Kroatië

Wat is er te doen in Istrië? 5 Tips!

20190826_164126Zeesterren tijdens de Pula Boat Tour

Istrië is een prachtige plek met veel Italiaanse invloeden. Ik ben inmiddels drie keer in Istrië geweest en ik vind het heerlijk daar. De mensen zijn heel vriendelijk, de natuur en dorpjes zijn prachtig en het is nog betaalbaar. Inmiddels hebben veel mensen Istrië ontdekt als vakantiebestemming dus hoog tijd voor een blog met wat je allemaal kan doen in Istrië,

1. Een dagje naar Poreč

Poreč is heel erg bekend. Dit is een heel leuk dorp waar je lekker kan winkelen, door de straatjes verdwalen en een terrasje pakken. Poreč is een van de grotere dorpen in de buurt van onze camping Orsera. Prachtig voor een bezoekje van een halve dag. Ook als je wilt uitgaan is Poreč een goede keuze, bijvoorbeeld Club Byblos.

Straatbeeld Porec
Straatbeeld Porec

2. Rovinj

Rovinj is ook een bekende plek in Istrië. Rovinj is een klein vissersdorp, iets kleiner dan Porec. Rovinj is omgeven door de Adriatische zee. Als je door de straten loopt dan heb je heel veel boetiekjes met kleine doorkijkjes naar de zee. In Rovinj kan je langs de boulevard flaneren en kun je veel bootjes zien in de haven. Ook kan je hier lekker eten en een keuze maken uit de vele restaurants.

De haven in Rovinj
De haven in Rovinj

3. Motovun en Grožnjan

Motovun en Grožnjan zijn allebei kleine dorpjes bovenop een berg. Schilderachtig me een prachtig uitzicht over de wijngaarden en olijvenvelden. Motovun is vooral bekend van de truffels die daar in de omgeving groeien. Grožnjan is van oudsher een kunstenaarsdorp. Het is een aanrader om het bezoek van deze twee dorpjes op één dag te combineren aangezien ze allebei niet zo groot zijn en je er snel doorheen bent. Uitgebreider verslag lezen? Lees dan mijn blog: Een dagje naar Motovun en Grožnjan.

Prachtig uitzicht in Motovun
Prachtig uitzicht in Motovun

4. Pula

Pula is ook een mooie plek om te bezoeken. Hier worden vaak voorstellingen georganiseerd in het amfitheater.  Een voorbeeld van een voorstelling is dat ze en gladiatoren gevecht naspelen. Ook worden hier concerten en festivals gehouden. Daarnaast is Pula een mooie stad om doorheen te lopen. Wij hebben in Pula een leuke snorkeltour gedaan via Pula Boat Excursions, wat echt een aanrader was. Met een boot zijn we toen een eind gaan varen en hebben we zeesterren en zeeëgels gezien. Een keer wat anders, echt heel leuk.

Pula boat tour
Zeesterren tijdens de Pula Boat Tour

5. Aquapark Istralandia

Mocht je een keer naar een waterpark willen dan is Aquapark Istralandia een aanrader. Dit is een waterpark met heel veel glijbanen, leuk voor de hele familie. Je hebt hier diverse restaurantjes waar je kan eten en drinken. En je kan een kluisje huren voor je spullen. Gegarandeerd een hele dag plezier! De entree is wel prijzig: 230 Kuna per persoon, zeg maar zo’n 30 euro.

Dit zijn mijn tips voor wat je kan doen in Istrië. Uiteraard is er op de campings vaak ook vanalles te beleven. Wij hadden het getroffen op onze camping Orsera in Vrsar, we hebben hier een hele mooie tijd gehad.

Heb jij nog aanvullende tips voor uitstapjes in Istrië? Laat ze dan vooral hieronder weten! Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen.

Laat een reactie achter