CampingsKamperenNederland

Review De Kleine Wolf Ommen

20220802_120348

Camping de Kleine Wolf is een vijf-sterren camping en deze camping ligt in Stegeren, nabij Ommen. Een camping die wijd en zijd bekend is. Niet alleen Nederlanders maar ook steeds meer oosterburen weten deze camping te vinden. De Kleine Wolf onderscheidt zich doordat de camping zich blijft vernieuwen en mee blijft gaan met de trends. Ze zijn al een aantal keer camping van het jaar geworden, onlangs zelfs camping van het jaar 2022, een hele knappe prestatie.

Camping de Kleine Wolf is een echte familiecamping. Inmiddels staat de derde generatie aan het roer. In 2023 bestaat de camping 60 jaar. Ik ben in het verleden al twee keer bij De Kleine Wolf geweest, één keer om onze, toen nieuwe tent, de Linden 420 uit te proberen. En daarna een keer in de herfstvakantie van 2012 omdat ik een prijsvraag gewonnen had. 2012 is alweer 10 jaar geleden, dus hoog tijd om weer eens een vakantie te boeken op De Kleine Wolf. 30 juli t/m 6 augustus 2022 stonden we op Fazant 81. Een perfecte plek want, vlakbij alle faciliteiten maar ook vlakbij een schoon en modern sanitairgebouw.

Onlangs heb ik in tijdens het Pinksterweekend van 2022 een rondje over de camping gelopen en hier ook een video over gemaakt. Ik was nieuwsgierig of de camping erg veranderd was. Daarnaast wilde ik het veldje graag zien waar deze zomer kwamen te staan. Ik had het veldje vanaf de plattegrond geboekt, dus ik wist niet zo goed hoe deze er in het echt uit zou zien. Deze video vind je onderaan dit artikel. En in dit blog lees je over mijn recente indruk van Camping De Kleine Wolf.

Receptie

De receptie bevindt zich gelijk aan het begin bij de camping. Het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Ik heb een plattegrond meegekregen met uitleg over de belangrijkste voorzieningen. Daarnaast nog polsbandjes voor toegang tot het zwembad en twee pasjes met elk 2,40 euro erop voor het douchen. Er zou bij ons verblijf ook een WiFi code voor één apparaat zitten. Deze krijg je niet via de receptie maar de wifi-code wordt op dag van aankomst per mail naar je verstuurd. Dit was voor mij eerst niet duidelijk omdat de code in mijn spam e-mail terecht is gekomen. Daarnaast werd dit ook niet bij het inchecken verteld. Dus wel handig om te weten.

De Camping

Outdoor Living Lodges, de Kleine Wolf
Outdoor Living Lodges tegenover de Dierenweide

Het mooie aan De Kleine Wolf vind ik dat het nog écht een camping is. Het merendeel van de camping bestaat nog uit kampeervelden wat nog het echte campinggevoel geeft. Er zijn wel accomodaties te huur, zoals een groepsaccomodatie, outdoor living lodges, hooibergen, chalets en zelfs een kasteel. Deze accomodaties hebben echter niet de overhand. De outdoor living lodges liggen mooi gelegen tegenover de dierenweide. Enkele accomodaties en kampeervelden zijn te zien in de video onderaan deze pagina. Hiermee krijg je een erg goede indruk van de camping.

Kampeervelden

Veldje fazant op de Kleine Wolf
Ons kampeerveld de Fazant

De kampeervelden zijn zeer ruim opgezet. Op bijna elk veld is er wel een speeltoestel voor de kinderen. Super fijn want je kan voor je caravan, tent of vouwwagen gaan zitten en je spelende kinderen in de gaten houden.

 • Standaard comfortplaatsen

De standaard comfort plaatsen zijn allemaal ongeveer 120 m2 groot. Op de standaard comfortplaatsen is er 8 ampère stroom. Dit kan je verhogen tot 10 ampère stroom voor 3 euro extra per dag. Deze plaatsen zijn voorzien van afwatering en een watertappunt. Daarnaast heb je de beschikking over een tv aansluiting.

Onze tent de Miami Easy Air op de Kleine Wolf
Onze tent de Miami Easy Air van Obelink, plek Fazant 81
Binnenkant van onze Miamy Easy Air tent
De binnenkant van onze tent
Ontbijten voor de tent
Gezellig samen ontbijten met oma Anneke en Danique voor de tent
 • Luxe comfortplaatsen

Dan zijn er ook nog  de luxe comfortplaatsen. Deze zijn iets groter, namelijk 130 m2 groot. Deze plaatsen zijn voorzien van 16 ampère stroom. Ook hier is een afwatering en een watertappunt beschikbaar en is er daarnaast een tv aansluiting en WiFi beschikbaar. Er zijn ook nog luxe comfortplaatsen aan het water, deze liggen rond Playa de Kleine Wolf. Deze plaatsen zijn in 2022 nieuw aangelegd. Hele mooie plaatsen. Maar de receptioniste wist me te vertellen dat het hier nog wel tot laat rumoerig is omdat er ’s avonds nog veel mensen en jeugd op het strand zijn.

 • Plaatsen met privé sanitair

Ook de Kleine Wolf biedt uiteraard opties voor privé sanitair. Je kan kiezen uit luxe sanitair en deluxe sanitair. Deluxe is nóg iets luxer en je hebt uitzicht op een plafond met sterrenhemel.

Faciliteiten

1. Zwembad de Wolfspoel
Het binnenzwembad is van alle gemakken voorzien. Voor de allerkleinsten is er een peuterbadje. Daarnaast is er binnen een dieper zwembad die oploopt van 1.10m naar 1.40m mét glijbaan, stroomversnelling en bubbelbad. Perfect want als het slecht weer of koud weer is, dan kan je toch gaan zwemmen. Het binnenzwembad is niet heel groot. Wel zijn er kleedruimtes en douches. Je krijgt toegang tot het zwembad door middel van een polsbandje, deze ontvang je bij het inchecken. Naast het binnenbad zijn er ook verwarmde buitenbaden. Een kleiner bad voor kinderen en een groot bad van 1.40 meter diep bij de glijbanen. Het water wordt verwarmd tot 25 graden en er zijn 2 glijbanen en voldoende ligbedden langs het zwembad.

Update 2023: Het zwembad is in 2023 vernieuwd. De entree is aangepast en daarnaast zijn er nieuwe glijbanen geplaatst. Inmiddels krijg je geen toegang meer met een polsbandje maar gaat dit via gezichtsherkenning. Je kan hiervoor je profielfoto uploaden in de Kleine Wolf App. Hiermee krijg je dan toegang tot het zwembad en de indoor speeltuin.

Buitenzwembad de Kleine Wolf

2. Pumptrack
Nieuw sinds 2022 is de PumpTrack baan. Hier kan de jeugd met hun eigen cross of racefiets gaan racen. Kinderen kunnen ook BMX fietsen en helms huren bij de receptie.

BMX PumpTrack baan - Camping De Kleine Wolf
Pumptrack baan

3. Indoor speeltuin
Aan het restaurant de Wolfstuin gelegen vind je de indoor speeltuin. Hier kunnen de kinderen naar hartelust spelen terwijl de papa en mama’s rustig een hapje eten of een borreltje drinken. De indoor speeltuin is ook toegankelijk middels het polsbandje dat je ook gebruikt voor toegang tot het zwembad. Update 2023: Inmiddels krijg je geen toegang meer met een polsbandje maar via gezichtsherkenning. Je profielfoto kun je hiervoor uploaden in de Kleine Wolf app.

Indoor Speeltuin - Camping De Kleine Wolf
Indoor speeltuin

4. Playa de Kleine Wolf
Sinds 2022 is ook het zandstrand met zwemvijver compleet vernieuwd. Er is een beach bar aanwezig. Daarnaast zijn er kampeerplekken (luxe comfortplekken) gerealiseerd rondom de zwemvijver. Er is een heel mooi strand en er zijn speeltoestellen in het water.

Playa de Kleine Wolf
Playa de Kleine Wolf
Playa de Kleine Wolf
Playa de Kleine Wolf

5. Campingwinkel
De supermarkt op de camping is van alles voorzien. Je kan het zo gek niet verzinnen of het is te krijgen in de campingwinkel. Er is elke dag versgebakken brood, speelgoed, allerlei soorten etenswaren. Daarnaast is er een klein assortiment kampeerbenodigdheden, zoals haringen, CEE Stekker, scheerlijnen of een gasslang. We waren hier in het hoogseizoen en de drukte viel mee. We hebben ’s morgens om 8.00 maar twee keer in een korte rij hoeven staan voor verse broodjes.

Campingwinkel - Camping De Kleine Wolf
Campingwinkel De Kleine Wolf

6. WiFi
Bij aankomst krijg je één WiFi ticket per e-mail. Hiermee kan je op één apparaat inloggen, gedurende je verblijf. Je kan wel extra WiFi tickets aanschaffen. Deze kosten 2 euro per dag of 7 euro voor één week. Maar wij vonden het bereik van de WiFi niet erg goed. We wilden zondag op onze tablet via de Ziggo Go app een Formule 1 wedstrijd kijken. Dit ging niet, Viaplay kon niet eens worden geladen. Dus de rest van de vakantie via 5G gewerkt. Ook de kinderen via mijn hotspot in laten loggen. In mijn beleving is de WiFi dus het geld niet waard. Update 2023: De Kleine Wolf is bezig om het WiFi netwerk te vernieuwen. Momenteel mag er kostenloos gebruik van worden gemaakt. Wanneer het netwerk helemaal gereed is moet je een account hebben om in te loggen.

7. Visvijver
Nieuw in 2022 is een heuse visvijver bij Camping De Kleine Wolf van maar liefst 3000 m2. In de vijver zwemmen onder andere blank- en ruisvoorn, karpers, kolblei, grote brasem en zeelt. Waaronder enkele 20-ponders. Een visvergunning is niet nodig om gebruik te kunnen maken van de visvijver. De visvijver ligt apart op het sportveld.

Visvijver op de Kleine Wolf
Visvijver

Horeca

Geen zin om te koken? Geen nood. Ook hierin is De Kleine Wolf van alle gemakken voor zien. Er kan ter plaatse bij de schaapskooi, de snackbar of het restaurant worden besteld. Maar pizza’s en friets + snacks kunnen ook worden besteld via de Kleine Wolf app die je gratis kan downloaden. Je betaalt dan via de app en je kan vervolgens je eten afhalen op een aangegeven tijd. Dit werkt super!

 • Á la carte restaurant De Wolventuin

Á la carte restaurant de Wolventuin is een modern restaurant met een hele fijne sfeer. De kaart bestaat uit vlees- , vis- en vegetarische gerechten. Wij hebben hier tijdens onze vakantie 3 keer gegeten. Het eten is goed en lekker. Wel vonden we het jammer dat we alle drie de keren als groente een bietensalade kregen. Een beetje afwisseling hierin zou fijn zijn. Daarnaast zou het prettig zijn om tussen patat en gebakken aardappelen te kunnen kiezen. Nu waren de bijgerechten elke keer hetzelfde. Daarnaast is de kaart vrij klein. Denk aan 3 soorten schnitzels, 3 soorten vis, een vegetarisch gerecht en biefstuk en hamburger. Dit is het wel zo’n beetje.

Het terras is super gezellig aangekleed en leuk om te zitten. Alleen tijdens ons verblijf stikte het hier van de wespen. Uiteraard kan de camping hier niet veel aan doen. Ze hadden overal al wespenvangers opgehangen. Maar naar mijn idee komen de wespen hier juist op af. Wellicht is het ophangen van wespenverjagers (nep wespennesten) een betere optie. Of kijken waar het nest zit en deze weghalen/verplaatsen. Wij vonden dit zo vervelend dat we de dagen daarna eten hebben afgehaald omdat we niet meer op het terras bij het restaurant wilden zitten.

A la carte restaurant de Wolventuin
A la carte restaurant De Wolventuin
Terras bij de wolventuin en indoor speeltuin
Terras bij de Wolventuin
 • Snackcorner

Naast restaurant de Wolventuin bevindt zich een patatzaak waar je patat en snacks kan kopen. Fijn als je een avondje geen zin hebt om te koken.

 • De Schaapskooi

In de schaapskooi is er nog een tweede snackcorner. Hier kan je ook friet en snacks krijgen. Maar daarnaast ook pizza’s in de schoolvakanties en buiten de schoolvakanties in de weekenden. Daarnaast is hier een schepijscorner waar je in de avond een ijsje kan halen.

Schaapskooi
 • IJssalon

Een lekker ijsje mag tijdens de vakantie natuurlijk niet ontbreken. Je kan diverse soorten ijsjes kopen bij de ijssallon. Let op, elke avond na de voorstelling van Bob & Babet (die eindigt om 19.30) is het super druk bij de ijssalon, beter kun je wat eerder of later gaan of een ijsje scoren bij de Schaapskooi, daar is het vaak wat minder druk.

IJsje opeten voor de tent
Anne-Lynn (10 jaar) heeft een ijsje van de ijssalon met witte chocoladeijs en hazelnoten
 • Pannakooi

Er is een pannakooi waar je kan voetballen en basketballen. Deze pannakooi ligt vlak bij theater Het Wolvennest. Hier worden door het animatieteam ook wedstrijdjes georganiseerd.

Pannakooi de Kleine Wolf
Pannakooi de Kleine Wolf
 • Speelbos

Tegenover de dierenweide is er een speelbos met diverse speeltoestellen. Zo is er een klimtrekker, zijn er touwen om in te klimmen en parcoursen af te leggen en is er een glijbaan. Dit ligt mooi in de schaduw dus de toestellen zijn niet heet om te beklimmen. Erg leuk voor de kinderen.

Klauterbos de Kleine wolf
Danique (5 jaar) op de trekker glijbaan in het speelbos

Sanitair

Het Sanitairgebouw bij de Fazantvelden

Ik heb alleen het sanitair gebouw bij de velden van de Fazant bezocht. Dit sanitairgebouw is echt een plaatje. Het is super schoon, verwarmd en modern. Er zijn voldoende toiletten en douches. Ook speciaal voor kinderen is er een wasgelegenheid en zijn er kindertoiletten en wastafels. Er is een familiedouche waar je met twee personen onder kan staan. Daarnaast staan er 3 wasmachines en 2 droogtrommels. Een wasbeurt kost 6 euro inclusief wasmiddel. Een muntje voor de wasmachine kan je bij de receptie halen. Er zijn ook aparte hokjes met wastafels. Alle toiletten zijn voorzien van toiletpapier. Maar helaas heb ik ’s morgens twee keer mis gegrepen met toiletpapier. Altijd even opletten dus of er wel toiletpapier hangt.

Ik heb al vaak op campings gestaan en dit is echt één van de mooiere en betere toiletgebouwen. De douches zijn voorzien van een thermostaatkraan waarmee je zelf je douche op de juiste temperatuur kan stellen, dit vind ik erg prettig. Je krijgt een douchepas bij het inchecken met 2,40 op je pas. Je kan zelf deze pas opwaarderen bij de receptie of via 1 of 2 euromunten met een kastje in het toiletgebouw. Je bent ongeveer 60 cent kwijt voor 10 minuten douchen. Voor het afwassen (warm water) heb je geen pasje nodig, dit is gratis. In de video onderaan deze pagina geef ik uitgebreid een tour van het toiletgebouw.

Afwasbereik sanitairgebouw Fazant

Animatie

De Kleine Wolf heeft een zeer uitgebreid animatieprogramma. Voor de kleintjes is er knutselen in de Schaapskooi en kan je terecht in Theater het Wolvennest voor allerlei activiteiten zoals bijvoorbeeld een schuimparty. De voorstellingen van Bob & Babet worden gehouden in buitentheater Het Wolvenland, midden in de bossen. Hier kom je door voorbij de pumptrackbaan te lopen en dan linksaf te slaan het bos in. Super leuk. Danique vond Bob & Babet helemaal geweldig. Voor de jeugd worden er tiktok dansjes georganiseerd, filmavonden en speurtochten, voetbal en basketbal spelletjes en eigenlijk nog meer om op te noemen. Volwassenen kunnen deelnemen aan activiteiten voor het hele gezin, seniorenzwemmen, klootschieten of aquarobics. In de zomervakantie worden er daarnaast ook pleinfeesten met muziek georganiseerd. En natuurlijk zijn de vuurwerkavonden met de lichtjesshow op het strand heel bekend. Helaas was dit er niet toen wij er waren, deze worden om de week gehouden op dinsdagavond. In de Kleine Wolf-app kan je het animatieprogramma vinden.

Voorstelling van Bob & Babet bij buitentheater Het Wolvenland.

Sportwedstrijden op groot scherm

Én ook niet onbelangrijk voor de volwassenen: diverse voetbalwedstrijden en Formule 1 wedstrijden worden uitgezonden op groot scherm in de grote zaal van de horeca. Super gaaf dat deze mogelijkheid er is omdat wij via WiFi niet konden kijken. En op sommige momenten liet 5G ook te wensen over. Maar wij vonden het hier wel erg druk, de zaal was bomvol toen wij hier Formule 1 gingen kijken. Wellicht een idee om deze wedstrijden uit te zenden in de Schaapskooi of zowel in de Schaapskooi als in de grote zaal. De ruimte was nu echt veel te klein voor het aantal mensen.

Megadruk bij Formule 1 kijken

Kortom, je hoeft je op De Kleine Wolf geen moment te vervelen. Ze zijn niet voor niets weer Camping van het jaar 2022 geworden. Ik ben al een aantal keren op Camping De Kleine Wolf geweest en dit blijft ook één van mijn favorieten.

Video: Wandelen over camping De Kleine Wolf

https://youtu.be/MRdN3Car8ug

Wil je de overige video’s zien van de campings waar ik ben geweest? Kijk dan op deze playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLek4diL5EIPpf2oxIgSVRlY1cLavtnJ5f

Mijn ervaringen met camping De Kleine Wolf in Stegeren (Ommen)

Voordelen

 • Schoon en modern sanitairgebouw, werd 2 keer per dag schoongemaakt. Alleen de tijd is in de ochtend onhandig tussen 9.00 en 10.00, dit is juist het drukste moment.
 • Mooi veldje waar wij stonden, heel leuk voor kinderen
 • Alles aanwezig, animatie voor alle leeftijden
 • De voorstellingen van Bob & Babet, Danique was hier helemaal weg van
 • Fijn campingrestaurant met goed eten
 • Campingwinkel waar alles aanwezig is
 • Super lekkere pizza’s
 • De app waarmee je het animatieprogramma kan inzien en ook eten kan bestellen
 • Gezellige camping, vriendelijke mensen/gasten en vriendelijk personeel

Nadelen

 • Erg drukke camping waardoor we soms in de rij stonden voor het ijs en voor de douches
 • Bijkomende kosten, zoals: 6 euro voor een wasbeurt (wasmachine), extra geld betalen voor het douchen (zo’n 50 cent per 10 min).
 • Vervelend dat je het geld (dat na je verblijf op de douchepas blijft staan) niet terug krijgt. Ze waarschuwen hier wel voor maar je kan moeilijk inschatten hoeveel je nodig hebt. Ik vind dat je dit restant gewoon moet terugkrijgen zodat je niet betaalt voor iets dat je niet gebruikt.
 • De wespen op het terras bij het restaurant, al snap ik dat ze hier zelf niet zoveel aan kunnen doen.
 • Het restaurant mag wat meer afwisselen met groenten.
 • Wc papier was tot twee keer toe op in het toiletgebouw ’s morgens, dus altijd van te voren even controleren of er nog wel toiletpapier hangt.
 • Ik had twee logees (kinderen) die langskwamen. Hier moest ik nog 70 euro voor bijbetalen inclusief 10 euro borg voor de toegangsbandjes. Toen ik bij vertrek de bandjes inleverde ben ik zelf over de borg begonnen, anders had ik deze niet terug gekregen.
 • Grote zaal in het restaurant is te klein voor sportwedstrijden.
 • Nadeel dat er één afvalpunt is bij de receptie. Het zou handig zijn een afvalpunt bij elk sanitairgebouw te hebben. Dan hoef je niet het hele park over te wandelen met je afvalzak.
 • De drukte op de aankomst en vertrekdag. Bij aankomst hebben we bijna 20 minuten in de rij gewacht voor we het park opkonden. Daarnaast was het ook megadruk om bij vertrek het park af te rijden. Wat wel fijn was is dat verkeersregelaars alles in goede banen leidden. Volgens mij is dit gemakkelijk opgelost door in het hoogseizoen geen vaste aankomst en vertrekdagen te hanteren.
 • Jammer dat er niks voor alleen volwassenen wordt georganiseerd.

Eindoordeel

De Kleine Wolf is een fijne camping waar wij het super naar ons zin hebben gehad. Alles is aanwezig. Het sanitair is modern en schoon. Mijn nichtjes hebben de tijd van hun leven gehad. Het animatieprogramma is top. Het zwembad heel mooi met voldoende ligbedden. Het restaurant is prima, de pizza’s zijn super lekker. Daarnaast zijn de patat en snacks ook lekker. Wij vonden het verder wel een drukke en prijzige camping. Volgend jaar Hemelvaart komen we terug met vrienden van ons. Of ik volgend jaar weer in het hoogseizoen wil komen? Ik denk het niet. De camping is werkelijk prachtig maar ik vind 550 euro voor een week kamperen toch wel veel. Desondanks dat is het wel een aanrader om een keer te doen.

Scroll naar beneden en laat jouw ervaring met De Kleine Wolf achter. Wat zijn jouw ervaringen? Ik hoor het graag!

Facebook & YouTube

Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina Travelcompass.nl, Instagram of abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en beleef onze avonturen met ons mee in onze vlogs!

Andere leuke campings

Leuke campings in Nederland
Leuke campings in Duitsland
Leuke campings in Oostenrijk
Leuke campings in Kroatië

Laat een reactie achter