CampingsKamperenNederland

Review camping Marveld in Groenlo

Binnenplaats Marveld RecreatieBinnenplaats Marveld Recreatie

Voor het hemelvaartsweekend in 2021 zochten we naar een leuke camping, niet te ver weg maar met genoeg te beleven. Dat hebben we gevonden bij Camping Marveld Recreatie in Groenlo. Camping Marveld Recreatie is een onderdeel van een vakantiepark. Het is zeg maar een soort Center Parcs idee met camping. De weersvoorspellingen voor dit weekend waren niet zo goed. Maar wij hebben alle geluk van de wereld gehad, het weer is ons, op een paar buien na, erg meegevallen.

Receptie

Het inchecken bij de receptie ging vlot en soepel. We werden vriendelijk te woord gestaan en naar onze kampeerplek, H14 gewezen. We kregen twee pasjes voor de poort wat ideaal was. Dit pasje dient gelijk als toegangsbewijs voor het zwembad. De binnenkomst bij de camping was meteen goed. Het terras mocht weer open (want: Corona) en hier zaten al aardig wat mensen. Vervolgens rijd je tot aan het buitenzwembad en sla je rechtsaf naar de kampeervelden. Wij stonden op het tweede kampeerveld aan de rechterkant, dichtbij het toiletgebouw.

Vlak na de receptie heb je dit gebouw met binnenplaats, grill restaurant, snackbar, ijssalon en supermarkt

Toiletgebouw

Het toiletgebouw was netjes, modern en erg schoon. De douches waren schoon en het water lekker warm. Je hoeft geen muntjes te gebruiken en ook geen toiletpapier mee te nemen. Vanwege Corona werd het wel aangeraden om telkens een mondkapje op te doen als je het toiletgebouw naar binnen ging. Aan het eind van de dag waren de w.c.’s soms wel smerig. Dit valt echter niet de schoonmakers aan te rekenen maar de mensen die van het toiletgebouw gebruik maken. Afwassen in het toiletgebouw was niet mogelijk (Corona), je kon er wel warm water halen en vervolgens bij de tent afwassen.

Kampeerveld

Kampeerveldje

Het kampeerveld was dik in orde. We hadden een ruime plek en op het veldje waren er 8 plekken. Klein en overzichtelijk. Ons veld was geloof ik het enige veld dat helemaal vol stond tijdens het Hemelvaartsweekend. Dit zal wel met de Coronatijd en de weersverwachtingen te maken hebben gehad. Op elk veld is een klein speeltoestel. We hadden een eigen watertappunt bij de tent en een 10 ampère stroomaansluiting. We troffen enkele buren bij ons op het veldje van ongeveer onze leeftijd, dus we hadden vrijwel meteen aansluiting. Dat was wel erg leuk en dat vind ik ook het leukst aan het kamperen op een veldje.

Tent opzetten

Patrick voor onze Linden 420 tent

Na aankomst zijn we gelijk de tent op gaan zetten. Het is een tunneltent Linden 420 van de Vrijbuiter, gemiddeld ben je 1,5 uur bezig met opzetten en de tent inrichten. Nadat we de tent hadden opgezet zijn we eerst boodschappen gaan halen in de supermarkt die op het park zit.

Faciliteiten Marveld Recreatie

1. App van Marveld Recreatie

Via de app kan je informatie vinden. Dit is erg handig en dus ook een aanrader om te downloaden. Op de app vind je informatie qua openingstijden van de restaurants, kapper, zwembaden en supermarkt. Vanwege Corona was het tot 18.00 uur mogelijk om iets op een terras te eten. Van 18.00 uur tot 20.00 uur kon je via de app te bestellen en dit werd dan afgeleverd op je kampeerplek. Ideaal systeem.

2. WiFi

Bij het inchecken bij de receptie krijg je gratis WiFi codes. Per code kan je twee apparaten met de WiFi verbinden. Het signaal is alleen meestal niet zo sterk dus ik heb weinig van de WiFi gebruik gemaakt.

3. Supermarkt

Ingang Supermarkt

Op het park zit een  kleine COOP supermarkt. Maar je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het hier krijgen. ’s Morgen kan je er verse broodjes halen en dan is het wel druk in de supermarkt. Verder hebben ze vanalles: speelgoed, kampeeronderdelen, eten, drinken. Voor je dagelijjkse boodschappen is het niet nodig om van het park te gaan. En de prijs is ook goed. Normaal gesproken zijn campingsupermarkten altijd veel duurder dan gewone supermarkten. Hier viel dat erg mee, volgens mij kwamen de prijzen aardig overeen met de gewone supermarkt.

‘s Morgens broodjes halen

4. Snackbar

We hebben één keer van de snackbar gebruik gemaakt. En, het was erg druk om te bestellen. Via telefoon of app was het niet mogelijk om bij de snackbar je bestelling door te geven. Ik heb ongeveer 45 minuten in de rij gestaan voordat ik aan de beurt was. En het gekke is, we kregen alles mee in losse bakjes. Hier kwamen we op de kampeerplek natuurlijk pas achter. Had je bijvoorbeeld een frikandel speciaal, dan had je frikandel in een bakje, de uitjes in een bakje, de majo en curry in van die knijpzakjes. Dit moest je dus allemaal zelf inelkaar batterijen. De porties patat waren vrij klein. Het eten smaakte wel erg goed maar we vonden het gek om alles zelf in elkaar te flansen. Nog een ding; de berehap saté was geen aanrader, deze zijn kant en klaar en niet zelf gemaakt.

5. Zwembad

Op camping Marveld Recreatie zijn er diverse zwembaden. Een tropisch binnenbad met een hele gave glijbaan en een buitenbad. Vanwege Corona was alleen het buitenbad geopend. Op de dagen dat het mooi weer was ging het buitenbad al vroeg open en werd rond 18.30 uur gesloten.

Buitenzwembad met plattegrond

6. Restaurant Chefs Plate

We hebben verschillende keren op het terras bij Chefs Plate gebivakeerd. Zo gezellig en zo welkom na maanden van lockdown. Dit restaurant met terras zit bij de ingangspoort en er valt dus genoeg te kijken. Vanwege Corona was er een kleine kaart, maar het eten was erg goed. Daarnaast was het persooneel erg kundig en vriendelijk. Het is één keer voorgekomen dat we niet op het terras terecht konden omdat er al 50 mensen zaten (ook zo’n coronaregel), maar verder was het prima. Gelukkig zijn er steeds meer versoepelingen dus dit lijkt me nu geen probleem meer.

Naast het restaurant bij de ingang (Chef’s Plate) zijn er nog meer restaurants; Een grillrestaurant en een pannekoekenrestaurant, maar deze waren vanwege Corona gesloten. Daarnaast is er een pizzeria. Via de app kan je hier eten bestellen en werd afgeleverd bij de kampeerplek. Vanwege Corona was het niet mogelijk om bij de pizzeria ter plekke je pizza op te eten.

Drankje doen op het terras bij Chef’s Plate
Biefstukje met patat eten

Activiteiten

Op camping Marveld is genoeg te beleven. Je kan fietsen huren, electrische scooters huren, kano varen, tennissen, zwemmen en midgetgolven. Voor de kinderen zijn er voldoende grote speeltuinen aanwezig en is er een kleine kinderboerderij. Tijdens de vakanties is er een kinderanimatieprogramma. Daarnaast rijdt er een treintje vanaf de camping naar het centrum van Groenlo, dus ook leuk als je een dagje Groenlo wilt doen en de auto wilt laten staan.

Kinderboerderijtje

Andere faciliteiten

Zoals ik al een paar keer heb aangegeven waren er veel faciliteiten gesloten vanwege corona. Zo is er een Brouwkelder (soort kroeg/discotheek) waar je ’s avonds een drankje kan doen. Dan is er nog een bowlingbaan en een sauna waar je gebruik van kan maken. Deze waren allemaal gesloten.

Parkeren

Het is niet toegestaan om je auto naast je tent of caravan te parkeren maar je kan je auto wel dichtbij kwijt. Aan het begin van het kampeerveld zijn er parkeerplekken. Met bordjes waar je pleknummer op staat wordt aangegeven waar je je auto kan parkeren. Daarnaast zijn er voor bij de ingang van het park nog twee grote parkeerplekken. Hier kan je ook gratis je auto parkeren. Het is wel erg druk op deze twee parkeerplaatsen dus soms moet je even wachten om je auto kwijt te kunnen.

Eindoordeel camping Marveld

Wij hebben het onzettend fijn gehad op camping Marveld. Het is een hele fijne camping waar vanalles te doen is en waar je je geen moment hoeft te vervelen. We zijn dit weekend vooral op de camping gebleven. Over uitstapjes in de omgeving kan ik dus nog weinig tips geven. Wel zijn we nog bij kampeerhal Obelink geweest in Winterswijk. Als je een kampeerfan bent is dit een aanrader, je kijkt je ogen uit. We vonden het erg jammer dat er zoveel gesloten was op de campingq. Hier kan het park echter niks aan doen want zij moeten zich ook gewoon aan de Coronaregels houden. Omdat we zo genoten hebben en erg nieuwsgierig naar de omgeving en de andere faciliteiten van de camping zijn, komen we zeker nog een keertje terug, waarschijnlijk Hemelvaart 2022. Daarna wordt dit blog aangevuld met nog meer tips en trics.

In en uitgang bij de poort en het terras van Chef’s Plate

Facebook en YouTube

Wil je meer camping tips? Of andere reisinspiratie op doen? Volg me dan op mijn Facebookpagina Travelcompass.nl. of abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en krijg automatisch een melding wanneer er weer een nieuwe vlog online staat

Ben jij ook al eens op camping Marveld geweest? Wat was jouw ervaring? Was die net zo positief als die van ons? Scroll dan helemaal naar beneden en laat je reactie achter, ik ben erg benieuwd om deze te lezen!

Laat een reactie achter