CampingsKamperenNederland

Review Camping Wittelterbrug

20230811_171802

In het weekend van 11 augustus van 2023 ben ik met mijn nichtje Danique (6 jaar) naar Camping Wittelterbrug bij Diever geweest.  Ik had haar zusje Anne-Lynn een paar weken daarvoor meegenomen naar Camping Zwinderen, en nu was Danique dus aan de beurt. Ik zag er wel een beetje tegenop. In de maand juli was er zoveel regen gevallen dat de grasvelden helemaal verzadigd waren. Maar het weer werd sinds de woensdag voor ons kampeerweekend beter, dus ik besloot om het toch door te laten gaan. En daar hebben we geen spijt van gehad!

Overzicht

 • Data: van 11 t/m 14 augustus 2023.
 • Kosten: 31,05 per nacht inclusief toeristenbelasting. SEP-key 20 euro borg en 5 euro tegoed.
 • Kampeerplek: Comfortplaats nr 40, zon plek, 10 ampère stroom, water en afvoer aanwezig.
 • Website: https://campingwittelterbrug.nl/ 

Receptie

We werden vrijdag 11 augustus zeer vriendelijk ontvangen bij de receptie van Camping Wittelterbrug. We konden inchecken vanaf 14.00 uur.We kregen te horen dat we plek 40 hadden. Dichtbij een speeltuin, het zwembad en bij het sanitair. Echt een topplekje. Daarnaast heb ik het restant van de reservering betaald (ik had de helft aanbetaald) en moest ik 20 euro borg betalen voor de SEP-key, een sleutel waarmee je warm water kan halen voor het douchen en het afwassen. Op deze kaart heb ik 5 euro tegoed gezet. 5 minuten warm water kost ongeveer 60 cent. Dit viel dus erg mee.

We hebben een plattegrond meegekregen, een formulier waar je je bestelling met verse broodjes voor de volgende dag op in kon vullen en we konden naar de kampeerplek gaan. Daarnaast kan je bij de receptie een krant kopen (Telegraaf). Verder kan je er veel informatie vinden over wat er in de omgeving te doen is.

Receptiegebouw en restaurant
Receptiegebouw en restaurant

De kampeerplekken

De kampeerplekken op camping Wittelterbrug bestaan uit comfortplekken. Deze zijn ongeveer 100m2 groot en afgebakend aan de zijkanten met groen (bosjes, struiken). Op je kampeerplek heb je stroom, een waterpunt en een afvoerputje. Je hebt standaard 10 ampère stroom. Daarnaast heb je voldoende privacy.

Toen ik aankwam met Danique en de tent op ging zetten schoten de overburen gelijk te hulp. Dit was echt super. De auto mocht niet op de plek staan vanwege de enorme hoeveelheid regen die er de afgelopen weken gevallen was. Alle kampeerders moesten hun auto buiten de poort neer zetten waardoor het even een uitdaging was om een parkeerplek te vinden. Maar uiteindelijk is dit wel gelukt.

Het reserveren via de website ging heel eenvoudig. Je kan met online boeken geen voorkeursplek aangeven maar in ons geval is dat dus alsnog heel goed uitgepakt. Edit 2024: Wij hebben weer geboekt voor 2,5 week in augustus 2024. Via e-mail heb ik eerst contact met de camping gehad en gevraagd welke plekken er nog vrij waren. Toen heb ik een plekje uitgezocht. Vervolgens hebben de campingbeheerders de reservering voor mij in het systeem gezet, met gewenste pleknummer, waarna ik online kon betalen. Dit werkt perfect.

Onze kampeerplek, nr 40
Onze kampeerplek, nr 40

Accomodaties

Er zijn ook accommodaties te huur op Camping Wittelterbrug. Zo kan je bijvoorbeeld een glampingtent huren (zo’n 750 euro per week in het hoogseizoen). Daarnaast zijn er ook stacaravans, een Tiny house of houten tenten te huur.

Camping Wittelterbrug

Ik heb deze camping gevonden via het ACSI boekje. Camping Wittelterbrug bestaat uit toerplekken maar ook uit heel veel vaste plekken en seizoensplekken. Ik had hierdoor verwacht dat je als toerkampeerder bijna geen aansluiting zou hebben met de vaste garde die elkaar al heel lang kent. Maar dit was eigenlijk helemaal niet zo. En het viel me op hoe vriendelijk iedereen hier is. Ook de vaste campinggasten. We werden dus spontaan geholpen met het opzetten van de tent, wat ik al had gezegd.

Daarnaast zijn er voldoende kinderen van allerlei leeftijden. En de mensen hier zijn heel gewoon en heel vriendelijk. Geen kapsones, niet op zichzelf. Het kamperen wat ik ken van vroeger bestaat hier nog. Danique had binnen no time vriendjes en vriendinnetjes.

De sfeer op deze camping is echt heel fijn en positief. En dit is ook de reden dat ik hier ook nog graag een keer naartoe zou gaan. Ook met Patrick samen, dus met zijn tweeën. Er is namelijk niet alleen wat te doen voor kinderen (animatieprogramma) maar ook voor volwassenen. Zo worden er onder andere, darttoernooien, klaverjasavonden en live muziek georganiseerd. Superleuk!

Faciliteiten camping Wittelterbrug

Grote speeltuin

Vlak bij het zwembad is een grote speeltuin met twee glijbanen en een klimtoestel. Aan de achterkant van het zwembad is er nog een air trampoline en een kabelbaan.

Grote speeltuin bij het zwembad
Grote speeltuin bij het zwembad
Airtrampoline en kabelbaan
Airtrampoline en kabelbaan

Zwembad

Er zijn twee zwembaden die naast elkaar liggen. Het ene bad is een peuterbadje met een glijbaan. Het andere bad is dieper (140 cm) en hier is verder niks bij. Het zwembad is overdekt waardoor je hier met regen ook prima kan zwemmen. Met mooi weer gaan de zijkanten van het zwembad open.

Daarnaast zijn de openingstijden vrij ruim. De zwembaden waren vroeg in de ochtend al open en gingen rond 21.00 uur dicht. Toen wij op vrijdag aankwamen en gingen zwemmen viel Danique gelijk met haar neus in de boter want er was om 15.30 kinderdisco in het zwembad. Gezellig en swingen in het water. Hits als ‘Het is feest op de camping’, de ‘Engelbewaarder’ en ‘Schultenbrau’ vlogen je om de oren.

Peuterbad
Peuterbad
Diepe bad
Diepe bad

Restaurant / kantine Eetcafé Wittelterbrug

De camping beschikt over een restaurant/kantine genaamd Eetcafé Wittelterbrug. In het hoogseizoen is er op donderdag en zaterdag pizzadag. Daarnaast kan je hier snacks en frituur bestellen. In deze kantine worden ook de darttoernooien en de klaverjasavonden gehouden. Op de zaterdagavond dat we hier waren was er vanaf 21.00 live muziek. Erg gezellig allemaal. Voor het café staat een bord met hierop het activiteitenprogramma voor de hele week.

Terras bij eetcafé Wittelterbrug op de camping
Terras bij Eetcafé Wittelterbrug op de camping

Animatieprogramma

Voor kinderen is er ook genoeg te doen. Elke dag worden er meerdere activiteiten georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld knutselen in de ochtend, spooktocht, zeskamp, sierraden maken, bingo etc. Je hoeft je dus geen moment te vervelen op de camping. Het animatieprogramma voor de kinderen hangt aangeplakt bij het sanitairgebouw. Het programma voor de volwassenen staat op het bord bij het eetcafé.

Animatieprogramma voor kinderen
Animatieprogramma voor kinderen

Skelters, tracktors etc

Op deze camping mogen de kinderen gratis gebruik maken van de traptracktors. Je ziet ze dus overal op de camping scheuren. Erg leuk dat dit zo mag en kan.

SUP board en strandje

Je kan bij de receptie supboards huren. Tegenover de camping ligt een kanaal met een strandje. Vanaf hier kan je met de SUP het water in. Ik dacht dat het huren van een SUP board met peddels zo’n 12,50 euro per dag was.

Danique speelt samen met andere kinderen bij het strandje.
Danique speelt samen met andere kinderen bij het strandje.

Milleustraat

De afvalcontainers bevinden zich buiten de poort bij de parkeerplaats.

WiFi

WiFi is beschikbaar tegen betaling á 2,50 euro per dag.

Wasserette

Op de camping is er in het gebouw waar het restaurant zit een wasmachine en droger beschikbaar, die je tegen betaling kunt gebruiken.

Sanitair

Op de camping zijn er slechts twee sanitairgebouwen aanwezig. Maar dit bleek wel voldoende te zijn want ik heb niet hoeven te wachten. Het sanitair is niet bijzonder, niet modern of luxe maar het is wel functioneel en erg schoon en dat is uiteindelijk het belangrijkste. Wel moet je even goed onthouden dat je de SEP-key dus bij je hebt. Anders sta je daar en kun je terug lopen. Zonder SEP-key geen warm water. Ook voor het afwassen heb je de SEP-key nodig. Je moet er 20 euro borg voor betalen. Raak je hem kwijt dan kost dit je 50 euro.

Onze ervaringen

Wat hebben wij het enorm naar ons zin gehad op Camping Wittelterbrug en wat heeft de gemoedelijkheid en vriendelijkheid van alle mensen daar ons positief verrast. Danique had heel snel vriendinnetjes gemaakt. We werden van alle kanten geholpen. Hier en daar een gezellig praatje gemaakt. De camping eigenaren waren ook super vriendelijk. Op de dag van vertrek vroeg ik hoe laat ik van de camping af moest zijn. Dit was eigenlijk 11.00 maar als dit iets later werd, was dit geen enkel probleem, zei de eigenaresse.

En dat kwam goed uit want Danique was in de ochtend lastig wakker te krijgen en daarnaast moest ik alles in mijn eentje opruimen. Uiteindelijk reden we om 11.30 van de camping af. Super dat dit kon. Ook bij het uitchecken alles in orde, de borg van de sleutel teruggekregen. Er werd nog gevraagd hoe we het hadden gehad, wat ik ook altijd erg waardeer. Wij zijn vroeger jaren naar Camping de Zwarte Bergen in Brabant geweest. Ook een hele gezellige en gemoedelijke camping, die helaas inmiddels niet meer bestaat. Maar aan die camping doet Camping Wittelterbrug mij erg aan denken, qua sfeer.

Daarnaast is er echt van alles te doen. Animatie voor kinderen maar ook voor volwassenen. Verse broodjes kan je bestellen en in de ochtend afhalen bij de receptie. En je kan ook een avondmaaltijd bestellen (frituur of pizza) als je geen zin hebt om te koken.

De camping is wel levendig te noemen. Bij camping Zwinderen waren er vooral rustzoekers en was het vanaf 22.00 uur muisstil op de camping. Dat is bij deze camping niet zo. Tot 23.00/00.00 hoor je nog wel mensen praten, jeugd rennen en over het algemeen wat geroezemoes. Wij hebben hier geen problemen mee, dat vinden we juist wel gezellig. Maar zoek je een camping waar je vooral rust wilt, dan kan je beter even verder kijken. Daarnaast ligt de camping in een prachtige omgeving. Wij  komen zeer zeker terug!

Voordelen camping Wittelterbrug

 • Mooie ruime plek met afscheiding
 • Vriendelijke mensen
 • Animatie voor kinderen (én volwassenen!)
 • Leuk zwembad, niet te groot en mooi overzichtelijk
 • 10 ampère stroom op je plek, top
 • In de ochtend verse broodjes halen
 • Snacks  en pizza te koop voor de avond
 • Levendige camping

Nadelen camping Wittelterbrug

Eigenlijk waren er niet echt nadelen. Maar misschien een paar puntjes die sommige mensen als een nadeel kunnen ervaren.

 • Je kan geen voorkeursplek reserveren via het boeken op de website. Maar als je van te voren belt of mailt is dit wel te overleggen.
 • Poort gaat niet open op kenteken dus je moet soms even wachten tot de poort handmatig open gaat. Geen groot probleem natuurlijk. Als je de camping af wilt gaat de poort automatisch open.
 • Weinig parkeerplaatsen buiten de poort. Maar dit had waarschijnlijk ook met de regenperiode te maken die er aan vooraf is gegaan, waardoor alle campinggasten hun auto buiten de poort moesten zetten.
 • Geen campingwinkel voor vergeten boodschapjes. Voor de boodschappen moet je naar een supermarkt in de buurt (dichtstbijzijnde is de AH in Dwingeloo, 8 minuten met de auto). Omdat wij hier maar een weekendje waren hebben we het niet gemist dat er geen campingwinkel was.

Video Camping Wittelterbrug

Binnenkort verschijnt hier de video over camping Wittelterbrug (waarschijnlijk september 2024). Wil je deze niet missen? Abonneer je dan gratis op mijn YouTube kanaal. Druk dan ook op het belletje zodat je een melding krijgt als er een nieuwe video online staat.

Facebook, YouTube & Instagram

Wil je meer lezen en zien over leuke campings en/of kampeertips ontvangen? Of wil je reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn FacebookpaginaInstagram of abonneer je GRATIS op mijn YouTube kanaal en beleef onze avonturen met ons mee in onze vlogs! Wanneer je na het abonneren op YouTube ook nog even op het belletje drukt, dan krijg je automatisch een berichtje wanneer er weer een nieuwe video online staat.

Andere leuke campings:

Leuke campings in Nederland
Leuke campings in Duitsland
Leuke campings in Oostenrijk
Leuke campings in Kroatië

Laat een reactie achter