City Trip ParijsCity TripsFrankrijk

City Trip Parijs: Joie de vivre!

Een city trip naar Parijs: DOEN! De stad van de liefde moet iedereen eens in zijn leven hebben bezocht. Ik ben er al een paar keer geweest. Met werkweek van de havo en een keer een bustrip met mijn moeder. In juni 2017 ben ik met een hele goede vriendin Sandra weer naar Parijs geweest. Voor 140 euro gingen wij per persoon met het vliegtuig inclusief hotel naar Parijs toe. Geboekt via Expedia.nl en gevlogen met Transavia. Zo kan je nog een keer een weekend je weg! Vanaf vliegveld Orly zijn we vervolgens met de metro/trein naar ons hotel Meridional gegaan. Prima te doen! Omdat we allebei al vaker in Parijs waren geweest wilden we niet weer het lijstje met bezienswaardigheden afvinken. We hebben afgesproken “Geen plan is het beste plan”.  Dus we zijn op de bonnefooi Parijs doorgegaan. Heerlijk.

Tip: Boek via Expedia.nl. Hiermee hebben wij ook een reis naar Parijs geboekt.

Montmatre

We verbleven in de wijk Montmatre. Sandra was hier al vaker geweest en dit deel van de stad was voor mij nog niet zo bekend. Dus fijn om een gids mee te hebben. We kwamen rond het einde van de middag aan in Parijs. Dus op verkenningstocht. We kwamen op verschililende markten en pleinen terecht. Montmatre is echt een kunstenaarswijk en dat zie je overal in terug. Op straat waren veel schilders de mooiste schilderijen aan het maken en de uitzichten waren prachtig.

montmatre
Montmatre

montmatre
Montmatre

Sacre Coeur Parijs
Sacre Coeur Parijs

Mouilin Rouge – Parijs

Moulin Rouge Parijs
Moulin Rouge Parijs

Vervolgens zijn we doorgelopen en kwamen we langs de Moulin Rouge. De Moulin Rouge is een cabaret theater in Parijs. Het leek ons leuk om hiernaartoe te gaan maar een voorstelling inclusief diner kost over de 100 euro. Dus dat hebben we maar niet gedaan. Moe van het geslenter zijn we verder gelopen en hebben we een hapje gegeten. We zijn daarna terecht gekomen in een barretje en hebben toen met wat locals een soort kroegentocht gedaan. De ABBA hits vlogen ons om de horen en laten Sandra en ik daar nu helemaal van houden. Super leuk. Dit was wel een hele leuke ervaring om met locals die de stad op hun duimpje kennen verder de stad in te gaan. We hebben een onwijs leuke avond gehad.

Notre dame van Parijs

Notre dame Parijs
Notre dame Parijs

Helaas was het nogal regenachtig in het weekend dat wij in Parijs waren. We hebben de tweede dag een dagkaart voor de metro gekocht. Een aanrader. Lopend zie je veel meer maar alle bezienswaardigheden liggen best ver uit elkaar. Het is echt idaal om met de metro te reizen. Dat heeft altijd mijn voorkeur in een grote stad. Hier kan je de metrokaart van Parijs downloaden. We zijn vervolgens uitgestapt bij de Notre Dame. Dit blijft een van de mooiste bouwwerken van Parijs. Na een bezoekje aan onze dame zijn we verder gelopen naar het Louvre. Het is heel mooi om dit te zien. Vooral de tuinen die aan het Louvre liggen. We zijn niet het museum ingeweest. Hier zijn we allebei niet zo van en dit vinden we zonde van de tijd. 

Louvre Parijs
Louvre Parijs

Een wandeling langs de Seine is ook zeker de moeite waard. Kijk hieronder naar het uitzicht dat we hadden. Prachtig.

de seine parijs
De Seine

De Eiffel Toren

Eiffeltoren Parijs
Eiffeltoren Parijs

Een bezoek aan Parijs is niet compleet zonder de Eiffeltoren te zien. Dit blijft toch een prachtig en imposant bouwwerk. Elke keer als ik hem zie verbaas ik me er weer over hoe groot deze toren eigenlijk is. Achter de Eiffeltoren liggen mooie tuinen. Vol met toeristen die springend een foto probeerden te maken. Wij wilden dat natuurlijk ook. Maar in plaats van 500 keer springen en hopen dat er een goede foto tussenzit heb ik een filmpje van ons twee gemaakt. En vervolgens precies een screenshot gemaakt op het goed moment. Zie hieronder het resultaat, best goed gelukt al zeg ik het zelf ;-).

Quartier Latin

Dan een hapje eten in mijn favoriete wijk: Quartier Latin. Deze wijk is me tijdens onze werkweek altijd bijgebleven. Zo’n leuke sfeer hier!  Vooral in Rue de la Huchette. Om hier te komen kan je bij de metro halte ‘Notre Dame – St. Michel’ uitstappen. Quartier Latin is een studentenwijk. Hier heb je veel restaurantjes en cafés. Er is altijd muziek op straat. En omdat het een studentenwijk is kan je hier heerlijk eten tegen een goede prijs. En de happy hours zijn hier ook zeer bekend. Na een hapje eten zijn we een salsa barretje ingedoken waar ik mijn salsa pasjes kon oefenen. Ik ga namelijk eind dit jaar een rondreis doen in Cuba en dan moet je wel een beetje Salsa kunnen dansen he. 

En dan was het al weer tijd om naar huis te gaan. We hebben het heerlijk gehad in Parijs. Ben jij er ook al eens geweest? Wat zijn jouw favorite wijken? Scroll naar beneden en laat je reactie achter in de comments. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen.