City TripsItalië

City trip Rome: La vita è bella

Colosseum RomeColosseum Rome

Augustus 2016: Ik ging voor het eerst backpacken. Alleen. Ik was sinds 2 jaar vrijgezel en ik besloot er om alleen op uit te trekken. En ik wilde een rondreis in Italië maken. In Europa. Om gelijk alleen van het continent af te gaan leek me iets te veel van het goede. Mijn rondreis ging van Rome naar Sienna, Florence, Lucca en Pisa. Vanaf Pisa zou ik weer terugvliegen naar huis.

Tip: Boek via Ryanair.nl en vlieg vanaf Weeze of Eindhoven naar Rome. Dit kost haast niks!

Ryanair

Ryan Air Vliegtuig
Vliegen met Ryan Air vanaf Weeze Airport

Voor 25 euro vloog ik met Ryanair vanaf Weeze airport naar Rome Trimini airport. Geen geld toch! Wel had ik geregeld dat ik vanaf Pisa terug kon vliegen naar Weeze. Terugreis was 45 euro. Dus voor nog geen honderd euro kon ik op vakanatie. Uiteraard kwamen de accomodaties daar wel overheen.

Metro

Het was nog een heel gepuzzel om vanaf het vliegveld bij het Termini Metro Station te komen. Via internet had ik een transfer geboekt van het vliegveld naar het metro station. Toen was dat 4 euro voor een enkele reis. Nu is het 6 euro. Van te voren had ik een Metrokaart Rome. Het termini station ligt vrij centraal. Om bij de camping te komen moest ik uitstappen op de halte Flaminio op de A lijn. Vervolgens moest ik overstappen naar de bovengrondse metro en uitstappen bij de Prima Porta Stop. Vanaf Prima Porta ging er elke 30 minuten een shuttle bus naar de camping, maar lopend was het ook wel te doen. Je loopt er ongeveer 15 minuten over. Handig om te weten wanneer de laatste shuttle bus geweest is.

Accomodatie – Camping Tiber

Receptie Camping Tiber Rome
Receptie Camping Tiber Rome
Zwembad Camping Tiber
Zwembad Camping Tiber
Selfie voor de tent in Rome
Selfie voor de tent in Rome

Mijn accomodatie in Rome was Camping Tiber. Hele leuke kleinschalige camping en niet onbelangrijk mét zwembad en een goed restaurant. Ik had een hostel tent geboekt. In deze tent stonden 8 stapelbedden maar deze waren niet allemaal bezet. Kosten waren ongeveer 9 euro per nacht. Ik sliep hier met nog 3 andere meiden. Eentje kwam uit America en deed een hele tour in Europa. De accomodatie had ik geboekt via hostelworld.com. Het was behoorlijk warm en na zo’n lange reis heb ik wat verkoeling gezocht in het zwembad. Vervolgens heb ik heerlijk gegeten in het restaurant. Die eerste nacht is het niet laat geworden omdat ik de volgende dag graag Rome in wilde.

Stapelbedden in de tent
Stapelbedden in de tent
De tent waarin ik sliep
De tent waarin ik sliep

Roma

De volgende dag heb ik een broodje gehaald in het campingwinkeltje. Vervolgens naar de bushalte tegenover de camping gelopen en wachten op de bus. De dienstregeling klopte alleen niet goed waardoor ik samen met een handjevol toeristen op de bus moest blijven wachten. Toen de bus kwam zijn we weer naar het metrostation gebracht en vanaf daar was het een eitje om in het centrum van Rome te komen. Ik reis heel graag met de metro. Meestal koop ik een dagkaartje en dan kun je overal zo op- en uitstappen. Deze keer heb ik twee enkeltjes gekocht omdat ik met de hop-on-hop-off bus door Rome heen wilde gaan. Op deze manier weet je snel waar de bezienswaardigheden liggen en kan je sneller je weg vinden. Ik vond dit een ideale manier om de stad te verkennen.

Colosseum Rome

colosseum Rome
Het Colosseum in Rome

Uiteraard ben ik bij het colloseum geweest. Wat een mooi en imposant gebouw. Het colosseum was het grootste amfitheater van het Romeinse rijk. In dit theater werden gladiatorengevechten en stierengevechten gehouden. In 72 na christus werd er een begin gemaakt met de bouw.

Trevi Fontein

Trevi Fontein Rome
Trevi Fontein Rome

Tijdens een bezoek aan Rome mag ook zeker de Trevi fontein niet ontbreken. Dit is geweldig mooi om te zien. Wel was het er super druk met toeristen. Ik geloof dat dit altijd het geval is. Wil je zonder andere toeristen op de foto dan moet je echt om 5.30 uur in de ochtend er zijn.

Spaanse trappen Rome
Spaanse trappen Rome

Ik heb nog veel meer in Rome gezien en heerlijk rondgedwaald in de straten. Uiteraard heb ik nog lang niet alles gezien. Daarvoor moet je er echt langer dan 1 volle dag zijn. De volgende dag ging ik echter alweer met de trein naar de volgende bestemming. Rome staat dan ook hoog op het lijstje om nog een keer te bezoeken.

Ben jij al eens in Rome geweest? Heb je nog aanraders? Plekken die je gezien moet hebben? Wat is jouw favoriete wijk?

Laat een reactie achter