CampingsDuitslandKamperen

2020: review camping Wilsumer Berge – DLD

Camping Wilsumer BergeCamping Wilsumer Berge

7-9 Augustus 2020 ben ik bij Camping De Wilsumer Berge in Duitsland geweest. Een camping vlak over de grens bij Drenthe maar toch een compleet andere wereld. Mijn nichtje van 8 jaar oud, Anne-Lynn had nog nooit gekampeerd en ik besloot haar een keer mee te nemen. Het zou een meidenweekend worden. Mijn lieve vriend Patrick ging mee om de boel op te zetten en Anne-Lynn werd later door haar ouders gebracht. Je moet altijd een berg spullen meenemen als je gaat kamperen. Volgens mij maakt het niet uit of je nu twee dagen of twee weken gaat. De auto zit altijd stampens vol. Ik maak altijd een handige checklist van te voren zodat ik niks vergeet.

We kwamen rond 12.30 uur bij de camping aan, terwijl je er eigenlijk pas om 13.00 uur op mocht. Maar we hadden geluk, de poort werd handmatig opengedaan. Wanneer je bij de receptie naar binnenloopt was er een mondkapjesplicht vanwege het Coronavirus. Overal waar je in de rij staat of waar je naar binnengaat moet je een mondkapje op. Dus bij de receptie, binnen bij het restaurant en in het toiletgebouw. Op het terras hoef je hem niet op.

De incheck was vlot en soepel. Ze spreken daar Nederlands en Duits. De eigenaar van de camping is Nederlands. Er is een heel klein campingwinkeltje bij de receptie met de hoog nodige dingen. Je kan er verse broodjes krijgen en een klein assortiment aan boodschappen. Ik kreeg een informatieboekje mee met alles wat er te doen was op de camping. En ik kreeg een hangertje mee voor bij de toiletgebouwen. Die moest je op het bord buiten het toiletgebouw hangen wanneer je naar binnenging, ook een Corona-maatregel. Zo werd gegarandeerd dat het toiletgebouw niet to vol werd. Maar in praktijk hing bijna niemand een hangertje op. Wel had iedereen een mondkapje op die bij het toiletgebouw naar binnen ging. Heel netjes.

De campingplek

Watervoetballen
Watervoetballen

We stonden op campingplek D03-28. Een heel leuk veldje. Knus, niet te groot en overzichtelijk. Het toiletgebouw was heel dichtbij, om de hoek. Dat vind ik altijd erg prettig. Er was een glijbaan op het veldje en op het veld achter ons was nog een zandbak met een glijbaan en een wipwap. We hadden een mooie plek in de hoek waar we nog voldoende schaduw hadden in de ochtend. Het opzetten was weer afzien met 34 graden (we vallen wat dit betreft altijd in de prijzen haha). Gelukkig hadden we zo’n hormonica / pop up partytent meegenomen voor wat extra schaduw in de middag, anders kon je gewoon niet bij de tent zitten, zo warm.

Ik had een kleine tent bij me, de Coleman Tasman 3. Deze had ik voor de eerste keer meegenomen. Ik had veel positieve reviews gelezen maar ik ben er eerlijk gezegd niet zo weg van. Het was, zelfs met twee personen, heel lastig om de pennen in de buizen te krijgen met het opzetten. Het was een warme tent omdat hij van polyester is i.p.v. katoen en officeel is het een 3-persoonstent. Maar, met ons hoge twee-persoons luchtbed van Intex was de tent echt vol. Het enige voordeel aan de Coleman Tasman 3 vind ik dat hij in een kleine tas zit. Misschien ben ik verwend met mijn 18 jaar oude katoenen tent van de Vrijbuiter, maar dat is echt hele andere kwaliteit. Volgende keer neem ik die maar weer mee.

Coleman Tasman 3
Coleman Tasman 3

Horeca / Restaurant

Nadat we de ouders van Anne-Lynn hebben uitgezwaaid wilde zij natuurlijk heel graag zwemmen in het grote meer. Patrick en ik hebben een plekje aan de rand van het terras uitgezocht bij het restaurant waar we het meer konden overzien en haar in de gaten konden houden. Ze vond het helemaal geweldig. We hebben gezamenlijk even wat gegeten daar. Anne-Lynn had een kindermenu en Patrick en ik allebei een XL hamburger menu.

Ze hebben daar een topteam staan, ze werken allemaal hard en respect daarvoor met het hete weer. Maar er kunnen nog wel wat puntjes op de i worden gezet. Zo waren ze twee keer onze bestelling vergeten. En we moesten een keer 30 minuten wachten op een frikandel en een kroket. Beetje lang. Ik geloof dat het restaurant wat leiding, structuur en ervaring mist maar je kan er heerlijk zitten.  Je moet soms alleen wat lang wachten. De prijzen die ze hanteren zijn overigens goed.

Voor campingbegrippen is het eten ‘oké’ maar niet heel bijzonder. De snacks daarentegen waren wel gewoon goed. Vlakbij het restaurant is een beachvolleybal veld, een Adventure Hall waar een animatieteam activiteiten voor de kinderen organiseert en een groot springkussen. Een fijne plek waar vanalles voor de kinderen te doen is en waar je toch een beetje op ze kan letten.

Tip: Reserveer in het weekend bij het campingrestaurant. We kwamen er zaterdag voor de tweede keer om wat te eten en er was bijna geen plek meer omdat bijna alle tafels gereserveerd waren. Alleen in de palle zon was er nog een plekje vrij.

Gezellig 1 drankje doen
Gezellig 1 drankje doen

Weer bij de tent

Terug bij de tent heb ik met Anne-Lynn kaartspelletjes gedaan, gevoetbald en gebadmintond. Natuurlijk had ik mijn favoriete bord en kaartspelletjes meegenomen, dat hoort bij camping life toch? Ze vond het helemaal geweldig. De woorden ‘Is er ook WiFi’ en ‘Mag ik op de telefoon’ zijn niet één keer gevallen! (WiFi is wel aanwezig overigens) En de eerste nacht in de tent beviel haar heel goed De volgende keer wil ze minimaal een week kamperen haha. Leuke eerste dag!

Kleuren bij de tent
Kleuren bij de tent

Zwemmen geblazen!

De volgende dag werden we vroeg wakker. Het was weer een hete dag met 34 graden dus we zijn heel vroeg naar het zwemmeer gelopen. Dit was toch nog best een stukje lopen, zo’n 10/15 minuten gok ik. We zijn naar de glijbanen gegaan want daar wilde Anne-Lynn natuurlijk heel graag vanaf. Omdat we zo vroeg waren was het nog vrij rustig bij het water. Je kan hier echt heerlijk zwemmen, het water was precies goed, niet te koud. Bij de glijbanen is er ook een kiosk waar ze ijs, patat, pizza en drinken verkopen.

We hadden twee parasolletjes meegenomen van de Xenos en maar goed ook. In de zon was het veel te heet. Er was wel schaduw, maar die schaduwplekken lagen natuurlijk snel vol en het was erg druk onder de bomen met veel mensen dicht bij elkaar. Daarom zijn wij maar op het strand gaan zitten onder onze parasol.

Camping Wilsumer Berge
Camping Wilsumer Berge

Animatieteam

We waren er maar één kort weekend met 30+ graden dus veel hebben we van het animatieteam niet meegekregen. Ik zag er tegenop om de Adventure Hall binnen te gaan met deze temperaturen maar het was daar verrassend koel. In het programmaboekje stond een programma voor de hele week met allerlei activiteiten voor allerlei leeftijden. Echt heel leuk. Je krijgt deze ook per e-mail toegestuurd.

Plattegrond en programmaboekje
Plattegrond en programmaboekje

Anne-Lynn wilde heel graag boogschieten. Ze moest hiervoor kleding met lange mouwen, lange broek en schoenen aan (voor de veiligheid). Die hebben we dus eerst opgehaald. Nouja, de lange broek en shirt want ze was één schoen kwijt. Nergens was die schoen te vinden. Dus, maar met de warme kleren en slippers daarnaartoe. Ze mocht niet mee doen omdat ze geen dichte schoenen had. Klopt, was ook aangegeven toen we ons aanmelden voor het boogschieten, maar wel heel sneu voor haar. De schoen was echt spoorloos verdwenen. Maar het animatieteam deed het wel erg leuk. Allemaal hele leuke jongens en meiden die begaan met haar waren en haar probeerden op te beuren dat het toch veel fijner was om te gaan zwemmen met dit warme weer. En dat was ook zo.

Gelukkig was ze deze teleurstelling snel weer vergeten toen ze weer in het water was en snel een vriendinnetje van haar eigen leeftijd vond om mee te spelen. Dat is zo leuk aan kamperen, dat je snel contact hebt met andere mensen. Dat geldt zowel voor kinderen als volwassenen.

Zonsondergang op de Wilsumer Berge
Zonsondergang op de Wilsumer Berge

Toiletgebouw

Het sanitair wil ik ook nog even apart benoemen omdat mensen dat ook altijd erg belangrijk vinden (ik ook trouwens). Dit zag er erg schoon en netjes uit. Als het al een keer smerig was lag dit echt aan de mensen zelf. De camping doet er alles aan om het schoon en netjes te houden. Het is wel even schakelen met die mondkapjes. Hoe vaak ik al met de neus voor het toiletgebouw stond en toen dacht ‘Shit, mondkapje vergeten’ en weer terug naar de tent kon om hem op te halen… maar goed. Je moet hem ook wel op doen anders word je echt met boze ogen aangekeken.

 ’s Avonds stond er wel vaak een rij voor de afwas. Dat moest ook in het sanitairgebouw gebeuren. Verder alles dik in orde. De tijd dat je kan douchen is ongeveer 7 minuten. Lang genoeg vond ik. En hier hoef je niet extra voor te betalen. Dat gaat gewoon met een druk op de knop.

Wat kost het

Wij hadden een kampeerplek voor 38 euro per nacht. Wil je zelf een plek uitzoeken moet je nog 15 euro bijbetalen anders krijg je een plek toegewezen. Wil je twee weken in het hoogseizoen op de Wilsumer Berge staan, dan betaal je ongeveer 500 euro. Vrij normale prijzen, wanneer je die met Nederland vergelijkt. In Nederland zat deze zomer alles vol en waren de prijzen sky high, niet normaal en allemaal vanwege het Coronavirus. Heb jij dit ook meegemaakt? Vertel dan je ervaring in je reactie onder dit artikel.

Eindoordeel camping

Wij hebben een geweldig weekend gehad op de Wilsumer Berge. Wat een mooie camping is dit! We stonden op een heel fijn veldje. Het zwemmeer met de glijbanen waren super. En vanaf ons huis maar 20 minuten rijden en toch in een compleet andere wereld. Er komen erg veel Nederlanders op deze camping ik denk dat de verhouding 80% Nederlands is en 20% Duits. Alle informatie is in het Nederlands. De menukaart van het restaurant was alleen wel weer in het Duits, dat is wel een beetje bijzonder.

Bij de receptie spreken ze Nederlands en Anne-Lynn had snel aanluiting met andere Nederlandse kinderen. Zij heeft zich geweldig vermaakt. En het cliché is waar, als de kinderen het naar de zin hebben dan heb je zelf ook naar de zin. Bij de receptie hadden we een heel welkom ontvangst. De horeca kan ietsje beter maar daar zit wel potentie in. Wij komen zeker een keertje terug.

Zwemmeer Wilsumer Berge
Zwemmeer Wilsumer Berge

Wat was jouw ervaring?

Ben jij ook al bij de Wilsumer Berge geweest?  Scroll naar beneden en laat je reactie achter. Ik ben erg benieuwd om deze te lezen.

Video over Camping Wilsumer Berge

Meer zien van camping Wilsumer Berge? Bekijk dan onderstaande video

Wil je de overige video’s zien van de campings waar ik ben geweest? Kijk dan op deze playlist
https://www.youtube.com/playlist?list=PLek4diL5EIPpf2oxIgSVRlY1cLavtnJ5f

Facebook en YouTube

Wil je meer camping tips? Of andere reisinspiratie op doen? Volg me dan op mijn Facebookpagina Travelcompass.nl. of abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal en krijg automatisch een melding wanneer er weer een nieuwe vlog online staat.

Andere leuke campings

Leuke campings in Nederland
Leuke campings in Duitsland
Leuke campings in Oostenrijk
Leuke campings in Kroatië

5 Reacties

Laat een reactie achter