CampingsKamperenNederland

Review Camping Buitenland Zandpol

BugTub Camping BuitenlandBugTub Camping Buitenland

Camping Buitenland ligt onder de rook van Emmen, in het kleine plaatsje Zandpol dat aan Nieuw-Amsterdam grenst. Gekscherend noemen wij het de ‘hippie-camping’ omdat we door het dorp vaak oude oldtimerbusjes zien rijden die veelal naar Camping Buitenland gaan. Meer zien van Camping Buitenland? Bekijk dan de video onderaan dit artikel.

Receptie bij Camping Buitenland

In 2017 is camping Buitenland opgericht door 5 vrienden waarvan Floortje Dessing er ééntje is. Camping Buitenland is een gemoedelijke camping dat een hoog festivalsfeertje heeft. Doe vooral niet te moeilijk is het credo. Je kan geen plekken van te voren reserveren maar je moet ter plaatse een plekje opzoeken, als je zelf je kampeermiddel bij je hebt tenminste.

Camping Buitenland staat vol met retro busjes en caravans. Een heel leuk gezicht!

Accomodaties

Op Camping Buitenland zijn er unieke accomodaties te vinden. Zo kan je in een dome verblijven, in vakantiehuisjes,  in een gado-bus, een Bell-tent met eigen toilet of in een kerk. Deze accomodaties zijn allemaal via de website te reserveren. Uiteraard zijn er ook velden met kampeerplekken waar je een kampeerplek kan huren. Daarnaast zijn er trekkersvelden zonder stroom en water. Deze kan je niet online reserveren.

Dome Accomodatie
Brandweerwagen omgebouwd tot camper
Kampeerveldje Camping Buitenland

Faciliteiten

1.1. Activiteitenprogramma

Op camping buitenland worden er diverse activiteiten georganiseerd. Soms tegen betaling. Je kan er bijvoorbeeld (bijna) elke ochtend yoga doen en in de loop van de ochtend zijn er activiteiten speciaal voor kinderen. Voor volwassenen worden er ook activiteiten aangeboden en diverse workshops gegeven. Het volledige programma staat op het krijtbord bij de speeltuin, in de buurt van de buitenbar.

Activiteitenprogramma weekend 25 t/m 27 juni 2021

1.2. De Buitenbar

De Buitenbar is het hart van de camping. Hier staan diverse tafels en stoelen en een podium. Bij de Buitenbar kan je iets te drinken bestellen of je lunch en diner eten. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de vegetarische en veganistische eter.  Bij de Buitenbar is er een podium waar in het hoogseizoen elke zaterdagavond een band optreed.

Bierfiets bij de buitenbar
Terras bij de Buitenbar
Podium Buitenbar
Sfeerbeeld terras bij de Buitenbar

1.3. Solo Retreat

Als je een plek zoekt om even tot rust te komen en weer in je flow te komen of inspiratie zoekt dan is het solo retrait iets voor jou. De retreats worden door de week gegeven van maandag t/m vrijdag wanneer het rustig is op de camping. Meer informatie? Klik dan hier: https://www.buitenland.com/solo/solo_retreat

1.4. Natuurbad de Zandpol

Op loopafstand van de camping vind je ‘Natuurbad de Zandpol’. Dit is een openbaar zwembad van de gemeente Emmen. Er is gratis toegang voor iedereen. Bij het zwembad is er een kleine kiosk die van mei t/m september is geopend, mits het mooi weer is. Bij de kiosk kan je snacks, ijs, drinken en maaltijden kopen. Ook zijn er zwembandjes en waterspeelgoed verkrijgbaar. Daarnaast zijn er toiletten en een kleedkamer aanwezig. Het is niet toegestaan om met honden en fietsen het zwembad te betreden.

Natuurbad de Zandpol

1.5. Zwembad en Hottub

Op de camping zelf is er een chloor zwembad aanwezig. Zo is er een badje voor de kinderen een een dieper zwembad. Daarnaast is er vlakbij de buitenbar een BugTub. Dit is een kever die omgebouwd is tot hottub. Deze BugTub kan je huren voor 50 euro per avond.

Zwembad bij Camping Buitenland
BugTub op Camping Buitenland

1.6. Tennisbaan/voetbalveld/speeltuin/tafeltennis

Voor de sportivelingen is er ook vanalles te doen op de camping. Je kan er tennissen, voetballen er is een speeltuin vlakbij de buitenbar en je kan er tafeltennissen. Je hoeft je geen moment te vervelen.

1.7. Toiletgebouw inclusief wasmachine en droger

Op de camping zijn er twee toiletgebouwen met een gratis warme douche. Ook zijn er een wasmachine en droger aanwezig.

Toiletgebouw op Camping Buitenland

1.8. WiFi

Er is géén WiFi op de camping. Het 4G netwerk functioneert wel prima.

1.9. CamperNanny

CamperNanny is een mobiele oppas service die wordt geleid door Anne. In de zomer staat ze op de leukste campings en organiseerd ze te gekke workshops, spellen, spannende speurtochten en past ze op de kinderen wanneer de papa’s en mama’s even van een boek willen genieten. Bij CamperNanny kan je vlaggetjes maken, Happy Stones, speurtochten, dromenvangers maken, hutten bouwen & poppenkast theater! Ze is er in het laagseizoen altijd in de weekenden & tijdens het hoogseizoen van zondag t/m donderdag.

CamperNanny

Wat is er te doen in Nieuw-Amsterdam?

Camping Buitenland ligt aan de rand van Nieuw-Amsterdam. In én rondom Nieuw-Amsterdam is er vanalles te beleven. Ik heb hier een apart blog over geschreven. Hier kan je lezen: Wat is er te doen in Nieuw-Amsterdam.

'De Veurstreek' in Nieuw-Amsterdam
‘De Veurstreek’ in Nieuw-Amsterdam

Oordeel camping Buitenland

Camping Buitenland is een camping met een ongedwongen sfeer en een relaxte festival vibe. Je betaald in het hoogseizoen 24,50 per nacht. In principe is alles op de camping aanwezig, behalve een campingwinkel. Maar er bevinden zich diverse supermarkten vlakbij (AH, Lidl, Aldi en Coop). Vooral in het voor en naseizoen is het er heerlijk rustig en relaxed. In het hoogseizoen is het er erg druk en is er (soms) tot laat lawaaioverlast. De toiletgebouwen zien er netjes uit en je merkt dat dit in het voor en naseizoen netjes wordt bijgehouden. In het hoogseizoen is het soms een ander verhaal en kan er bijna niet tegen schoon worden gemaakt.

Bij de buitenbar kan je vanalles krijgen voor je ontbijt, lunch en diner. Er wordt rekening gehouden met vegetariërs en veganisten maar alles is wel vrij prijzig. Voor twee halve liters bier en twee water hebben we 16 euro betaald. Voor een avondje in de BugTub betaal je 50 euro en daarnaast moet je voor sommige activiteiten ook extra betalen. Verder is het een hele leuke camping. Maar houd je van rust ga dan in het voor of naseizoen. Houd je van reuring en veel activiteiten ga dan in het hoogseizoen.

Video Impressie: Camping Buitenland &
Natuurbad de Zandpol

Bekijk hieronder de video en abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal voor nog meer leuke video’s, vakantievlogs, campingreviews en kampeertips!

Videoimpressie van Camping Buitenland & Natuurbad de Zandpol

Facebook en YouTube

Wil je meer camping tips? Of andere reisinspiratie op doen? Volg me dan op mijn Facebookpagina Travelcompass.nl. of abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en krijg automatisch een melding wanneer er weer een nieuwe vlog online staat.

Ben jij al eens naar camping Buitenland geweest? Wat zijn jouw ervaringen? Scroll een stukje naar beneden en laat het weten in de comments.

Laat een reactie achter