City Trip ParijsCity TripsFrankrijk

12 Tips voor Disneyland Parijs

IMG-20240421-WA0016

12 Tips voor Disneyland Parijs. Daarover gaat dit artikel. Van 19-21 April 2024 ben ik met familie naar Disneyland Parijs geweest. Anneke heeft ons meegenomen dit weekendje weg. Wij zijn vanuit Drenthe om 7.20 vertrokken. Via Breda zijn we de grens over gegaan en rond 16.00 uur kwamen wij aan bij het Disney Sequoia Lodge Hotel. Naar aanleiding van ons bezoek kan ik je de volgende tips geven:

Tip 1: Hotel Disney Sequoia Lodge

Verblijf in het hotel op het park. Wij verbleven in het Sequoia Lodge. Wanneer je op het park verblijft is parkeren gratis. Wij hadden Forest Club Kamers geboekt waarmee je wat voordelen krijgt. Zo heb je in een aparte zaal een American Breakfast. Kun je tussen 16.00-18.00 gratis drankjes (geen alcohol) en snacks krijgen in deze zaal. Daarnaast hadden wij ook een kamer met een klein koelkastje. We hebben twee kamers naast elkaar geboekt met een tussendeur, dit bleek ideaal. Ik geloof dat daggasten 20 euro per dag aan parkeergeld moeten betalen.

Sequoia Lodge Hotel
Sequoia Lodge Hotel Disneyland Parijs

 

Onze hotel kamer in het Disney Sequoia Lodge hotel
Onze hotel kamer in het Disney Sequoia Lodge hotel

Tip 2: Eén uur extra Disney Magic Time

Nog een voordeel van het verblijven in het hotel op het DisneyPark: Je kan gebruik maken van één uur extra magic time. Dit betekent dat alle hotelgasten een uur voor de reguliere openingstijden het park in mogen. Dus is het minder druk bij het park en hoef je niet zo lang te wachten bij de meest populaire attracties. Voor de meeste heftige achtbanen moeten de kinderen minimaal 1.20 meter lang zijn.

Attractie in Disneyland Parijs

Tip 3: Download de Disney App

De Disney app is super handig. Je vind hierin alle informatie die handig is voor je verblijf. Je vindt hier je reserveringsbevestiging van het hotel. Maar ook alvast je toegangstickets voor de parken via een QR code. Je kan dus, als je wilt, na aankomst gelijk naar de parken en dan vervolgens later inchecken bij het hotel. In de app vind je ook de plattegrond van de Disneyparken. En dit is handig want je kunt ook per attractie zien wat de wachttijd is en je kunt hier Disney Premier Access aanvragen.

Tip 4: Disney Premier Access

De Disney Premier Access vervangt de Fast Pass sinds 2021. Je kunt deze Premier Access per persoon aanschaffen via de app. Dit kun je voor de hele dag doen of per attractie. Voor de hele dag kost het 90 euro per persoon. Maar je kunt ook een Premier Access aanschaffen per attractie, via de app. Dit bedrag verschilt per attractie, je betaalt dan tussen de 5-20 euro per attractie. Je bent dan sneller aan de beurt maar er kan nog steeds een wachttijd zijn. Maar die gaat dan van 50 minuten naar 10 minuten ongeveer.

Tip 5: Restaurant reserveren

Via de Disney app kan je ook een restaurant op het park of in de hotels reserveren. Dit moet je echt 2 maanden van te voren doen (eerder is reserveren ook niet mogelijk) omdat de restaurants heel snel vol zitten. Wij hadden voor de vrijdagavond het Steakhouse gereserveerd in het Disney Village om 18.15. Het is ook makkelijk om via de app je reservering te wijzigen. We moesten het aantal personen wijzigen en dit ging heel eenvoudig.

Biefstuk met pepersaus en frites bij het Steakhouse
Biefstuk met pepersaus en frites bij het Steakhouse
Steakhouse in het Disney Village
Steakhouse in het Disney Village

Tip 6: Neem zelf eten en drinken mee voor overdag

Je mag zelf eten en drinken meenemen de parken in. Je tassen worden wel gecontroleerd maar dan op wapens/messen e.d. Eten en drinken meenemen is geen probleem. Wij hadden wat snacks en flesjes drinken bij ons. Daarnaast hadden we elke keer heel goed ontbeten waardoor we het wel tot in de middag vol konden houden. En tussen 16.00 en 18.00 uur konden we weer snacks krijgen in het hotel dat bij onze boeking in zat.

Tip 7: Ga met Disneyfiguren op de foto

In het hotel konden de kinderen tussen 8.15 uur en 11.00 uur met Disneyfiguren op de foto. Dit werd gedaan in de hal van het hotel. Rond 9.00 uur was de rij best lang. Maar na het ontbijt viel dit reuze mee. Zo hebben de kinderen een mooie extra herinnering aan hu bezoek aan Disneyland.

Danique en Anne-Lynn met Disneyfiguren op de foto
Danique en Anne-Lynn met Disneyfiguren op de foto

Tip 8: Doe de populaire attracties juist vroeg (extra magic time) of laat op de dag.

Dan zijn de wachtrijen het kortst. Op een gegeven moment, tussen 13.00 en 15.00 in de middag liepen de wachttijden bij sommige attracties op tot 80 minuten wachttijd. Dit was voor ons en de kinderen veel te lang. Wij zijn toen naar het hotel gegaan en even gerelaxed, wat gedronken en snacks gehaald bij de Secret Forest Club Lounge. De kinderen hadden in deze tijd nog kunnen zwemmen in het hotel. In het begin van de avond zijn we weer naar het park gegaan. Toen waren de wachtijden een stuk minder. De meest populaire attracties zijn:

  • Star Wars Hyperspace Mountain
  • Peter Pan’s Flight
  • Big Thunder Mountain
In de Walt Disney Studio's
In de Walt Disney Studio’s

Tip 9: Zorg dat je op tijd bij de shows en parades bent.

Main street in Disneyland Parijs
Main street in Disneyland Parijs

Deze zijn populair en om een goed plekje te bemachtigen moet je op tijd zijn. Pro tip: de parade trekt over heel Main Street. Helemaal aan het begin van Main Street, op Town Square, voor de ingang van Disneyland Railroad, staan vaak vlak voor aanvang van de parade nog geen mensen.

Tip 10: Single ride

Wanneer je bij een attractie bent kan je soms ook voor de ‘Single Ride’ wachtrij kiezen. De naam zegt het al, je gaat dan alleen. Voordeel is dat de wachttijden veel korter zijn. Nadeel, je komt soms bij toeval wel in een karretje samen, soms niet. Net hoe het uitkomt.

Tip 11: Neem de tijd

Neem echt de tijd voor dingen ook al ben je er maar een weekendje. Ga met de Disneyfiguren op de foto, ga gezellig dineren in een restaurant, laat de kinderen zwemmen als ze dat willen. Het is veel gezelliger en relaxter als je overal de tijd voor neemt dan wanneer je van attractie naar attractie rent.

Zwemmen in het zwembad van het hotel
Zwemmen in het zwembad van het hotel
Erik en Danique in de draaiende kopjes
Erik en Danique in de draaiende kopjes

Tip 12: Eerst Disney Studios dan Disneyland Park

Verblijf je maar een weekend in Disneyland? Dan is het verstandig om op de aankomstdag de Disney Studios te bezoeken. Dit park is wat kleiner en compacter. De volgende dag heb je dan nog de hele dag de tijd om het Disneyland Park te bezoeken.

Anne-Lynn voor het Disneykasteel
Anne-Lynn voor het Disneykasteel

Ik hoop dat je veel gehad heb aan mijn 12 tips voor Disneyland Parijs. Laat je reactie weten onderaan dit artikel (even naar beneden scrollen).

Vlog Disneyland Parijs

Van ons verblijf in Disneyland heb ik ook een leuke vlog gemaakt. Deze vind je hieronder:

Facebook & YouTube

Wil je meer lezen en zien over leuke campings of kampeertips ontvangen? Of wil je andere reisinspiratie op doen? Volg me dan via mijn Facebookpagina Travelcompass.nl of abonneer je GRATIS op mijn YouTube kanaal. Op mijn YouTube kanaal staan leuke vlogs met kampeertips, uitstapjes en camping reviews. Zie ik je daar?

Laat een reactie achter