Texel

Texel

Weekendje texel & Review Sluftervallei

Duinen in TexelDuinen in Texel

7-10 mei 2021 zijn we met vrienden een weekendje naar Texel geweet. Anneke heeft ons uitgenodigd om mee te gaan naar Texel. We hadden een huisje geboek op het Landalpark de Sluftervallei in de Cocksdorp. Voor mij was het de eerste keer naar Texel. Op vrijdag zijn we rond de middag, via de afsluitdijk, naar Den Helder vertrokken. Vanuit Drenthe rijd je hier zo’n 2 uur over. We hadden van te voren al kaartjes voor de veerboot geboekt via: https://www.teso.nl/. Kosten per auto: 37 euro. Je kan geen datum of tijd selecteren dus deze kaartjes kan je gebruiken wanneer je wilt. Bij het boeken kan je je kenteken doorgeven wat erg handig is. De slagboom gaat dan automatisch voor je open.

Meivakantie

Het was ontzettend druk toen we vlakbij de boot waren in Den Helder. Het was het begin van de meivakantie en dit was te merken. We hebben 1,5 uur voor de boot moeten wachten. Mijn vriend Patrick is een dag later gekomen, vanwege zijn werk. Op zaterdag was het helemaal niet druk, hij kon zo doorrijden. Vlakbij de boot staat duidelijk met matrixborden aangegeven welke laan je moet hebben. Ook staat er duidelijk bij welke laan je moet hebben met of zonder bootticket. Je kan namelijk ook tickets op de boot zelf kopen.

Op de boot

Als je aan de beurt ben kan je zo met je auto op de boot rijden. Er staat een verkeersregelaar die aanwijst waar je heen moet rijden. Het was corona-tijd dus wanneer je uit de auto ging terwijl je op de boot was dan moest je een mondkapje opdoen. De boottocht is erg kort, maar 15 minuten. We zijn naar boven gegaan en hebben even op het dek gestaan. Maar voor je het weet kan je alweer naar je auto toe omdat je dan alweer aan gaat meren.

Wachten voor de TESO boot naar Texel

Naar de Sluftervallei

Vanaf de boot was het nog een klein half uurtje rijden naar Landelpark de Sluftervallei. Bij binnenkomst leek het een erg leuk park. Voor de receptie is een hele grote speeltuin voor de kinderen met een springkussen. Er is een zwembad en bowlingbaan maar deze waren vanwege corona gesloten. Ook is er een restaurant, snackbar en supermarktje bij de receptie. Wij hadden al vanalles bij ons dus we zijn gelijk doorgegaan naar het huisje. We hadden huisje nummer 84. Een leuk knus huisje met alles aanwezig. Er was alleen wat weinig bergruimte voor boodschappen. Boven waren er twee slaapkamers, waarvan 1 kamer met twee één-persoonbedden en een kamer met een twee-persoonsbed. Beneden was dit hetzelfde. Boven was er een wc en beneden een douche met bad en een aparte wc. Het huisje was leuk en knus maar erg smerig. Er lag nog een half aangegeten beschimmeld broodje onder een van de bedden net als vele stofwolken. Ook de ramen waren erg vies en er lag nog wasgoed/beddengoed van de vorige gasten. En er lagen nog glasscherven op het terras. Hier heeft Romy melding van gemaakt. Je betaalt 800 euro voor een huisje en vooral in coronatijd verwacht je wel dat het dan schoon is. Het park heeft hier excuses voor aangeboden en we hebben waardebonnen t.w.v. 40 euro gekregen, te besteden op het park.

Ingang park Sluftervallei; Speeltuin, bistro en receptie

Verjaardag Danique en de vuurtoren

Danique 4 jaar geworden

Hiep hiep hoera, Danique is zaterdag 8 mei, 4 jaar geworden. De avond ervoor hebben we alles versierd en ’s morgens mocht ze alle cadeautjes uitpakken. Goed verwend! Daarna zijn we met zijn allen op pad gegaan. Uiteraard wil je de vuurtoren zien als je op Texel bent, toch? Het was zaterdagochtend en het was vrij koud die dag, zo’n 8 graden. Bedenk hier een hele koude wind bij en dan is een winterjas geen overbodige luxe. Maar wat heerlijk, zo uitwaaien op het strand! De kinderen vonden het ontzettend leuk en wij hebben genoten van de duinen, de zee en het uitzicht. We hebben een rondje om de vuurtoren gelopen maar omdat het erg koud was zijn we al snel naar een dorpje gereden: de Cocksdorp. Hier hebben we een paar souvenierswinkeltjes bezocht. Vanwege de coronaregels mocht je alleen buiten op een terras zitten. Vele terrassen waren niet overdekt en degene die dat wel hadden zaten vol. Vanwege het slechte weer zijn we dus weer naar het huisje gegaan om op te warmen. We hebben een bittergarnituur besteld en we hebben de hele middag spelletjes gedaan. Vooral het spel Keezen was favoriet, echt een aanrader als je een leuk en vrij eenvoudig bordspel zoekt. Die zaterdagmiddag is Patrick naar ons toegekomen en hebben we ’s avonds met elkaar gegourmet. Erg gezellig.

Rondlopen bij de vuurtoren
Uitwaaien bij de zee
Straatje in de Cocksdorp
Ik als vrouw Potjewijd ook nog even op de foto gezet 😉

Leuke plaatsjes: Den Burg en Oudeschild

Anne-Lynn gaat vliegeren met Erik
Vliegers kieken, v.l.n.r. Romy, Anneke, Anne-Lynn, Erik en Patrick

Zondagochtend: Omdat we natuurlijk ook wat van Texel wilden zien zijn we zaterdagochtend vroeg op pad gegaan. Eerst zijn we naar het strand gegaan, dit keer een ander strand dan die van de vorige dag. Ik heb Danique een vlieger op haar verjaardag gegeven en die moest natuurlijk worden uitgeprobeerd. Anne-Lynn had de dag ervoor ook een vlieger gekregen want die wilde dat natuurlijk ook graag proberen. Het is echt een aanrader om op Texel te gaan vliegeren. Je kan zelf een vlieger meenemen maar ze zijn daar in dorpjes ook wel te koop. Na het vliegeren zijn we naar Den Burg gereden, dit was rond de middag. Terwijl we in de auto reden begon het te regenen, gelukkig toen we in Den Burg kwamen was het nagenoeg droog. We wilden hier graag een terrasje pakken en wat eten. Maar: Corona. Vanaf 12.00 gingen de terrassen pas open en je raadt het al, overal was het vol. We zijn verder gelopen en hadden geluk, er was nog één terras die plek had. Hier hebben we heerlijk geluncht en Den Burg is een heel leuk stadje om door te lopen.

Lunchen in Den Burg, vlnr Danique, Romy, Erik en Anne-Lynn
Lunchen in Texel, vlnr Patrick, Anneke en ik, Yvonne

Aanrader: Als je nieuwe en leuke schoenen nodig hebt, bezoek dan Schoenwinkel Mantje in Den Burg!

Na den Burg zijn we naar Oudeschild gereden, wat een leuk schilderachtig dorpje is dit! We hebben de auto geparkeerd in de Haven en hier heb je een heel mooi uitzicht. Vooral veel mooie boten die er voor anker lagen. Op de dijk liepen schapen en de kinderen wilden die graag even aaien. Eén schaap was het daar niet helemaal mee eens en begon te bokken, wegwezen! Wel goed afgelopen gelukkig. Langs het water zagen we allemaal kinderen zitten met emmertjes en jawel, hierin zaten allemaal krabbetjes. Ze waren aan het krabbetjes vissen. Zo leuk om te zien! En je raadt het al, Anne-Lynn en Danique wilden dit ook graag doen. Dus samen met papa Erik en mama Romy hebben ze een emmertje met een touw en een netje een rookspek gehaald bij een toeristenwinkeltje en ze zijn gaan krabbetjes vissen. Patrick, Anneke en ik zijn lekker op het terras gaan zitten en zo konden we Erik, Romy en de kinderen goed in de gaten houden. Heerlijke dag gehad.

De haven in Oudeschild
Schaapjes aaien op eigen risico
Krabbetjes vangen
Terrasje pakken in Oudeschild

Aanrader: Koop bij een souvenierswinkeltje een emmer met een touw en een netje en ga krabbetjes vissen. Ze hebben de tijd van hun leven!

De Sluftervallei

Terug op het park wilden we bij de bistro nog wat drinken. De terrassen zouden tot 18.00 open zijn. We waren om 17.30 op het terras maar we konden al geen drinken meer krijgen. We staken een sigaretje op maar dit mocht blijkvaar niet. We zaten buiten maar het stond nergens aangegeven dat je niet mocht roken, daar let je wel op. Na een woordenwisseling zei een wijsneus ober dat we wel weg konden gaan, pardon. Je bent te gast op zo’n park maar er wordt alles aan gedaan om je niet te gast te voelen. De manager erbij geroepen en deze ober heeft vervolgens zijn excuses aangeboden.

Onze laatste avond hebben we in het huisje gegeten met afhaalmaaltijden van het park, die we betaald hebben met onze waardebonnen. Het eten was erg lekker, dat was goed voor elkaar. Je moest alleen lang op het eten wachten maar goed, daar heb je vakantie voor. Deze avond hebben we nog spelletjes gedaan, de volgende dag gezellig ontbeten en daarna weer naar huis. De terugreis verliep een stuk soepeler, deze keer konden we gelijk de boot oprijden. We hebben een hele leuke vakantie gehad, ondanks dat er veel gesloten was vanwege corona (onder andere Ecomare was gesloten). Maar als ik kijk naar de prijs en kwaliteitverhouding van het Landal park, dan laat dit echt wel te wensen over. We hebben het heel mooi gehad, maar we zullen hier niet snel weer een huisje boeken.

Bordspel Keezen, soort mens-erger-je-niet maar dan met kaarten

Overzicht: Wat te doen op Texel

Ben jij ook eens op Texel geweest? Wat zijn jouw ervaringen? En m.b.t. het Landal Park de Sluftervallei? Ik hoor graag jouw ervaringen, deze kan je kwijt onder het artikel als je verder naar beneden scrollt.

Video: Weekendje Texel

Van ons weekendje in Texel heb ik ook een video gemaakt, klik op de afbeelding hieronder om de video af te spelen.

Facebook & YouTube

Wil je meer lezen over mijn Bali rondreis? Of andere reisinspiratie op doen? Volg me dan op mijn Facebookpagina Travelcompass.nl of op mijn YouTube kanaal.