CampingsKamperenNederland

Review Camping ’t Veld – Rheeze (Hardenberg)

Camping 't Veld in HardenbergCamping 't Veld in Hardenberg

3 t/m 8 augustus 2021 heb ik, samen met mijn nichtje Anne-Lynn (9 jaar), een kleine week gekampeerd bij camping ’t Veld in Rheeze. Anne-Lynn houdt, net als ik, heel erg van kamperen. Vorig jaar zijn we samen een weekend naar Camping Wilsumer Berge in Duitsland geweest. Dit jaar wilden we graag in Nederland blijven.

De keuze is dit jaar op Camping ’t Veld in Rheeze (bij Hardenberg) gevallen omdat ik daar als kind ook heb gekampeerd, begin jaren 90. Hier heb ik hele leuke vakanties gehad en het leek me erg tof om zo’n 30 jaar later weer terug te keren. Uiteraard is er in die jaren heel veel veranderd!

Aankomst

Glijbaan van Camping 't Veld
Glijbaan van Camping ’t Veld

Dinsdag 3 augustus kwamen we rond 13.45 aan bij Camping ’t Veld. Wat gelijk opviel was de grote glijbaan die je vanaf de straat kan zien! Anne-Lynn werd hiervan al meteen helemaal enthousiast. Het inchecken verliep erg soepel. Vanaf 14.00 mag je het terrein op en er wordt verwacht dat je voor 12.00 weer vertrekt op de laatste dag. Bij de receptie werden we vriendelijk ontvangen. We kregen een informatiemap mee met hierin een plattegrond van de camping, het animatieprogramma en informatie over de camping zelf. Daarnaast kregen we een pasje voor de slagbomen en een pasje voor het douchen. Op de douchepas staan een aantal punten die je kan gebruiken voor het douchen en het pakken van warm water voor het afwassen. Zijn de punten van je douchepas op? Dan kan je nieuwe punten gratis laten bijschrijven bij de receptie.

Receptie bij Camping ’t Veld

Veldje

Ons veldje ‘Bij’.

We stonden op het veldje ‘Bij’ plaats nummer 220. Alle veldjes hebben dierennamen en sommige zijn huisdiervrij. Op andere veldjes zijn huisdieren welkom. Op het veldje waar wij stonden hadden diverse gasten hun hond meegenomen maar die waren allemaal erg rustig en we hebben hier totaal geen last van gehad. Voor de eerste keer gingen we onze nieuwe tent, de Miami Easy Air van Obelink opzetten. Hier had ik goede hulp bij! We stonden helemaal rechtsachterin de hoek op het veldje. Een lastig plekje, we waren een beetje weggestopt voor ons gevoel. We konden de tent namelijk niet zo neerzetten dat we precies het veldje opkeken, dit paste niet. Maar dit was snel opgelost door onze tafel en stoelen naast de tent neer te zetten.

Samen de tent opzetten
Onze tent op plek nummer 220.

Tip: Je kan bij het boeken een voorkeursplek aangeven. Dit hebben wij niet gedaan maar is wel aan te raden. Het beste kies je dan geen plek in de hoeken.

Het veldje is erg leuk ingedeeld. Er zijn zo’n 12 kampeerplekken op het veld met in het midden een speeltoestel. Anne-Lynn heeft zich hier erg vermaakt, ze had gelijk aansluiting met andere kinderen.

Plattegrond

Hieronder de plattegrond van Camping ’t Veld.

Plattegrond-camping-t-veld-png-1
Plattegrond-camping-t-veld-png-1

Toiletgebouw

Toiletgebouw

Het toiletgebouw is vrij nieuw, modern en erg schoon. En wat we erg fijn vonden, het stond dicht bij onze kampeerplek. Er is één groot sanitairgebouw waar alle kampeervelden gebruik van kunnen maken. Desondanks was het nooit te druk en hebben we geen enkele keer hoeven wachten voor de douche of afwas. Prima geregeld.

Douches en wastafels

Faciliteiten

Camping ’t Veld in Rheeze is de kleinste 5-sterren camping van Nederland. Er is voor kinderen genoeg te beleven en ook voor volwassen ontbreekt het aan niets.

1. Animatieprogramma

Roofvogelshow bij het Sportveld
Roofvogelshow bij het Sportveld


Er is een animatieprogramma voor jongere kinderen en tieners. Elke dag is er wel iets te doen. Bij aankomst krijg je een overzicht van het animatieprogramma. Daarnaast heeft Camping ’t Veld een app waar het animatieprogramma ook in staat. Het was ons soms niet helemaal duidelijk waar je naartoe moest voor de activiteiten (meestal starten ze op het sportveld kwamen wij achter) en wat de activiteiten precies inhielden. Een beschrijving van de activiteiten was wel handig geweest om te hebben. Maar verder was dit prima geregeld met een heel enthousiaste animatieteam.

2. Verwarmd binnenzwembad met glijbaan

Anne-Lynn in het peuter en kleuterbad

Vooraan op de camping was een verwarmd zwembad met een glijbaan. Bij de ingang stonden manden met hierin plastic kegels. Als je ging zwemmen nam je een kegel mee, ging je weer naar buiten dan deed je deze kegel weer terug in de mand. Zo werd er bijgehouden hoe druk het in het zwembad was. Als de kegels op waren als je naar binnen wilde, moest je even wachten tot er weer iemand uitging. Het zwembad is niet erg groot maar wel heel leuk. Er is een diep bad en een peutergedeelte. Uiteraard vond Anne-Lynn de glijbaan het leukst en hier is ze dan ook ontelbare keren vanaf geweest. Leuk vooral omdat je snelheid wordt aangegeven. En ook het snelheidsrecord van de dag. Het is natuurlijk een uitdaging om deze te verbeteren.

Stoere duikbril gekocht

3. Campingrestaurant Bi’j Koers

Hapje eten bij het restaurant, ook andere nichtje Danique (4 jaar) even op visite

Tegenover het zwembad ligt het camping restaurant ‘Bij Koers’. Wanneer je in het restaurant zit kan je via een glazen wand naar de indoor speeltuin kijken. Ideaal om de kinderen in de gaten te houden. Zit je buiten op het terras dan kan je door de glazen wand zo het zwembad zien. Het eten bij het restaurant is goed. We hebben daar een keer snacks met patat, pizza en een maaltijd gegeten. Er is ook een bestelservice (via de app) waarmee je eten op je kampeerplek kan laten bezorgen. Hier hebben wij echter geen gebruik van gemaakt. Wel merkten we dat er wat onervaren personeel in het restaurant liep. Buiten werden de tafels minder goed in de gaten gehouden (maar misschien was dit ook de bedoeling), waardoor we steeds binnen bestelden, direct afrekenden en dan buiten ons drankje en eventueel eten kregen.

Menukaart camping Restaurant

4. Indoor speeltuin

Zoals ik net had genoemd is er een kleine indoor speeltuin naast het restaurant. Dit is meer voor de jongere kinderen maar leuk om je te vermaken als het een dagje slecht weer is.

5. Campingwinkeltje

Bij de receptie is er een heel klein campingwinkeltje. Je kan hier elke dag verse broodjes halen. Daarnaast is er een klein assortiment aan levensmiddelen en een klein assortiment aan speelgoed. Het beste kan je de boodschappen halen bij de Spar in Rheeze of bij de Jumbo in Hardenberg.

6. Visvijver

Achterop de camping is er een visvijver. In het campingwinkeltje kan je en schepnet kopen en vissen of kikkers vangen. Het is niet toegestaan om in de visvijfer te zwemmen. Een hengel kan je niet huren op de camping, dus als je graag wilt vissen neem dan zelf je hengel mee.

Op de camping een skelter gehuurd en op pad naar de Visvijver

7. Natuurplas de Oldemeijer

Op loopafstand van de camping (zo’n 2 km lopen) bevind zich de Oldemeijer. Dit is een natuurzwembad waar je heerlijk kan zwemmen en bootje varen. Je loopt bij de visvijver langs en dan volg je het rode wandelpad. Ik kwam hier vroeger ook maar ik herinnerde mij er weinig van. Er stond geen bord welke route je moest volgen naar de Oldemeijer. Op goed geluk konden wij het aan een wandelaar vragen. Het zou wel handig zijn als de camping hier een bordje zou plaatsen met welke kant je op moet lopen.

Bij Natuurplas de Oldemeijer

8. Springkussen

Vooraan de camping is er een springkussen. Rond 9.30 uur wordt deze opgeblazen en rond 21.30 laten ze hem leeg lopen. Anne-Lynn staat op onderstaande foto te wachten tot deze vol is, om er vervolgens lekker op te kunnen springen.

Springkussen / springtrampoline

Prijzen

Wij hadden een comfort kampeerplek en we betaalden 227,50 voor 5 nachten en 6 dagen. Dit komt neer op 45,50 per nacht.

Accomodaties

Naast kampeervelden zijn er ook accomodaties die je kan huren. Zo is er een kampeerveld met privé sanitair en zijn er luxe safaritenten, lodges, chalets en pods die je kan huren.

Onze ervaring met Camping ‘t Veld

We hebben het heerlijk gehad bij camping ’t Veld in Hardenberg. De camping is klein en overzichtelijk wat ik zelf erg prettig vond. Je kan de kinderen dan een beetje hun eigen gang laten gaan. Ook het zwembad was niet groot maar wel erg leuk en verwarmd. Op elk veldje staat een heel leuk speeltoestel. Wij hadden bij onze tent water en electra en het toiletgebouw was heel schoon. We hebben het erg getroffen met het weer. De voorspellingen waren niet zo goed maar uiteindelijk hebben we maar 3 keer een regenbui gehad.

Lekker BBQ-en bij de tent met de Cadac Safari Chef 2

Het eten was goed op de camping, het animatieprogramma voldoende en vriendelijk personeel. Daarnaast vond ik de prijs die we betaalden goed te doen. Ze hebben een hele goede prijs-kwaliteit verhouding. Ook fijn is, doordat de camping niet zo groot is, dat alles op loopafstand is. Je bent zo bij het zwembad, zo bij de visvijver en zo bij het sportveld. Ideaal dat je niet zulke lange afstanden hoeft te lopen. Deze camping is echt een aanrader voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 12/13 denk ik. Als het aan mij ligt komen we zeker nog een keertje terug.

’s nachts was het erg rustig op de camping. We hebben geen lawaaioverlast ervaren. Vanaf een uur of 9.00 werden de eerste mensen ongeveer wakker op het veld. Heel rustig en relaxed kamperen dus!

Tent bij night

Facebook & YouTube

Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina Travelcompass.nl, Instagram of abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en beleef onze avonturen met ons mee in onze vlogs!

Vlog Camping ’t Veld

Klik hieronder op de video om de vlog van onze kampeerweek te zien. De vlog is in twee delen. Wil je de overige video’s zien van de campings waar ik ben geweest? Kijk dan op deze playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLek4diL5EIPpf2oxIgSVRlY1cLavtnJ5f

Deel 1 Vakantievlog:

Deel 2 Vakantievlog:

Wil je de overige video’s zien van de campings waar ik ben geweest? Kijk dan op deze playlisthttps://www.youtube.com/playlist?list=PLek4diL5EIPpf2oxIgSVRlY1cLavtnJ5f

Andere leuke campings

Leuke campings in Nederland
Leuke campings in Duitsland
Leuke campings in Oostenrijk
Leuke campings in Kroatië

Laat een reactie achter