CampingsKamperenNederland

Review Camping Krieghuusbelten

20220916_183919

16-18 September 2022 zijn we een weekend bij Familiecamping Krieghuusbelten geweest. Er was een Rock Tribute Festival in Raalte en daar zijn we dit keer voor het derde jaar naartoe geweest. Met het verschil nu, alle hotels waren vol en het was deze keer niet in juni maar in september. Wij hebben dus als oplossing bedacht om op een camping in de buurt te gaan staan en dat is Krieghuusbelten geworden. Omdat we dit keer een weekendje gingen kamperen hebben we onze kleine festivaltent, De Boreas 5 van Obelink meegenomen in plaats van onze grote tent, de Miami Easy Air.

Festivalterrein Rock Tribute Festival, Arkelstein 2 Raalte

Receptie

De ontvangst bij de receptie was super vriendelijk. We kregen gelijk een plattegrond mee en ons werd uitgelegd waar onze kampeerplek precies was. We zaten in het naseizoen dus het was behoorlijk rustig op de camping. Het campingwinkeltje was alleen tijdens receptietijden geopend, dus van 9-17 uur.

Maar toen kwam het. We kregen een douchepasje mee maar hier moest 10 euro borg voor betaald worden, per pasje. Dan moest je nog geld op het douchepasje zetten. Ongeveer 5 euro voor 30 minuten douchen. Dus dat hebben we ook gedaan. Het restant wat nog op het pasje staat krijg je bij vertrek weer terug. Dit vond ik wel netjes aangezien dat je bij camping de Kleine Wolf  het bedrag gewoon kwijt bent wat nog op het douchepasje staat bij uitchecken.

Vervolgens moesten we nog 2,50 per dag bijbetalen om de auto bij onze tent te parkeren. Dat had ik online blijkbaar niet gezien en ik vind het ook vreemd dat je hiervoor moet bijbetalen. Dat heb ik nog op geen enkele camping meegemaakt.

En er moest nog 2 euro borg betaald worden voor het sleuteltje van de waterkraan. Op zich allemaal wel te verklaren maar het is wel erg vervelend dat er gelijk al bij het inchecken zoveel bijkomende kosten zijn. Ik zou het bedrag voor de auto standaard bij de overnachtingsprijs indoen. En er standaard 2 euro op de douchepas zetten die je in het toiletgebouw kan opwaarderen. Zo doet de Kleine Wolf dit ook en komt wat vriendelijker over.

Daarnaast viel het ons op dat je ook voor het warm water voor de afwas, je de douchekaart/SEP-kaart nodig hebt. Hier betaal je dus ook voor. Tot dusver hebben we nog bij geen enkele camping voor warm water voor het afwassen hoeven te betalen.

Wij betaalden voor 2 overnachtingen 83 euro in het naseizoen, exclusief: borg en storting SEP-kaart, borg watertapsleutel, auto op de plek en wifi.

Inchecken kampeerplek: Vanaf 14.00 uur
Uitchecken kampeerplek: Tot 12.00 uur

Voorzieningen

 • Restaurant en snackbar
  Tijdens onze eerste avond hebben wij van de snackbar gebruik gemaakt die naast het restaurant zit. We hadden een patat met mayo, een kroket en een broodje hamburger speciaal besteld. Het eten was echt super lekker. De snacks waren goed gebakken en je kon merken dat het vet pas was verschoond. Daarnaast was de prijs ook prima, we hebben hier 8 euro voor betaald. Ik vond het wel jammer dat er geen stoeltjes in de snackbar stonden waar je even kon gaan zitten te wachten. Buiten regende het, dus om daar te gaan zitten was geen optie.

TIP: Je kan ook pizza en warme maaltijden afhalen ook voor een nette prijs. Dit is super goed geregeld.

 • Campingwinkel
  Er zit een kleine campingwinkel op het park waar je normaal gesproken de basisdingen wel kan krijgen. We hadden de pech dat het einde van het seizoen in zicht kwam, dus het assortiment was nu erg beperkt en vooral houdbare producten waren er nog te krijgen. Bij het inchecken hadden ze ons niet verteld dat je broodjes op bestelling kon afhalen. Maar dit was geen probleem. In het winkeltje werd ik super goed geholpen, de ovens waren warm dus ik kon op de kaiserbroodjes wachten. Ik kreeg ze heerlijk vers en lekker warm mee!

  Omdat we een weekendje weg gingen had ik, op wat drinken na, niet veel meegenomen. Ik ging ervan uit dat we, alles wat we nodig hadden, wel in het winkeltje konden krijgen. Maar dat was dus niet zo. Op het gebied van broodbeleg was er alleen nog appelstroop en leverpastei. Dat was alles. Nu lusten we dat gelukkig wel maar dit vond ik wel erg karig. Leg dan in de vriezer wat vleeswaren bijvoorbeeld.
 • Sanitair
  Wij zaten op plek nummer 40, 2e veld van de ingang. Wij hebben gebruik gemaakt van het sanitairgebouw dat hier het dichtst bij lag. Het sanitair was netjes en schoon. Ze noemen het op hun website 5-sterrensanitair en dat is naar mijn mening een beetje overdreven. Toegegeven, alles is schoon en alles is aanwezig maar het ziet er wel een beetje gedateerd uit, met de witte en grijze tegeltjes en de afwasbakken. Dit kan tegenwoordig veel moderner. Maar het was wel heel schoon en uiteindelijk is dat wel het belangrijkst. Er was muziek in het sanitairgebouw wat ik altijd erg prettig vind. En het sanitairgebouw was verwarmd, heel fijn tijdens dit weekend toen de dagtemperatuur niet hoger kwam dan 13 graden.

  De douches werken met een SEP-kaart die je bij de receptie krijgt. Er is een thermostaatkraan in de douche waarmee je zelf de warmte kan regelen. Dat is erg prettig. Er is een knop om de douche aan te zetten en een knop om de warmte te regelen. Voor het afwassen moet je ook de SEP-kaart gebruiken.

Kampeerveld

Zoals gezegd hadden wij plek nummer 40. Het was al een beetje aan het einde van het kampeerseizoen en de plekken die nog bezet waren zaten mensen in die een seizoensplek hadden. Vooral op het eerste veld stonden nog veel caravans. Op ons veld stonden er 4 caravans waarvan er slechts bij 1 caravan mensen aanwezig waren. De rest van het veld stond leeg. Het was dus een beetje een dooie boel, ook vanwege het koude en regenachtige weer. Maar hier kan de camping natuurlijk niets aan doen. Wel waren we erg blij met onze plek want we hadden ochtendzon waardoor we in het zonnetje konden ontbijten, als de zon er was.

In eerste instantie had ik plek 39 geboekt maar onze stroomkabel (5 meter) kon de lengte naar onze tent niet overbruggen. Daarom gebeld met de receptie en zijn we een plekje opgeschoven, dit was geen enkel probleem. Een nadeel, de stroomkast wordt telkens met een sleutel afgesloten. Dus elke keer als er wat is (bij aankomst, bij plekje opschuiven en bij vertrek) moet je de receptie bellen om te vragen of ze de stroomkast open willen maken zodat je je eurostekker (CEE stekker) eruit kan halen. Ze komen wel snel om je te helpen, maar dit is gewoon irritant. Ik heb nog geen camping meegemaakt waarbij je zelf de stroomkast niet kan openen en je eurostekker er zelf in en uit kan halen.

De kampeerplekken zijn voorzien van 10 ampère stroom en een watertappunt en vuilwater afvoer. De kampeerplekken zijn erg ruim opgezet. Aan de overkant van de camping zijn er kampeerplekken met privé sanitair. Deze zijn ook voorzien van 10 ampère stroom. Op elk veldje is een speeltoestel en op ons veldje was er een speeltoesten met een volleybalnet.

Plattegrond Krieghuusbelten

Plattegrond Camping Krieghuusbelten
Plattegrond

Animatieprogramma

Het hele seizoen is er animatie. In het voorjaar en najaar beperkt zich dit tot de weekenden, maar het is erg leuk dat er voor de kinderen nog wel wat wordt georganiseerd. In het weekend dat wij er waren was er op vrijdagavond muziek bingo, op zaterdag een kidsclub en speurtocht en een minidisco en op zondag een kidsclub en lasergamen. Dus best wel leuk. Wij hebben geen kleine kinderen dus voor ons was het animatieprogramma niet van toepassing. Het animatieprogramma is op de website van Krieghuusbelten te vinden.

Zwembad

Het zwembad is geopend van april t/m september met een schuifbaar dak dat open kan met mooi weer. Het terras is voorzien van ligstoelen en er zijn kleedkamers en kluisjes. Er is een glijbaan van 50 meter en een peuterbadje. Aangezien wij maar een weekend waren op de Krieghuusbelten hebben wij hier geen gebruik van gemaakt.

WiFi

Bij het inchecken op de Krieghuusbelten is ons niks over de WiFi verteld en hier hebben wij dan ook geen gebruik van gemaakt. Op de website kan je lezen dat je WiFi kan afnemen tegen betaling zodat ze een goede verbinding kunnen garanderen. Ik zet hier altijd vraagtekens bij want ik heb al vaker meegemaakt dat je tegen betaling van WiFi vaak nog steeds dramatisch internet hebt. Maar hier kan ik dus niet over oordelen omdat wij dit niet hebben afgenomen. Ik vind het wel een dingetje dat je ook hier weer extra voor moet betalen.

Vijver

Tegenover de camping ligt een grote vijver waar je kan varen, vissen en zonnebaden. Je mag hier niet zwemmen. Het is wel leuk om bij mooi weer in het zand te kunnen spelen en zonnen. Hier hebben wij verder geen gebruik van gemaakt.

Overige voorzieningen

Er zijn nog meer voorzieningen op de camping maar hier hebben wij geen gebruik van gemaakt. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Interactief speelveld met pannaveld
 • Sporthal waar je kan basketballen en voetballen
 • Volleybalvelden, badmintonvelden en tafeltennistafels
 • Air trampoline
 • Fietsverhuur
 • Wandel en speelbos

Onze ervaring

Wij hebben een prima weekend gehad op camping Krieghuusbelten. Het weer zat alleen helaas niet mee. Onze eerste bedoeling was eigenlijk om vanaf de camping met de taxi naar het festival te gaan. Blijkbaar reed alleen TCR (Taxi Centrale Raalte) en die deed geen horecavervoer meer. Zij reden alleen nog mensen met een zorgindicatie (ziekenhuisvervoer) en mensen met een taxipas. Geen taxi te krijgen dus. Waar 3 jaar geleden taxi’s af en aan reden bij het festival zag je er nu geen één meer. Dit is wel iets voor ons om rekening te houden voor volgend jaar. We pakken dan liever een hotel om dat we dan lopend naar het festival kunnen. Ook stopten er geen bussen in de buurt van de camping. Uiteindelijk dus toch gaan ‘bobben’ en met de auto gegaan want vanwege het slechte weer wilden we niet gaan fietsen.

Onze tent op Krieghuusbelten
Onze weekendtent op Camping Krieghuusbelten

Voordelen Krieghuusbelten

 • Mooie velden met op elk veld een speeltoestel
 • Ruime kampeerplekken
 • Vriendelijke mensen, zowel campingpersoneel als de gasten
 • Super lekker gegeten in de snackbar voor een betaalbare prijs
 • Lekkere verse broodjes ’s morgens
 • Lekkere warme douche, zelf reguleren met thermostaatkraan
 • Schoon sanitair
 • Mogelijkheid om maaltijden en pizza’s af te halen bij het restaurant
 • Voldoende animatie voor degene die dit wil

Nadelen Krieghuusbelten

 • Veel verborgen bijkomende kosten (SEP-kaart, borg sleutelkraan, auto bij de plek, WiFi)
 • Stroomkast op slot, steeds vragen om hem open te maken om bij je eigen euro stekker te kunnen
 • Geen openbaar vervoer of taxi mogelijk
 • Te beperkt assortiment in het winkeltje in het najaar, vooral broodbeleg 
 • Betalen voor warm water bij het afwassen

Komen wij hier weer?

Ik denk het niet. De camping ziet er super netjes uit en de mensen zijn vriendelijk maar het is niet ons soort camping. Wij hebben namelijk ook geen jonge kinderen dus normaal gesproken zouden wij niet voor dit soort campings gaan. Je kan wel duidelijk merken dat de eigenaren en het personeel hun best doen om het iedereen naar de zin te maken. Het grootste nadeel voor ons in dit geval was ook de afwezigheid van taxi’s en lijnbussen om naar het centrum te gaan. In de zomer kan je prima op de fiets gaan en fietsen huren, maar dit liet het weer niet toe. Daarnaast vind ik de bijkomende kosten een dingetje. En ik vind het vervelend dat de stroomkasten op slot zitten. Afgezien daarvan kan ik me wel voorstellen dat als je jonge kinderen hebt je hier prima een paar weken kan vertoeven. Maar onze camping is het niet.

Facebook & YouTube & Instagram

Hieronder vind je de video met een rondleiding over de camping. Abonneer je alvast gratis op mijn YouTubekanaal en blijf je op de hoogte wanneer er nieuwe video’s online komen. Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina, Instagram of abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en beleef onze avonturen met ons mee in onze vlogs!

Andere leuke campings

Leuke campings in Nederland
Leuke campings in Duitsland
Leuke campings in Oostenrijk
Leuke campings in Kroatië

Laat een reactie achter