CampingsKamperenNederland

Review Sprookjescamping De Vechtstreek

Entree sprookjescampingEntree sprookjescamping

Sprookjescamping de Vechtstreek is gelegen in Rheeze bij Hardenberg. Vroeger heb ik met mijn ouders op deze camping gekampeerd met onze KIP Caravan. Maar toen was het nog geen sprookjescamping en heette het alleen Camping De Vechtstreek. Vorig jaar heb ik samen met mijn nichtje een weekje bij Camping ’t Veld gestaan, deze ligt naast Camping de Vechtstreek.

Vrijdag 17 juni 2022 heb ik een bezoekje gebracht aan de Sprookjescamping. Het werd hoog tijd om eens even over deze camping te wandelen, kijken wat er allemaal veranderd is en welke faciliteiten er zijn. Deze camping richt zicht vooral op kinderen tot 10 jaar.

Plattegrond sprookjescamping

Bekijk hier de plattegrond van de Sprookjescamping.

De campingplekken

1. Kamperen

Kampeerplekken 132 t/m 136

De sprookjescamping heeft nog maar slechts enkele kampeervelden namelijk de Toverstaf en de Toverhoed. Er zijn totaal 27 plekken waar je met je tent, vouwwagen of caravan kan staan. Dit lijkt de trend een beetje te zijn bij de campings die zijn overgenomen door grote organisaties zoals Capfun. Persoonlijk vind ik dat erg jammer. De kampeerplekken zijn 100 m2. Er is een algemeen watertappunt op het veld. Je hebt dit dus niet bij elke kampeerplek. De plekken zijn voorzien van 10 ampère stroom.

2. Verhuuraccomodaties

Sprookjes Kota 1 – een echt sprookjeshuisje
Chalets achterop de camping gelegen
Safaritent op de Sprookjescamping

Het overige deel van de camping bestaat dus uit verhuuraccomodaties. Dit zijn 2-8 persoons chalets, Glamping Lodges voor 4-5 personen en er zijn ook 5 ingerichte De Waard tenten voor 5 personen die je kunt huren. Daarnaast zijn er 3 Safaritenten. Het overgrote deel van de camping bestaat uit chalets. Op sommige velden staan ze vrij dicht op elkaar zoals je in de video onderaan kan zien.

Sanitairgebouw

Er is slechts één sanitairgebouw op de camping. Logisch omdat er zoveel verhuur accommodaties zijn. Wel is dit sanitairgebouw van alle gemakken voorzien. Het sanitairgebouw is daarnaast helemaal in sprookjesthema. Het sanitairgebouw was schoon maar wel een beetje verouderd. Het sanitairgebouw is voorzien van toiletten, douches, verhoogde douches voor de kinderen, kindersanitair, een bubbelbad, een familiedouche en zonnebank. De zonnebank was defect op het moment dat ik er was. Daarnaast zijn er wasmachines en drogers in de ‘machinekamer’. Ook is er een magnetron en diepvries te vinden. In de diepvries mogen alleen koelelementen bewaard worden, geen diepvriesproducten.

Sanitairgebouw de waterplaats
Wastafels voor kinderen
De machinekamer – wasmachines en drogers
Douches bij de dames

Faciliteiten

 • Zwemmen
  Er is een verwarmd buitenbad met glijbanen. Dit bad is omringd door hekken zodat de kleintjes hier niet zomaar in kunnen vallen. Daarnaast is er water waterspeeltuin, genaamd de Botterikkenfabriek. Er is een binnenzwembad maar dit is leuk voor de allerkleinsten. Het is wat minder leuk voor de grotere kinderen omdat het water nogal ondiep is en het binnenbad is niet zo groot. Achter het zwembad ligt een air trampoline met een leuke speeltuin.
De botterikkenfabriek - sprookjescamping
De botterikkenfabriek – sprookjescamping
Glijbaan sprookjescamping
Glijbaan sprookjescamping
Speeltuin bij het zwembad
 • Campingwinkel
  Er is een campingwinkel met een uitgebreid assortiment. Je kan hier de meeste producten wel vinden. En dagelijks verse broodjes. De prijzen zijn gemiddeld.
Campingwinkel de Bumpieshop
 • Binnenspeeltuin
  Is het een dagje slecht weer? Dan kunnen de kinderen zich vermaken in de binnenspeeltuin Clapoe’s Klauterparadijs
Binnenspeeltuin Clapoe’s Klauterparadijs
 • Elfenvijver
  In de Elfenvijver kan je vis vangen. Diverse soorten vissen zwemmen hier. Daarnaast mag je hier ook met een kano of een bootje varen. Zwemmen is niet toegestaan. Neem jij je hengel mee?
De Elfenvijver

Horeca

 • De Eeterij – Snackcorner
  De eeterij is een snackcorner waar je een snelle hap kan krijgen. Er zijn diverse snacks, patat, ijs, drinken, pizza en pannenkoeken verkrijgbaar.
Binnen bij de Eeterij
Het terras bij de Eeterij
 • Restaurant de Kasteeltuin
  De Kasteeltuin is geopend van 17.00 tot 20.00 uur. Hier kan je à la carte eten. Bekende gerechten zoals een biefstuk, schnitzel, kipsaté en visgerechten staan hier op de kaart. Ook zijn er twee veganopties beschikbaar. In het restaurant bevind zich een speelhoek waar de kinderen zich tijdens of na het eten kunnen vermaken.
Restaurant de Kasteeltuin

Animatie

Sprookjescamping de Vechtstreek is vooral bekend om hun geweldige animatie. De sprookjesfiguren maken regelmatig een rondje over de camping wat de kinderen natuurlijk geweldig vinden. Via de app is het ook mogelijk om een ontmoeting met een sprookjesfiguur te reserveren. De Sprokkelplaats is het gebouw waar de kinderen kunnen knutselen en waar een kinderdisco en kindertheater georganiseerd wordt.

Mijn ervaring

De sprookjescamping is een hele leuke camping voor kleine kinderen. Het is een magische ervaring voor ze. Bij de sprokkelplaats heb je de meeste kans om de sprookjesfiguren tegen te komen. Zelf vind ik het jammer dat er nog maar zo weinig kampeerplekken zijn. Het merendeel van de camping bestaat uit chalets. Persoonlijk ben ik daar wat minder van gecharmeerd. Vooral de chalets achterop de camping staan nog al open en bloot en hebben weinig privacy. Het speciale campingsfeertje wordt hier wel een beetje mee teniet gedaan en komt er een massa is kassa gevoel voor in de plaats. Maar misschien ben ik als vervend kampeerder bevooroordeeld. Je kan zelf oordelen door de video te bekijken die onderaan dit blog staat.

Het lijkt erop dat de kampeervelden helemaal gaan verdwijnen, aangezien het enige toiletgebouw dat er is, ook wat verouderd is. Wel was het sanitairgebouw schoon, dat is ook belangrijk. Daarnaast is er niet geïnvesteerd in kampeerplekken met privé sanitair, een trend die je op andere campings wel duidelijk ziet. De Sprookjescamping heeft nog ‘camping’ in de naam, maar het campinggedeelte is zo summier, dat deze naam eigenlijk de lading niet meer dekt. De voorzieningen zoals het zwembad en de horeca zijn verder prima al kan het binnenzwembad ook wel een update gebruiken. Bij de receptie werd ik heel vriendelijk ontvangen. Ook het personeel in de horeca was zeer vriendelijk.

Het leukste aan deze camping zijn denk ik de sprookjesfiguren en het animatieprogramma voor kinderen. Elke avond wordt er een theatervoorstelling gehouden in de Sprokkelplaats. Hieraan voorafgaand gaat er een stoet de camping over met de sprookjesfiguren en Bumpie de beer. Je kan bij de verschillende haltes over het park verzamelen. Vervolgens gaat de hele stoet naar de Sprokkelplaats begeleid onder leuke muziekliedjes. Ook het overige animatieprogramma voor kinderen is ontzettend leuk. Zo werd er vorig jaar bijvoorbeeld een springkussenfestival georganiseerd.

Update:

Ik heb gehoord dat dit jaar (2022) de laatste mogelijkheid is om te kamperen op de Sprookjescamping. Volgend jaar zullen alle kampeerplekken verdwijnen. Neem voor de meest recente en juiste informatie hierover zelf contact op met de Sprookjescamping.

Voordelen

 • Geweldige animatie voor jonge kinderen tot 10 jaar.
 • Hele leuke speeltuintjes op alle veldjes
 • Sanitairgebouw waar alles aanwezig is, ook wasmachines
 • Zeer vriendelijk personeel
 • Alle faciliteiten aanwezig: zwemmen, horeca, winkeltje, binnenspeeltuin

Nadelen

 • Weinig kampeerplekken. De sprookjescamping mag de naam ‘camping’ eigenlijk niet meer hebben. Het is meer een sprookjesvakantiepark geworden.
 • Weinig privacy bij sommige verhuur accommodaties. Sommige plekken zijn nieuw aangelegd waardoor er weinig begroeiing en dus weinig privacy is.
 • Het binnenzwembad is wat verouderd en geschikt voor kleine kinderen. De wat grotere kinderen zijn hier snel uitgekeken.
 • Soms lange wachttijden bij de horeca (volgens zoover)
 • Voor volwassenen is er ’s avonds niks te doen. Er is geen café, bar of kantine waar de volwassenen ’s avonds even naartoe kunnen.
 • WIFI is niet optimaal (volgens zoover)

Jouw ervaring?

Wat is jouw ervaring met deze camping? Wanneer ben je er geweest? Vind je het een aanrader? Of ga je er liever niet weer naartoe? Ik lees het graag! Scroll naar beneden en laat je reactie achter!

Video sprookjescamping

Wil je de overige video’s zien van de campings waar ik ben geweest? Kijk dan op deze playlist: https://www.youtube.com/playlist?list=PLek4diL5EIPpf2oxIgSVRlY1cLavtnJ5f

Facebook & YouTube

Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina Travelcompass.nl, Instagram of abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en beleef onze avonturen met ons mee in onze vlogs!

Andere leuke campings

Leuke campings in Nederland
Leuke campings in Duitsland
Leuke campings in Oostenrijk
Leuke campings in Kroatië

2 Reacties

 • Jaren met de kinderen op de sprookjescamping gestaan, via particuliere verhuur. Onze kinderen vonden het er altijd geweldig, en wij ook. Het klopt dat er ’s avonds niet veel te doen is voor volwassenen, maar aangezien onze kinderen in de leeftijd waren dat ze niet ontzettend laat naar bed gingen was het voor ons prima om bij de caravan te blijven. Vooral de sprookjesfiguren, het theater en het zwembad waren favoriet. Maar toen ze 10 waren was het klaar. Wel heb ik gehoord dat de sfeer van toen met de komst van Capfun is verdwenen.

Laat een reactie achter