. Op dit veld staan alleen huuraccomodaties, geen kampeerplekken.

The Box
Speciaal voor de tieners is er een plek die The Box heet waar ze kunnen relaxen en chillen en andere tieners ontmoeten. Er worden discoavonden en spelletjesavonden georganiseerd. Soms is er zelfs een barbeque voor tieners. In The Box staan frisdrank- en snoepautomaten. Geopend van 21.00 tot 00.00 uur.

Speelkasteel

Horeca

 • Snackbar met ijscorner
  In het hoofdgebouw bevind zich een snackbar met ijscorner waar je lekkere snacks en ijs kunt krijgen.
 • Restaurant
  Er is een restaurant achter de receptie waar je een hapje kan eten
 • Restaurant in de Happy Fun Beach
  Hier kan je lekker chillen en genieten van een supere beach vibe. Je kan hier pizzapunten en panin’s kopen en natuurlijk een koud drankje.

Sanitairgebouwen

Uiteraard heb ik ook een inspectie gedaan bij de sanitairgebouwen. Er zijn twee sanitairgebouwen. Het sanitairgebouw bij  het veldje de Vuurtoren is een mindervaliden toilet met douche en wasbak. Douchen gebeurt met een sepkey kaart. Je krijgt gratis een kaart met 25 punten waarmee je ongeveer 4 minuten kan douchen. Opwaarderen kan bij de receptie waarbij je 50 cent voor 4 minuten warm douchen betaald. Ik vond de sanitairgebouwen schoon maar wel een beetje verouderd. Vooral het douchegedeelte. In mijn video (onderaan deze pagina) laat ik ook de binnenkant van de toiletgebouwen zien.

Sanitairgebouw tussen het veld Pelikan en Walvis
Sanitairgebouw bij het veld Vuurtoren

Campingplekken

Uiteraard ben ik het meest geinteresseerd in de kampeerplekken omdat wij kamperen met een tent. Maar ik heb ook de andere accomodaties bekeken. Hier een overzicht.

Plattegrond Het Stoetenslagh

Bekijk hier de plattegrond van het Stoetenslagh

1. Kampeervelden

 • Kamperen – Comfortplaats         
  Er zijn 6 veldjes met comfortkampeerplaatsen. Deze plaatsen zijn 120-140 m2 groot en liggen aan de velden Pelikaan, Walvis, Vuurtoren, Dolfijn, Eiland Beach en Koraal Beach. De laatste twee velden liggen aan de recreatieplas. Je hebt 10 ampère stroom op je plek en water aan- en afvoer. Het Koraal Beach is het verste van het sanitairgebouw. De velden Pelikaan en Koraal Beach zijn autovrij. Op de kampeervelden en  bij de accomodaties zijn huisdieren niet toegestaan (vanaf 2022).
 • Kamperen – Comfortplaats met Privé sanitair
  Er zijn 9 plekken met Privé sanitair gelegen op het veld RIF. Het privé sanitair bestaat uit een douche, wastafel en toilet. Deze plekken zijn 120-140 m2 groot en hebben ook de beschikking over 10 ampere stroom en daarnaast zijn de hokjes voorzien van een buitenkraan.
 • Kamperen – TOP Presta kampeerplekken
  Er zijn 10 van deze plekken beschikbaar op het veld Vuurtoren. Deze plekken hebben eens schuurtje waar een koelkast in staat, een tafel met 6 stoelen en een BBQ. Deze plaatsen zijn 120-140 m2 groot . Je hebt 10 ampere stroom op je plek en water aan- en afvoer.
Veld vuurtoren met presta plekken
Koraal Beach kampeerveld

2. Camperplekken

Campers mogen in principe ook op de kampeervelden staan maar er zijn ook 4 specifieke camperplekken met een verharde ondergrond. Deze camperplekken liggen naast het veld Vuurtoren. Deze plaatsen zijn 120-140 m2 groot . Je hebt 10 ampere stroom op je plek en water aan- en afvoer. Deze camperplaatsen laat ik je zien in de video onderaan deze pagina.

Camperplaatsen

3. Accomodaties

Op de 18 overige velden zijn vooral huur accomodaties te vinden. Hier bestaat het grootste gedeelte van de camping dus uit. Je kan er 4 t/m 10 persoonsaccomodaties huren.

Entree park Stoetenslagh

Animatie

Voor kleine kinderen, grotere kinderen en tieners is er vanalles te doen op het Stoetenslagh. Via de Stoetenslagh app die je kan downloaden in de apple store of play store vind je het animatieprogramma. Er is een miniclub voor kinderen van 4-6 jaar. Er iseen kids club voor kinderen van 7-10 jaar. Met deze kinderen wordt er vooral geknutseld, gedanst en worden er speurtochten georganiseerd voor het hele gezin. Voor tieners van 11-14 jaar en jongeren van 15-17 jaar zijn er ook diverse activiteiten, zoals een schuimparty discozwemmen en diverse avondshows.

Reserveren

Vanaf de eerste week van september kan je weer voor het jaar erop reserveren. Bij de receptie is mij verteld dat er misschien in de toekomst kampeerplekken gaan verdwijnen. Dit wisten ze niet zeker maar het kan zijn dat kampeervelden plaats gaan maken voor huisjes. Dit ligt aan de beslissing van het Capfun hoofdkantoor.

Nadelen

In de reviews heb ik opmerkingen gelezen over geluidsoverlast omdat vooral de tieners nadat ze uit The Box komen over de camping heen wandelen. Daarnaast las ik dat het niet mogelijk was om met contant geld te betalen op de camping. Dit is niet zo. Bij navraag bij het campingwinkeltje bleek dit wel mogelijk te zijn. Waarschijnlijk was dit toen een coronamaatregel. Daarnaast is er na 21.00 niets meer te doen op de camping voor de volwassenen. Er is geen bar of café die langer open is. Dat is wel jammer. Nogmaals, deze nadelen heb ik uit enkele reviews gehaald. Zelf heb ik geen ervaring hiermee omdat wij (nog) niet op deze camping hebben gestaan.

Video Capfun Het Stoetenslagh

Wil je de overige video’s zien van de campings waar ik ben geweest? Kijk dan op deze playlisthttps://www.youtube.com/playlist?list=PLek4diL5EIPpf2oxIgSVRlY1cLavtnJ5f

Facebook & YouTube

Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina Travelcompass.nl, Instagram of abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en beleef onze avonturen met ons mee in onze vlogs!

Andere leuke campings

Leuke campings in Nederland
Leuke campings in Duitsland
Leuke campings in Oostenrijk
Leuke campings in Kroatië

Laat een reactie achter